Rabbena Atina duası okunuşu ve Türkçe meali | Arapça yazılışı

Rabbena Atina Duası okunuşu ve Türkçe mealini haberimizde bulabilirsiniz. Peki Rabbena Atina Duası nasıl okunur? Rabbena Atina Duası’nin fazileti nedir? Neden indirilmiştir? Rabbena Atina Duası kuranın kaçıncı süresidir?

Rabbena Atina duası okunuşu ve Türkçe meali | Arapça yazılışı

 Rabbena Atina duası, yüce Rabbimizin iyilik ve güzelliklerini kendisinden binbir rica ile istemek amacıyla okunan bir dua olup Allah'ın rahmetiyle huzur bulma amacını taşır. Bu kısa duanın yazılışı, okunuşu ve anlamına haberimizden erişebilirsiniz. 

RABBENA ATİNA DUASI ARAPÇA YAZILIŞI

Rabbena Atina duası okunuşu ve Türkçe meali | Arapça yazılışı

RABBENA ATİNA DUASI OKUNUŞU

Rabbenâ âtinâ fid’dünyâ haseneten ve fil’âhireti haseneten ve gınâ azâbennâr. Birahmetike yâ Erhamerrahimîn.

RABBENA ATİNA DUASI TÜRKÇE MEALİ

Allah’ım! Bize dünyada iyilik ve güzellik, ahrette de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azabından koru. Ey Rabbim, merhamet edenlerin merhamet edicisi, bize rahmetinle muamele eyle.

Rabbena Atina Duası okunuşu ve Türkçe meali | arapça yazılışı

RABBENA ATİNA DUASI NEDEN, NE ZAMAN OKUNUR?

Rabbena Duaları, Müslüman alemi için farz olarak buyrulan beş vakit namazın son oturuşunda okunmaktadır. Bu duaları okuyan kişiler sünnet sevabı kazanırken, okumayanların namazı ise bozulmaz. Hadis kaynaklarında Rabbena Atina ve Rabbenağfirli Duası faziletleri ile ilgili sözlere de yer verilmiştir.

Namazlardaki son oturuşlarda Allahümme salli ve Allahümme barikten sonra, Rabbena duaları okunamktadır. Bu duları okumak sünnettir ve duayı okumayanların namazları bozulmaz.

44
18
55
29
48
77
58
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡