Prof Dr. Feriha Öz kimdir? Aslen nerelidir, kaç yaşında, neden öldü?

Türkiye'nin yeni tip koronavirüs salgını ile mücadelesi sürüyor ve can kayıpları devam ediyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi patoloji uzmanı Prof Dr. Feriha Öz koronavirüs salgınından hayatını kaybetti. Prof. Dr. Feriha Öz’ü koronavirüs nedeniyle kaybettik.

Prof Dr. Feriha Öz kimdir? Aslen nerelidir, kaç yaşında, neden öldü?

Ülkemizin yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele sürerken, can kayıpları ve vaka sayıları her geçen gün artıyor. Bu esnada ise bir çok sağlık çalışanı ve ünlü profesörlerimizi bu salgın ile mücadele kapsamında, ne yazık ki kaybediyoruz. 

Bugün gelen üzücü haber dolayısıyla, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi olan, Prof Dr. Feriha Öz'ü bir çok kullanıcı çeşitli arama motorlarında kim olduğuna dair önemli bilgileri aramaktalar. İşte ayrıntılar...

FERİHA ÖZ KİMDİR?

Dr. Feriha Öz 1933 yılında Kadıköy’de dünyaya geldi. Orta ve lise öğrenimini Çamlıca Kız Lisesi’nde tamamlayarak 1951 yılında Fen Lisesi’nden mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Tıp Fakültesine kayıt oldu ve 1957 yılında doktor oldu. Fakülteden mezuniyetini müteakip Yozgat’ın Aktağ madeni kazasında sağlık merkezi doktoru olarak çalıştı,

İstanbul Üniversitesi Patolojik Anatomi Kürsüsüne asistan olarak atandı. 1962 yılında Uzman olan Dr. Feriha Öz 1963-1972 yılları arasında Cerrahpaşa-Cerrahi kliniğinde patolog olarak görev yaptı. Feriha Öz evli ve 2 çocuk annesi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡