Pendikliler 15 Temmuz etkinliklerine büyük ilgi gösteriyor!

Pendik’te 15 Temmuz Destanı Kutlamaları coşkuyla 2. gününde de devam ederken Demokrasi nöbetine İstanbul milletvekili İsmet Uçma'da katıldı.

Pendikliler 15 Temmuz etkinliklerine büyük ilgi gösteriyor!

Pendik’te 15 Temmuz Destanı Kutlamaları coşkuyla 2. gününde de  devam ederken Demokrasi nöbetine İstanbul Ak Parti milletvekili İsmet Uçma'da katıldı.

15 Temmuz 2016 gecesi hain  darbe girişimini önleyerek Çanakkale'den sonra adete 2. bir destan yazan Türk milleti, hain darbe gecesinin yıl dönümünde sokaklarda 15 Temmuz destanını kutlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Pendik'te coşku günden güne artıyor.

12 Temmuz Saat 20:00’de başlayan programa katılım 1.gün olduğu  gibi 2. günde yoğun olduğu görüldü.. Programda ilk olarak 15 Temmuz 2016’da neler olduğuna dair dev ekranda görüntüler gösterildi. Darbe girişiminde yaşananları fotoğraflar ve kısa videolarla anlatan bu gösterim halkın büyük ilgisini gördü. Ardından türküler ve marşlar söylendi. Protokol konuşmasından evvel Kuran-ı Kerim Tilaveti alandaki vatandaşlara manevi dakikalar yaşattı.

"DİZ ÇÖKTÜRMEYE ÇALIŞTIĞINI GÖRDÜK"

İlk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Kenan Şahin“ Bizler 15 Temmuz ile şer güçlerin, şeytanın uşaklarının kimler olduğunu gördük. 17-25 Aralık kumpasları ile ve FETÖ’nün hain darbe girişimleri ile ülkeye diz çöktürülmeye çalışıldığını gördük. "dedi.

"MİLLET DARBECİLERE ANYAYI KONYA'YI GÖSTERDİ"

Konuşmasına hain darbe girişiminden sonra yurdun dört bir yanında düzenlenen operasyonlarla gerek yargı gerek ordu, gerekse kamu içerisinde yapılan temizlemelerle FETÖ’nün önüne geçilmeye çalışıldığını söyleyen Şahin; “ Herkesin uyanık olduğu bir saate, akşamın saat 9’unda darbe yapmaya çalıştılar. Ama millet meseleyi anlayınca onlara anyayı da Konya’yı da gösterdi.  Yüzyıllarca tarih kitaplarında ecdatlarımızın kahramanlıklarını okuduk.  Seyit Onbaşı Çanakkale’de 215 kilo mermiyi nasıl taşıdı deriz hep. Aklımız almadı ama darbe gecesi Pendikliler de aynı özveriyi gösterdi. Nedir bu ; iman!. Bu millette bu iman oldukça kimse sırtımızı yere getiremeyecek."

"HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA BİR OLMAYA İHTİYACIMIZ VAR"

Programda Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal'da konuşma gerçekleştirdi. "Dünyanın bir çok yerinde İslam ümmetinin, Müslüman halkın baskı ve zulüm ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Ünsal "Filistin’de Somali’de Doğu Türkistan’da gözler hep Türklerde. Bu yüzden her zamankinden daha fazla bir olmaya ihtiyacımız var. Bugün bu meydanı doldurduğumuz gibi, ülkenin birlik ve beraberliğini bozacak her türlü dâhili ve harici tehlikelere karşı birlik içinde olmak güvencemizdir. " şeklinde konuştu.

"15 TEMMUZ'U UNUTURMAYACAĞIZ"

AK Parti İstanbul milletvekili İsmet Uçma ise,  15 Temmuz'un unutturulmak isteneceğini altını çizerek "biz buna asla izin vermeyeceğiz. Bu destanla ilgili romanlar yazılacak, şiirler yazılacak, filmler çekilecek. Bu miras çocuklarımıza kalacak ve onlar bunlarla büyüyecektir. Bu destanı anlatın ve saklayın ki bir millet nasıl dirilir herkes görsün, mazlumlar okusun cesaretlensin." dedi.

Düzenlenen etkinlik selanın ardından verilen konser ile son buldu. İşte programın coşkusunu anlatan kareler objektiflerimize böyle yansıdı.

img_8687.jpgimg_8689.jpgimg_8694.jpgimg_8703.jpg

img_8729.jpgimg_8732.jpgimg_8738.jpgimg_8743.jpg

img_8758.jpgimg_8760.jpgimg_8769.jpgimg_8770.jpg

img_8780-001.jpgimg_8792-001.jpgimg_8797.jpgimg_8832.jpgimg_8864-001.jpg

Haber:  Oğuzhan Özmeşe

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡