Prof. Dr. Ziya Mocan canlı yayında açıkladı: Çapa'da 3 profesör hayatını kaybetti

CNN Türk'te Tarafsız Bölge programının konuğu İç Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan oldu. Mocan canlı yayında Çapa Tıp Fakültesinde koronavirüsten dolayı hayatını kaybeden profesörlerin sayısının 3 olduğunu ileri sürdü. İşte o profesörler ve haklarındaki detaylar.

CNN Türk’te Prof. Dr. Mehmet Ziya Mocan Çapa'da 3 profesörün hayatını kaybettiğini ileri sürdü.

Koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığı açıklanan İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşcıoğlu dün hayatını kaybetti.

Yaşanan bu gelişmenin ardından CNN Türk’te yayınlanan bir programa katılan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ziya Mocan dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Ziya Mocan canlı yayında açıkladı: Çapa'da 3 profesör hayatını kaybetti

MEHMET ZİYA MOCAN NE DEDİ?

Moca, Çapa Tıp Fakültesi’nden hayatını kaybeden 3 profesörün olduğunu ileri sürdü.

Doktorlardan çok kayıpların olduğunu vurgulayan Mocan, “Çapa Tıp Fakültesinde koronadan bu üçüncü can kaybı. Hepsine Allah rahmet eylesin. Şimdiye kadar üç profesör hayatını kaybetti. Diğer doktorlarımızdan da çok kayıp var” dedi.

Çapa Tıp Fakültesi'nde hayatını kaybeden isimler şöyle:

Prof. Dr. Fevzi Aksoy

Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu 

PROF. DR. FEVZİ AKSOY KİMDİR?

1 Mayıs 1930 yılında İzmir’de doğan ve 50 yılı aşkın süredir röportajları, “çizgi dışı” isimli köşesindeki kendine özgü yazılarıyla herkesin beğenisini toplayan Aksoy’un kaleme aldığı birçok eseri vardı.

Prof. Dr. Ziya Mocan canlı yayında açıkladı: Çapa'da 3 profesör hayatını kaybetti

Goethe Enstitüsü kurucularından olan, bir dönem Alman Hastanesi Yönetim Kurulu başkanlığı yapan, Alman ve Avusturya hükümetleri tarafından sağlık alanındaki hizmetlerinden dolayı devlet üstün nişanına layık görülen, uzun bir dönem Haseki Hastanesi’nde Asabiye bölümünü yöneten Fevzi Aksoy, Milliyet Spor Servisi’nin kurucusu Namık Sevik’in de en yakın çalışma arkadaşlarından biriydi. Evli ve bir çocuk babası olan Aksoy, İstanbul Üniversitesi Mediko Sosyal Merkezi’nde de başkanlık yaptı.

Aksoy, Avusturya ve Almanya hükümetleri tarafından devlet nişanına layık görülmüştü. Milliyet Spor Servisi yazarlarından Prof.Dr. Fevzi Aksoy vefat etti. 

PROF. DR. CEMİL TAŞÇIOĞLU KİMDİR?

Cemil Taşcıoğlu`nun “İç Hastalıkları Vaka Derlemeleri”, “Klinisyenin İç Hastalıkları Rehberi – Pratik Yaşam” adlarında kitapları olduğu biliniyor.

İstanbul Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Genel Dahiliye Bilim Dalı Profesörü olan Cemil Taşcıoğlu, İstanbul Tıp Fakültesi mezunlarına Semiyoloji, Dikey Koridor 2 ve Medical Skills Laboratory 2 gibi dersler vermiştir. Taşcıoğlu’nun ayrıca, çeşitli dergilerde yayınlanan birçok makalesi bulunmaktadır. 

Prof. Dr. Ziya Mocan canlı yayında açıkladı: Çapa'da 3 profesör hayatını kaybetti

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu (68), koronavirüs testi pozitif çıktıktan sonra hastanede tedavi altına alınmıştı. Koronavirüsün bir hastasından bulaştığı söylenen Taşçıoğlu, hayatını kaybetti.

Vefat haberini Taşçıoğlu'nun oğlu Onur Taşçıoğlu sosyal medya hesabından duyurdu. Onur Taşçıoğlu, paylaşımında "Canım babam Prof. Dr. Cemil Taşçıoglu'nu kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı. 

PROF. DR. SEDAT TELLALOĞLU KİMDİR?

27 Mart 1935 yılında Kıbrıs’ta doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Kıbrıs’ta tamamladıktan sonra Türkiye’ye gelerek burada tıp öğretimini tamamlamıştır. Bir süre İngiltere’de görev alan hocamız, üroloji ihtisasına 1966 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Bölümünde başlamıştır. Ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen prostat biopsisi, hocamızın uzmanlık tezi olurken, uzmanlığında İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) Üroloji Bölümünü kuran 3 hocamızın en genci olmuştur.

Prof. Dr. Ziya Mocan canlı yayında açıkladı: Çapa'da 3 profesör hayatını kaybetti

1983 yılında İstanbul’da ilk böbrek naklini gerçekleştiren ekibe başkanlık etmiş ve böbrek naklinin kurulmasında önemli adımlarda öncü olmanın yanında, ülkemizde Androloji ve Pediatrik üroloji bilim dallarının kurulmasında da önemli rolleri olmuştur. 60 yıllık başarılarla dolu mesleki kariyerinde uzmanlık tezi olan transrektal prostat biopsisi yanında mesane kanserinde lokal kemoterapi olarak intravezikal thiotepa uygulaması gibi birçok ilkleri üroloji camiasına kazandırmıştır

MEHMET ZİYA MOCAN KİMDİR?

1950 yılında Zonguldak'ta doğdu.1961-1968 yılları arasında eğitimini T.E.D. Zonguldak Koleji'nde derece ile tamamlayarak 1968 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girdi. 31 Temmuz 1974 tarihinde aynı fakülteden derece ile mezun oldu. Eylül 1974 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Bilim Dalı'nın açmış olduğu sınavı kazanarak asistan olarak atandı. 27 Ekim 1978 tarihinde ihtisas süresini tamamlayarak "Kronik Böbrek Hastalarında İdrarda c-AMP Aktivitesi ve Böbrek Fonksiyonları ile ilişkili" başlıklı tez ile ihtisas sınavına girdi ve İç Hastalıkları Bilim Dalı Uzmanı oldu. 1979- 1981 yıllarında 14 aylık askerlik görevini Polatlı Askeri Hastanesi'nde başhekim olarak tamamladı. 3 Kasım 1981 tarihinde Karadeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Bilim Dalı'na öğretim görevlisi olarak atandı. Bu fakültede İç Hastalıkları Bilim Dalı'nda ilk çalışan öğretim görevlisi olarak İç Hastalıkları Anabilim Dalı'nı kurdu ve geliştirdi.

7 Haziran 1982 tarihinde aynı fakültede İç Hastalıkları Anabilim Dalı'nda Yardımcı Doçentliğe yükseldi. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ilgili maddeleri ve Doçentlik Sınav Yönetmeliği hükümleri uyarınca girdiği doçentlik sınavını başaran Prof.Dr. Ziya MOCAN'a 27 Ekim 1983 tarihinde İç Hastalıkları Anabilim Dalı'nda Üniversite Doçenti unvan ve yetkisi verildi.

Prof. Dr. Ziya Mocan canlı yayında açıkladı: Çapa'da 3 profesör hayatını kaybetti

1 Kasım 1984 tarihinde "Royal College of Surgeons and Physicians of Glasgow"dan aldığı burs ile İskoçya'ya gitti. İngiltere'de "General Medical Counciléüyesi oldu ve "Glasgow Health Board"tarafından desteklendi. "Glasgow Western Infirmary" Hastanesi, Böbrek Hastalıkları Bölümünde 22 ay, "Honorary Registrar"olarak aktif doktorluk yaptı, çeşitli araştırma projelerine katıldı ve uluslararası bilimsel toplantılarda İngilizce tebliğler sundu. Yapmış olduğu çalışmalarda Karadeniz Üniversitesi Senatosu'nun 29 Ocak 1987 günkü toplantısında Karadeniz Üniversitesi'den TÜBİTAK teşvik ödülüne aday gösterildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı'nda 10 Kasım 1986 tarihi itibariyle Anabilim Dalı Başkanlığı'nı sürdürmüş olan Prof. Dr. Ziya MOCAN tıp fakültesinin çeşitli bölümlerinin kurulmasında başkanlık yapmıştır. 1982-1984 yılları arasında kan bankası müdürlüğü yaptı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bu birimi kurdu. 23 Kasım 1983- 1 Kasım 1984 tarihleri arasında Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürlüğü yaptı. Prof. Dr. Ziya MOCAN Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Hemodiyaliz Bölümü'nü 1988 yılında kurdu ve başkanlığını yürüttü.

Prof. Dr. Ziya MOCAN, Yükseköğrenim Kurulu'nun 03 Şubat 1989 tarihli toplantısında, 2547 sayılı kanunun 26. maddesi ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin 21. maddesi 1. fıkrası uyarınca, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı'ndaki Profesörlük kadrosuna atandı.

Prof. Dr. Ziya MOCAN Kasım- Aralık 1990 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri Texas Tech University Medical School'da "Visiting Professor" olarak klinik çalışma ve bilimsel araştırmalar yapmıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡