PTT 1 Ocak 2018 Pazartesi Günü Açık mı | Yıl Başında Açık Olan Ptt'ler

01.01.2018 Pazartesi günü resmi tatil olduğundan dolayı bir çok resmi kurum kapalı olacak. Vatandaşların en çok merak ettiği sorulardan biride yılbaşında PTT'ler açık olacak mı? 1 Ocak 2018 resmi tatil olduğundan dolayı PTT'ler kapalı olacak.

PTT 1 Ocak 2018 Pazartesi Günü Açık mı | Yıl Başında Açık Olan Ptt'ler

1 Ocak 2018 Pazartesi gününün resmi tatil olmasından dolayı PTT'ler ve bankalar bu tarihte çalışmayacaklardır. Yani  Posta ve Telgraf Teşkilatı yani PTT, Ziraat Bankası, İş Bankası, Vakıfbank, Akbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Finansbank, Denizbank, İNG Bank, Odeabank ve adını saymadığımız diğer özel veya kamu bankalar 1 Ocak günü şubelerini açmayacaklardır. Havale ve EFT gibi çeşitli para gönderim işlemleriniz de bir ertesi gün olan 2 Ocak gününde hesaplara yansıyacaktır.

1 OCAK 2018 PAZARTESİ GÜNÜ NÖBETÇİ PTT'LER VAR MI

PTT'ler banka statüsünde olduğundan dolayı, Bankalar resmi tatillerde nasıl kapalı olduğu gibi tüm ptt'lerde yılbaşı tatilinde kapalı olacaklar. Yani nöbetçi PTT bulunmamakta.  

PTT 1 Ocak 2018 Pazartesi Günü Açık mı | Yıl Başında Açık Olan Ptt'ler

PTT'LER ÖZEL Mİ YOKSA DEVLETİN Mİ

Ptt 2012 yılında alanan bir kararla özelleştirilmiş ve anonim şirketi olmuştur. Varlık Fonu'na devledilmiş olan PTT, şuanda Varlık Fonu tarafından işletilmekte ama son günlerde çıkan haberlere bakılırsa, satışının yapılması için zemin hazırlanıyor. Bu da demek oluyor ki 2012 yılından beridir halkın tepkisini çekmemek için aynı Türk Telekom'da yapılanlar gibi özelleştirme yapılmış ve satışına da yaklaşılmıştır. PTT, bankacılık hizmetlerinin yasak olduğu için 2010 yılından bu yana Çalık Holding bünyesinde bulunan Aktif Bank ile çalışmaktadır. Tüm şubelerinde kredi ve ürünlerini kullanırken Aktif Bank bünyesinden kredilendirmeler yapılmaktadır. Bu da PTT'nin neden bir devlet bankasıyla değilde niye özel sermeyeli bir banka ile anlaşmış olması sorununu akıllarda bırakıyor.

Ayrıca şubat 2017 de Hürriyet'te yer alan habere göre, Ziraat Bankası, PTT, BİST, BOTAŞ, Çaykur, Eti Maden, Türksat Varlık Fonu'na devredildiği haberde çarpıcı bir şekilde yer verilmiştir.

1 OCAK HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Bu yıl 01 Ocak 2018 tarihi pazartesi gününe denk geliyor. Bu vesileyle tatil planı yapanlar için fırsat doğdu. Yılbaşının pazartesine denk gelmesi sebebiyle hafta sonu plan yapanlar toplamda 3 gün izin yapmış olacak.

01 Ocak pazartesi günü okullar kapanacak ve tüm kamu daireleri resmi izinli olacak.

PTT 1 Ocak 2018 Pazartesi Günü Açık mı | Yıl Başında Açık Olan Ptt'ler

YILBAŞINDA OKULLAR, BANKALAR, PTT, HASTANELER KAÇ GÜN TATİL?

Bu sene 1 Ocak 2018 Pazartesi gününe denk geliyor. Hafta sonu ve yeni yıl için plan yapanlar cumartesi, pazar ve pazartesi olmak üzere üç gün tatil yapabilecekler. MEB açıklaması dahilinde 2018’deki tüm resmi tatil günleri de aşağıda belirtilmiştir.

OKULLAR SALI GÜNÜ AÇILIYOR

Salı günü itibariyle okullar tekrar açılacak ve eğitim kaldığı yerden devam edecek. Dolayısıyla ne Cuma ne de Salı günü okullar tatil değil

Milli Eğitim Bakanlığı 2017 – 2018 resmi çalışma takvimine göre yılbaşı tatili sadece 1 Ocak Pazartesi Günü uygulanacak.

PTT 1 Ocak 2018 Pazartesi Günü Açık mı | Yıl Başında Açık Olan Ptt'ler

2018 RESMİ TATİLLER TAKVİMİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (Pazartesi)
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (Salı)
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı (Cumartesi)
14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi (Perşembe)
15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün (Cuma)
16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün (Cumartesi)
17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün (Pazar)
15 Temmuz Demokrasi Bayramı (Pazar)
20 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Pazartesi)
21 Ağustos  Kurban Bayramı 1.gün (Salı)
22 Ağustos Kurban Bayramı 2.gün (Çarşamba)
23 Ağustos Kurban Bayramı 3.gün (Perşembe)
24 Ağustos Kurban Bayramı 4.gün (Cuma)
30 Ağustos Zafer Bayramı (Perşembe)
28 Ekim Cumhuriyet Bayramı (Pazar)
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı (Pazartesi)

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡