1. HABERLER

  2. BİYOGRAFİ

  3. Oya Başar kimdir? Aslen nerelidir? Kaç yaşında? Oya Başar gençliği

Oya Başar kimdir? Aslen nerelidir? Kaç yaşında? Oya Başar gençliği

Oya Başar, Esra Oflaz Güvenkaya’nın sunduğu “Senin Mucizen” programına konuk oldu. Yaptığı aşk açıklamalarının ardından Oya Başar'ın hayatı araştırılmaya başlandı. Oya Başar kimdir? Kaç yaşında? Aslen nereli? Oya Başar'ın gençliği ve sevgilisi kimdir?

Oya Başar kimdir? Aslen nerelidir? Kaç yaşında? Oya Başar gençliği

Oya Başar kimdir? Kaç yaşında? Aslen nerelidir? Oya Başar, Esra Oflaz Güvenkaya’nın sunduğu “Senin Mucizen” programına konuk oldu.  Yaptığı aşk açıklamalarının ardından Oya Başar'ın hayatı araştırılmaya başlandı. Oya Başar kimdir? Kaç yaşında? Aslen nereli? Oya Başar'ın gençliği ve sevgilisi kimdir?

Oya Başar kimdir? Aslen nerelidir? Kaç yaşında? Oya Başar gençliği

OYA BAŞAR KİMDİR?

Oya Başar,11 Şubat 1956, İstanbul, Türk komedyen, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Yaklaşık 8 yaşında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'na giren Oya Başar, İstanbul'da eğitimini tamamladıktan sonra, çeşitli tiyatrolarda çalıştı. Devekuşu Kabare başta olmak üzere İstanbul Tiyatrosu ve Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu gibi daha birçok tiyatroda çalıştı. Televizyon dizileri yaptı. Ardından Levent Kırca ile adlarını taşıyan tiyatro kuruldu. Kariyerinde önemli bir yere sahip 1986 yılında başlayan Olacak O Kadar televizyon dizisinde de eşi ile birlikte oyuncu, yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı. 2007 yılında yakalandığı meme kanseri hastalığı sonrası çalışmalarına ara vermeyen Başar, hastalığını atlatmıştır.[1] Son dönemde Şehir tiyatrolarına tekrar dönerek, müzikal oyun Yedi Kocalı Hürmüz oyununu oynadı. Oya Başar, TV ve tiyatro çalışmalarına aktif olarak devam etmektedir.

Oya Başar kimdir? Aslen nerelidir? Kaç yaşında? Oya Başar gençliği

Özel hayatı
Levent Kırca ile 1985 yılında evlenen Oya Başar'ın bu evliliğinden Umut Kırca ve Ayşe Kırca isimli iki çocuğu vardır. 2000 yılında boşanma kararı almış Kırca ve Başar çifti, 2001 yılında tekrar evlenmiş ancak 2005 yılında tekrar boşanmışlardır. 2015 yılında eski eşi Levent Kırca'nın vefatının ardından "Benim onunla 35 yılım geçti. Hayatımın 35 yılı gitti" demiştir.Sosyal medya ağlarında adına açılan hesaplarla ilgili açıklama yapan Oya Başar, hiçbir sosyal medya ağında hesabının bulunmadığını belirterek, bu mecralarda yazılan iletilerin dikkate alınmamasını ifade etmiştir.

Oya Başar kimdir? Aslen nerelidir? Kaç yaşında? Oya Başar gençliği

Filmografi
Yıl Başlık Rolü Notlar
1966 Oduncunun Çocukları Hemşire İlk sinema filmi.
1974 Canavar Cafer Gazete Çalışanı
1976 Analar Ölmez Öğretmen
1976 Bitmeyen Şarkı Nebahat
1976 Bulunmaz Uşak
1976 Kaybolan Saadet Sevim
1976 Lüküs Hayat Hizmetçi
1976 Mahallede Şenlik Var
1976 Zühtü (I) Döndü
1977 Kördüğüm Emine
1977 Ne Zaman Geleceksin

1977 Sen Ve Ben
1977 Vahşi Sevgili Fadimenin Kardeşi
1978 Neşeli Günler Ayşen Gruda Seslendirmesi
1979 Çilekeş Suna
1982 Berduşlar Nesrin
1982 Gözüm Gibi Sevdim Ayşe
2001 Son Necla Fidan
2002 Şeytan Bunun Neresinde
2015 Yusuf Yusuf Kadriye
2016 El Değmemiş Aşk

Oya Başar kimdir? Aslen nerelidir? Kaç yaşında? Oya Başar gençliği

Televizyon dizileri
Yıl Başlık Rolü Notlar
1974 Sokak Şarkıcıları İlk televizyon dizisi
1986-2005 Olacak O Kadar Nebalet
2002 Ah Yaşamak Var Ya! Hatun
2004 Kendini Bırak Gitsin
2006 Sev Kardeşim Meryem
2008-2010 Benim Annem Bir Melek Neriman Turuncu
2011-2013 Alemin Kıralı Asalet
2014-2015 Roman Havası Zarife Hoyrat
2015-günümüz O Hayat Benim Sultan

Tiyatro oyunları
Kadın ile Memur - BKM
Yedi Kocalı Hürmüz - İstanbul Şehir Tiyatrosu
Üç Baba Hasan - Oya Başar Levent Kırca Tiyatrosu
Seferi Ramazan Beyin Nafile Dünyası - Oya Başar Levent Kırca Tiyatrosu
Gereği Düşünüldü - Oya Başar Levent Kırca Tiyatrosu
Morfin - Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu
Haneler - Devekuşu Kabare

HABERE YORUM KAT