PKK'ya yönelik 'Kıran-5' operasyonu başladı

İçişleri Bakanlığı'nca terör örgütü PKK'ya yönelik Diyarbakır, Bingöl ve Muş'ta 175 timin katılımıyla 'Kıran-5' operasyonu başlatıldı.

PKK'ya yönelik 'Kıran-5' operasyonu başladı

İçişleri Bakanlığı'nca terör örgütü PKK'ya yönelik Diyarbakır, Bingöl ve Muş'ta 175 tim ve 3 bine yakın personelin katılımıyla 'Kıran-5' operasyonu başlatıldı. 

Diyarbakır, Muş, Bingöl bölgelerinde Kıran-5 operasyonu başladı.

179 operasyonel timin katılımıyla gerçekleşen operasyonda, yaklaşık 2 bin 625 kişilik bir operasyon ekibi yer alıyor. Operasyon kuvveti içerisinde yaklaşık 3 bin kişilik Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat, Jandarma Komando ve güvenlik korucuları yer alıyor.

OPERASYONUN AMACI KIŞ ÜSLENMESİNİ ENGELLEMEK

İçişleri Bakalığı, "Diyarbakır-Muş-Bingöl illeri ara hattında Şenyayla Bölgesinde Bölücü Terör Örgütünün kış üslenmesine girmesini engellemek ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla 8 Kasım 2019 tarihinde Diyarbakır ve Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığınca KIRAN-5 Operasyonu başlatılmıştır.

Bahse konu operasyonda Diyarbakır, Bingöl ve Muş İl Jandarma Komutanlıklarında görevli; Jandarma Komando, JÖH, PÖH ve Güvenlik Korucularından oluşan (2.625) personel [(179) operasyonel tim] görev almaktadır.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik KIRAN Operasyonları azim ve kararlılıkla devam etmektedir" açıklamasını yaptı.

Bugüne kadar 4 ayrı Kıran operasyonu gerçekleştirilmişti.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡