Perşembe günü ne kandili 2021?

Üç ayların gelmesiyle birlikte İslamiyet dinine mensup kişiler ibadetlerini sıklaştırarak Alah'ın katında daha çok sevap kazanmak ve hayırlı bir kul olmak adına çeşitli faaliyetler eda etmeye başladı. Perşembe günü kandil olduğunu öğrenen birçok kişi de bu kapsamda, Perşembe günü ne kandili 2021? sorusunu araştırıyor.

Perşembe günü ne kandili 2021?

Tüm inananların heyecanla beklediği mübarek üç aylar kapımızı çaldı. Müslümanlar için yılın en kutsal zamanları olarak kabul edilen Recep, Şaban ve Ramazan aylarını çeşitli ibadetlerle geçiren inançlılar, üç aylarda edilen duaların daha tez zamanda kabul olacağı ve bu zamanda yapılan ibadetlerin Allah katında onları daha değerli kılacağı düşüncesiyle, bu zamana denk gelen vedinen kutsal kabul edilen kandil günlerini araştırmaya başladı. 

PERŞEMBE GÜNÜ NE KANDİLİ 2021?

Üç aylardan ilki olan Recep ayının ilk Perşembe akşamında, o günü Mübarek Cuma'ya bağlayan gece olarak üç ayların gelişinin müjdelenmesi niteliğinde geçirilmesi için Regaip Kandili oalrak adlandırılır. Regaip Kandili'nde oruç tutmak isteyen mümin ve mümineler, hem perşembe hem de cuma günlerini oruçlu geçirmek durumundadır. Fakat Regaip Kandili'nde oruç tutmak farz değildir.

Perşembe günü ne kandili 2021?

İnananların tercihine bırakılan bu ibadetin dışında Regaip Kandili'nde, kaza ve nafile namazlarının kılınması, Kur'an okunması, tövbe ve dua edilmesi, hamd ve şükredilmesi, salavat getirilmesi ve sadaka verilmesi de yapılacak ibadetler arasında gösterilir. 

Üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayında ise 30 gün boyunca oruç tutmak, 7 yaşın üzerindeki tüm Müslümanlara farz kılınmıştır. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡