Rahip Brunson kimdir? Serbest bırakıldı mı? Ne zaman serbest bırakılacak ?

ABD'li Rahip Brunson yeniden gündemde.ABD'nin ısrarla istediği istediği papaz Brunson hakkında ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Brunson'un gelecek ay serbest kalacağını belirtmesinin ardından herkes Rahip Brunson kimdir? Serbest bırakılacak mı? Ne zaman se

Rahip Brunson kimdir? Serbest bırakıldı mı? Ne zaman serbest bırakılacak ?

ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mayıs 2017'de yaptığı görüşmede gündeme getirilen Rahip Brunson, ikili ilişkilerdeki en önemli meseleler arasında yer alıyor. Gerek ekonomik gerekse diplomatik ilişkileri etkileyen rahip Brunson krizinde hergeçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. ABD Dışişleri Bakanı'nın Ekim ayını işaret ederek Brunson'un srbest kalabileceğini işaret etmesinin üzerine ABDli Rahip Pastör Brunson'un ne zaman serbest kalacağı yada serbest kalıp kalmayacağı araştırılıyor. Peki Rahip Brunson'un suçu neydi? Rahip Brunson kimdir? Serbest bırakılacak mı? Ne zaman serbest bırakılacak ? ABD için Papaz Brunson neden önemli? Rahih Andrew Brunson kimdir? Neden tutuklanmıştı? Papaz Brunson’un FETÖ ile bağlantısı ne?İşte cevabı..

BRUNSON NE ZAMAN SERBEST BIRAKILACAK?

 New York'ta gazetecilere konuşan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "Pastör Brunson bu ay serbest kalabilir, hatta derhal serbest kalmalıdır" dedi.Öncesinde Wall Street Journal gazetesine konuşan bir Türk yetkili, ''Brunson 12 Ekim'deki duruşmada serbest bırakılabilir'' görüşünü paylaşmıştı.

Rahip Brunson kimdir? Serbest bırakıldı mı? Ne zaman serbest bırakılacak ?

BRUNSON NE ZAMAN NEDEN TUTUKLANDI?

Pastör Brunson, eşi Norine Brunson ile birlikte Türkiye'de 20 yılı aşkın bir süre yaşadıktan sonra 2016 yılında süresiz oturma izni için başvurdu.İddianamede yer alan yazışmalara göre, İçişleri Bakanlığı, Ağustos 2016'da yazdığı yazıyla süresiz oturma izni başvurusunun "kamu düzeni ve kamu güvenliği açısından" uygun bulunmadığını ve reddedildiğini belirtti.

Yazışmalarda Bakanlık ayrıca, "Brunson'ın 2010-2013 yılları arasında Kürt orijinli vatandaşlara yönelik ayinler düzenlediği" ve "Suriye'den gelen sığınmacılara yardım sağlama görüntüsü altında misyonerlik faaliyetleri yürüttüğünü" öne sürdü.

Brunson ve eşi Ekim 2016'da İzmir Alsancak Polis Karakolu'na çağrıldı. Burada sınır dışı edilmek üzere gözaltına alındılar. Eşi Norine Brunson, 13 gün sonra serbest bırakıldı.Brunson daha sonra sınır dışı edilemek üzere Bornova ilçesindeki Geri Gönderme Merkezi'ne sevk edildi.

Brunson burada sınır dışı edilmeyi beklerken, Aralık 2016'da Fethullah Gülen Cemaati'ne üye olmak suçlamasıyla aynı gün içinde önce gözaltına alındı, daha sonra da tutuklandı.

Brunson,Ağustos 2017'de, İzmir F Tipi Cezaevi'nde yatmakta olduğu sırada bu kez de "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi veya askeri casusluk amacıyla temin etme", "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından da tutuklanması talep edildi.

Pastör Brunson, Ağustos 2017'de bir kez daha tutuklanması isteminin değerlendirildiği duruşmada verdiği ifadede hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Dah asonraki duruşmalarda da yaptığı tahliye talepleri kabul görmedi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡