Outlook ve Hotmail çöktü! neden Mail gönderilemiyor

Bugün 18 Eylül 2017 saat 12:30'dan saatlerinden itibaren Outlook ve Hotmail uygulamaları ve web sürümü dahil mail gönderilemiyor. Milyarlarca Hotmail ve Outllook kullanıcısı isyanda..!

Outlook ve Hotmail çöktü! neden Mail gönderilemiyor

Sorunun kaynağı için henüz bir açıklama gelmedi.

Bazı kullanıcılar bilgisayarın Outlook güncellemelerini kaldırırsanız sorun çözülüyor şeklinde mesajları olmasına rağmen sorun düzelmiyor.

Güncelleme: Sorun düzeliyor olabilir. 15dk aradan sonra bir mail ulaştı.

Güncelleme 2: Sosyal medya hesaplarından bazı kullanıcılara cevap veren Microsoft, durumun geçici olduğunu belirtti. Mart ayında da benzer bir sorun yaşayan şirket, yaklaşık 24 saat hizmet verememişti.

Outlook ve Hotmail çöktü! neden Mail gönderilemiyor

İşte sorunu yaşayan kullanıcıların sosyal medya mesajları:

@hotmail ve @Outlook bu iki hesapta sorun var herhalde ? Öğle saatlerinden beri işlerin tamamı kitlendi..çalışmıyor sistem!

güncellemeden kaynaklı, denetim masasından outlook güncellemelerini kaldırınca düzeliyor..

Microsoft Outlook / Hotmail sıkıntı mı var ? Sıkıntı sadece bende mi

Outlook üzerinden mail alamıyorum, gönderemiyorum. Öğlenden beri durum böyle. Bir sorun mu var? @MicrosoftTR

Sunucularla alakalı sorun var sanırım hotmail çökmüş durumda. hiçbir şekilde mail alamıyoruz ve gönderemiyoruz.@Outlook

Hotmail & Outlook Mail hesapları halihazırda çalışmıyor.

mail atıyorum 5 defa denedim gitmiyor

Kaynak: petabayt.com

Microsoft, Outlook’ta sorun olduğunu doğruladı

Microsoft, Outlook e-posta hizmetinin bazı kullanıcılarının e-posta gönderip hesaplarına erişemediklerini doğruladı.

Avrupa çevresinde binlerce kişi Outlook mail sorunu ile uğraşıyor. Bir çok kişi Pazartesi sabahından bu yana sorun yaşadığını belirtti. Şu anda en sık söylenen hata ise gönderilen  e-posta'nın taslaklarda kalması.

Microsoft bu durumu doğrularken bütün hesapların etkilenmediğini savundu. Sorunların sadece Avrupa'lı müşterilerin bir kısmını kapsadığını da belirtti. Microsoft'un hizmet durumu sayfasından takibini yapabiliyorsunuz. Açıkça görülüyor ki Outlook servisi çalışmıyor.

Microsoft talepleri alternatif bir yerden gerçekleştirmeye çalıştıklarını ve maillerin neden taslağa düştüğünü tanımlamaya çalıştıklarını da belirtiyor.

Outlook ve Hotmail kullanıcıları, saat 9.30'dan bu yana "Bir şeyler ters gitti ve henüz mesaj gönderemedik" mesajıyla karşı karşıyayız.

Ve bir açıklama yapılmadı, ancak, downtoday.co.uk üzerinde yayınlanan bir hoşnutsuz kullanıcı 24 saat içinde çözülür dedi.

Maritsa Lemon şunları yazdı: "" Sadece onlarla konuştum, sorunun farkındalar - devam eden bir sistem güncellemesi var - sorunu çözmek için çalışıyorlar - bana her şeyin 24 saat çözüleceğinden endişelenmememi söylediler. "

Downdetector.com'un canlı haritasına göre, kesinti, öncelikle Avrupa'daki kullanıcıları, Belçika, Paris ve Londra'da büyük sıcak noktalar ile etkilemekte.

Kesintiden etkilenmiş miydiniz? Aşagidaki yorumlar bölümünde bize bildirin.

Hotmail nedir?

Microsoft; ABD merkezli, halka açık dünya'nın en iyi ve en büyük yazılım ve bilişim şirketlerinden birisidir. Kurucusu "Bill Gates" dir. Microsoft tüm dünyaya ürün ve hizmetler sunan bir şirkettir.

Hotmail; 1995 yılında Windows Live Hotmail adıyla Microsoft tarafından geliştirilen ücretsiz e-posta sağlayıcısısının ismidir.

Tarayıcı üzerinden kullanılabilen bir e-mail servisidir. 2013 yılında Microsoft'un Hotmail üzerine kurduğu Outlook ile birleştirilmiştir.

Hotmail'in tarihçesi

Hotmail, 1995 yılında "Sabeer Bhatia" ve "Jack Smith" tarafından kurulmuştur. O dönemde tarayıcı üzerinden kullanılabilinen ilk e-posta programı olan Hotmail 4 Temmuz 1996 tarihinde tamamen kullanılabilir hale gelmiştir. Hotmail ismi Jack ve Sabeer yeni servislerine isim bulmaya çalıştıkları sırada HTML harflerini çağrıştırdığı için seçilmiştir.

Aralık 1997'de 8,5 milyon kullanıcıya sahip olan Hotmail, 400 milyon Amerikan Dolarına Microsoft'a satımıştır. İki yıl sonra, Şubat 1999'da Hotmail 30.5 milyon üyeye ve 17 farklı dil desteğine sahip konuma gelmiştir. 2007'de MSN Hotmail adı altında hizmet veren servis adı Windows Live Hotmail olarak değiştirilmiştir.
Hotmail'in özellikleri

1. Güvenlidir.

2. Sade bir tasarıma sahiptir.

3. Kullanışlıdır.

4. Ücretsizdir.

5. Ücretsiz 5 GB depolama alanı sunmaktadır.

6. POP3 desteği bulunmaktadır.

7. Mail programlarıyla mail hesabı yönetilebilmektedir.
Hotmail üyelik paketleri

1. MSN Hotmail Free; Ücretsiz sürümdür. 5 GB depolama alanı sağlar.

2. MSN Hotmail Plus; 10GB depolama alanı sağlar yıllık 19.95$'lık bir ücreti bulunmaktadır.

3. Microsoft Office Outlook Live; Microsoft Office ile beraber gelmektedir. Yıllık 49.95 $'lık bir ücreti bulunmaktadır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡