Ramazan Bayramı'nda AVM'ler açık mı 2021? Ramazan Bayramı'nda alışveriş merkezleri, mağazalar açık mı 2021?

Mübarek ramazan ayının sonuna geldik. Artık İslam dünyası Ramazan Bayramı'nı karşılamaya hazırlanıyor. Tam kapanma nedeniyle bu bayramda Ramazan Bayramı'nda AVM'ler açık mı 2021? Ramazan Bayramı'nda alışveriş merkezleri, mağazalar açık mı 2021? soruları araştırılıyor. Yanıtları sizler için derledik...

Ramazan Bayramı'nda AVM'ler açık mı 2021? Ramazan Bayramı'nda alışveriş merkezleri, mağazalar açık mı 2021?

Tam kapanma nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı günümüzde vatandaşlar tarafından Ramazan Bayramı'nda AVM'ler açık mı 2021? Ramazan Bayramı'nda alışveriş merkezleri, mağazalar açık mı 2021? sorularının yanıtları merak konusu oldu. Pandemi gölgesinde kalan bayramda hiç olmazsa AVM gezintileri yapmayı umut eden vatandaşlar, AVM'lerin akıbetinin ne olacağını merak ediyor. Detaylar haberimizde...

RAMAZAN BAYRAMI'NDA AVM'LER AÇIK MI 2021? RAMAZAN BAYRAMI'NDA ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ, MAĞAZALAR AÇIK MI 2021?

Vatandaşlar bayramda AVM'lerin açık olup olmayacağı merak ediyor. 29 Nisan'da başlayan tam kapanma dönemi 17 Mayıs'a kadar devam ediyor. Tam kapanma Ramazan Bayramı'nı da içine alınca vatandaş AVM'lerin durumunu merak etmeye başladı. Bayram alışverişi yapıp, nefes almak isteyenlerin gözü AVM'lerle ilgili yapılacak açıklamalara çevrildi. Ancak Ramazan Bayramı'nda AVM'ler kapalı olacak. Vatandaşlar bayram alışverişi keyfini başka bir zamana ertelemek zorunda kaldı. Bunun yanı sıra 17 Mayıs'a kadar İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde belirtilen yerler açık olacak.

Ramazan Bayramı'nda AVM'ler açık mı 2021? Ramazan Bayramı'nda alışveriş merkezleri, mağazalar açık mı 2021?

RAMAZAN BAYRAMI'NDA AÇIK OLAN YERLER

Yapılan açıklamalardan anlaşılacağı üzere tam kapanmanın bayram sonu yani 17 Mayıs'a kadar devam edeceği öğrenildi. Ramazan Bayramı'nda özel olarak açık olacak bir yer bulunmuyor. İçişleri Bakanlığı'nın tam kapanma genelgesinde belirtilen yerler, belirtilen saat aralıklarında açık olacak.

Açık olacak yerler halkın ihtiyaçları bakımından zorunluluk arz eden işletmeler olacak. Buna göre bayramda (tam kapanmada) açık olan yerler şu şekilde sıralanıyor: Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir.

Ramazan Bayramında AVMler açık mı 2021? Ramazan Bayramında alışveriş merkezleri, mağazalar açık mı 2021?

Öte yandan yeme-içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yerler) sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterebileceklerdir. Yeme-içme yerleri ile online yemek sipariş firmaları Ramazan ayı sonuna denk gelen 13 Mayıs 2021 Perşembe gününe kadar 24 saat esasına göre paket servis yapabilecektir. Yeme-içme yerleri ile online yemek sipariş firmaları Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte saat 01.00'e kadar paket servis yapabilecektir.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN AÇIK OLACAK İŞLETMELER BELİRLENDİ

Yapılan açıklamaya göre; Tam kapanma döneminde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır (Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilir.). Vatandaşlarımız ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır. Sokağa çıkma kısıtlaması sırasında yukarıda belirtilen temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla muafiyet kapsamında bulunan iş yerleri dışında tüm ticari işletme, iş yeri ve/veya ofisler kapalı olacak olup uzaktan çalışma haricinde yüz yüze hizmet verilmeyecektir.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan dönemde konaklama tesislerinde rezervasyonunun bulunması vatandaşlarımız açısından sokağa çıkma ve/veya şehirler arası seyahat kısıtlamasından muafiyet sağlamayacak olup bu dönemde konaklama tesisleri sadece zorunlu durumlara bağlı olarak seyahat izin belgesi alan kişilere hizmet verebileceklerdir. Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡