Raco'da Kontrol Sağlandı Sıra Cinderes'te

Afrin Harekatı tüm hızıyla devam ediyor. İki kritik bölgeden biri Raco'da kontrol sağlandı. Bir diğer stratejik bölge Cinderes içinse hazırlıklar devam ediyor. Harekatta toplam 127 nokta ele geçirildi.

Raco'da Kontrol Sağlandı Sıra Cinderes'te

Mehmetçik, Zeytin Dalı Harekâtı'nın 43'üncü gününde stratejik açıdan kritik öneme sahip Racu şehir merkezine girdi. Sabahın ilk ışıklarıyla başlayan büyük operasyon ile terör örgütünün Racu'daki savunma hattı kırıldı.
Şehir merkezine doğru ilerleyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve onun öncülüğündeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçıları, şehrin büyük bölümünü ele geçirdi. Şehrin dışına doğru çekilmeye başlayan az sayıdaki PKK/YPG'li teröristlerle zaman zaman sıcak çatışmalar devam ediyor.

"RACO DAHİL 7 YER KONTROL ALTINA ALINDI"

Hava kuvvetleri, tarruz helikopterleri ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen operasyonlar neticesinde, 03 Mart 2018 tarihinde, Afrin’e ulaşan yaklaşma istikameti üzerinde olması ve içinde çok sayıda teröristin barınmasına imkan vermesi nedeniyle kritik bir öneme haiz olan Racu beldesi başta olmak üzere, Hamilek, Ramadiye, Badinli, Karkin, Ali Bezanlı ve Çemenli dahil toplam 7 yerleşim yerinde kontrol sağlanmıştır.

2516 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

İcra edilen bu operasyonlar sonucunda 82 terörist etkisiz hale getirilmiş, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2516’ya ulaşmıştır."

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡