Ramazan Öztürk kimdir, Aslen nereli? - Pendik Belediye Başkan Aday Adayı

31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti'den Pendik Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulunan Ramazan Öztürk kimdir, aslen nereli? tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

Ramazan Öztürk kimdir, Aslen nereli? - Pendik Belediye Başkan Aday Adayı

1966 yılında Kırşehir, Akçakent Ömeruşağı Köyü’nde dünyaya  geldim. İlk okul eğitimimi 1972-1977 yılları arasında köyümde, Orta ve Lise eğitimimi ise 1977-1983 yılları arasında Kayseri, Pınarbaşı, Pazarören Mimar Sinan Öğretmen Lisesi’nde  tamamladım.

Lisans Eğitimimi ise 1983-1988 Yılları arasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladım.

1988-1989 yılları arasında İstanbul Barosu’na bağlı olarak Avukatlık Stajımı tamamlayıp, akabinde Avukatlık Ruhsatnamemi alarak 28 Eylül 1989 tarihinden bu yana Avukatlık yapmaktayım.

1989 Aralık celbinde kısa dönem olarak Askerlik Görevimi  Kütahya Hava Er Eğitim Tuğayı’nda tamamladım.

Askerlik dönüşü kısa bir süre serbest avukatlık yaptıktan sonra Ocak 1991 tarihinden itibaren Nisan 2014 tarihine kadar yaklaşık 24 yıl Sentim Bilişim ve Kanuni Motosiklet gibi ağırlıklı olarak bilişim ve otomotiv sektöründe faaliyette bulunan Kuralkan Holding’te Hukuk Müşaviri ve Ankara ve İstanbul Hukuk Departmanlarının Yöneticisi olarak görev yaptım.

1991 Yılında akrabam olan Ayşe Öztürk Hanım ile evlendim. Eşim Ticaret Lisesi Mezunu olup, Ev Hanımıdır. Bu mutlu evliliğimizden Rabbim 1 erkek ve 3 kız olmak üzere 4 çocuk vermiştir. Oğlum Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup benimle birlikte Avukatlık yapmakta ve aynı zamanda Aydın Üniversitesi’nde Yüksek Lisans yapmaktadır. Büyük Kızım Okan üniversitesi Psikoloji mezunu olup, halen Okan Üniversitesi’nde Yüksek Lisans yapmaktadır. Ortanca Kızım Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup, halen Avukatlık Stajı yapmaktadır. Küçük kızım ise Pendik Uluslararası İHL. de son sınıfta okumaktadır.

 Aktif Siyasete 1999 Yerel Seçimlerinde Sarıyer İlçesi Reşitpaşa ve Emirgan Mahalle teşkilatlarının ortak talebi ile Fazilet Partisi’nden Sarıyer Belediye Meclis Üyesi adayı olarak başladım. Hukukçu olmam itibari ile sandık görevlileri ve müşahit eğitimlerini gerçekleştirdim. Seçim sonrası 1 Ağustos 1999 tarihinden itibaren Sarıyer’den Pendik’e taşınmam sebebi ile siyasi çalışmalarıma Pendik’te devam edip, tüm seçim ve referandumlarda da aktif olarak hukuki destek verdim.

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerine her hangi bir başvurum olmadığı halde Ak Parti Pendik İlçe Başkanlığı’mızın daveti üzerine Kontenjandan Pendik Belediyesi Meclis Üyesi Adayı oldum, seçimden sonra Belediye Başkanımız Kenan Şahin Beyin teveccühü ile Hukuk ve Sosyal İşlerden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandım, akabinde Zabıta, Çevre Koruma ve Kontrol, Temizlik İşleri, Yapı Denetim ve Kontrol  Müdürlüklerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptım.


Belediye Başkanımızın “İl Başkanlığımızın mutlaka bir bayan meclis üyesinin başkan yardımcısı olarak atanması talebi var” beyanına göre yerime Meclis Üyemiz Öznur Canayakın Hanımın atanması üzerine başkan yardımcılığı görevinden 15 Ocak 2017 tarihinde ayrıldım.

Pendik Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduğum süre içerisinde ekte sunduğum önemli icraatlara imza attım.

Pendik Belediye Meclisi Hukuk Komisyon Başkanlığı, Hukuk Komisyon Üyeliği, Pendik Belediyesi Encümen Üyeliği gibi görevlerde bulundum. Halen Pendik Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yapmaktayım.

Her seçim ve referandumda partimiz tarafından Hatip olarak görevlendirildim, Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında sorumlu olduğum bölgelerde bir çok bilgilendirme toplantıları icra ederek Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin anlaşılması için çaba sarf ettim.  

Şubat 2017 tarihinden bu yana AHİ HUKUK adı ile açtığımız kendimize ait Avukatlık Ofisinde oğlum Av.Ahmet ve Hukukçu olan kızım Betül ile birlikte avukatlık yapıyorum, çeşitli şirket ve şahıslara danışmanlık hizmeti veriyoruz.

2003 yılında ÖYDER Kırşehirliler Derneği’ni arkadaşlarımla birlikte kurarak, adeta kağıt ve kumar oynanan yerlere dönüşen dernekçilik anlayışını yıkmak ve 7’den 77’ye  çocuğu, genci, ihtiyarı, kadını erkeği ile herkesin gönül rahatlığı ile gelip kendinden bir şeyler bulabileceği ve birşeyler katabileceği faaliyetlerin gerçekleştirildiği farklı bir dernekçilik anlayışını hakim kılmaya çalıştım, Elhamdülillah ÖYDER Kırşehirliler Derneği’miz Pendik’te örnek bir dernek olarak STK dünyasında önemli bir yer edinmiştir. Böyle güzel bir derneğin Kurucu Başkanı olma şerefine nail olduğum için Rabbime hamd ediyorum.

Yine 2008 yılında aynı anlayışla kurulmuş derneklerin üye olabildiği ve Kurucu Genel Sekreteri olduğum halen Ardahan, Afyonkarahisar, Bilecik, Bitlis, Çankırı, Düzce, Erzincan, Gümüşhane, Karadeniz, Kırşehir, Karaman, Ordu, Sakarya, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Van, Zonguldak gibi Güzel Türkiye’min her köşesindeki Güzel İnsanlarımızı temsil eden 21 farklı il derneğini bünyesinde barındıran, Türkiye’de bir ilk olarak kurulmuş kısa adı PENDEF olan Pendik Dernekler Federasyonu’nun 11 Haziran 2017 tarihinde yapılan seçimde tüm üye derneklerimizin oybirliği ile Genel Başkan olarak seçilmiş bulunmaktayım.

ÖYDER Kırşehirliler Derneği ve Pendik Dernekler Federasyonu olarak Türkiye’de 81 İl STK larının üyesi olduğu Yedi Renk Tek Yürek Platformu’nun üyesi ve Platform Yürütme Kurulu Üyesiyim.

Yine kısa adı KASTOB olan Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu’nda üye olan PENDEF’i Genel Başkan olarak temsil etmekteyim.

Hukukçular Derneği, Hukukun Üstünlüğü Derneği ve Hukuki Araştırmalar Derneği Üyesiyim, aktif olarak baro seçimlerinde görev yapan Hukukun Üstünlüğü Platformu mensubuyum.


Kısa adı TOSİDER olan Tuzla Organize Sanayici ve İşadamları Derneği kurucu heyetinde Kuralkan Holding’i temsilen görev yaptım.

Kurtköy Spor Kulübü üyesiyim ve bir dönem Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundum, Yenişehir Ulu Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyesi ve bir dönem Dernek Başkan Yardımcısı olarak görev yaptım.

Deniz Feneri Derneği Üyesi ve Genel Kurul Delegesiyim.

Sayın Reis-i Cumhurumuz, Başkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Genel Merkezimizin Belediye Başkanlarında aradığı kriterlerin; gerek vizyon ve gerekse projeleri ile Türkiye’nin 2023 Hedeflerine ulaşmasını sağlayacak, Mütevazi, Adaletli, Ehliyetli, Liyakatli, Sadakatli, AK Parti'nin oyu bulunduğu yerde arttıracak, seçmende karşılığı olan, teşkilatın sevdiği, Sivil Toplum Kuruluşları tarafından desteklenen ve o il/ilçeyi kalkındıracak projeleri olan, Vatandaşa tepeden bakmayan, mutlu ve kederli anında vatandaşının yanında yer alan kişilerden seçileceği minvalli beyanatları üzerine Belediye Başkan Yardımcılığım süresi olan 3 yıl boyunca partili partisiz ayrımı yapmadan vatandaşımızın işini çözmeye gayret etmemiz ve çözüm merkezli bakış açımızla  başarılı bir şekilde görev yaptığımız süre içerisinde vatandaşımızın yaklaşım tarzımızdan ziyadesi ile memnun kalması, STK’ların içinden gelen birisi olarak STK larımızla yaptığımız istişareler sonucunda, vatandaşlarımızdan gelen teveccühler ve teşkilat mensuplarımızın talepleri ile çözüm merkezli bakışımızı daha güzel hizmetlerde uygulamak, partimizin 2023, 2053 ve 2071 Vizyonlarına katkı sağlayacak projelerimizi gerçekleştirebilmek için Ak Parti’den Pendik Belediyesi Başkan Aday Adayı olarak başvuru yapmaya karar verdim.

Bu  kutlu   yürüyüşe  katılmak  isterken tek başıma değil, başta  Pendik Teşkilatımız olmak üzere, Pendik Belediyesi Çalışanlarımızın, Pendik’imizin Tüm STK’larının, Pendik Kanaat Önderlerimizin, 81 İlimizin STK.larını bünyesinde toplayan Yedi Renk Tek Yürek Platformu’nun, Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu(KASTOB)’nun ve kıymetli  gönül dostlarımızla istişare ederek onların desteğiyle  Pendik Belediye Başkan Aday Adaylığına müracaat  etme kararı almış bulunmaktayım.

Mazlum Coğrafyaların ümidi olan Ak Partimiz ve onun Lideri olan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Başkanımızın, Reisimizin Ekibinde yer almak, O’nun başarısı için bir nebze de olsa yüküne omuz verebilme şerefine nail olmak için yola çıktım. Rabbim Bu Kutlu Yoldan bizleri ayırmasın, sonunda yüzü ak olarak emaneti teslim etmek nasip olacaksa bu görevi nasip eylesin, aksi halde nasip eylemesin.

Yapılacak Yerel Seçimlerin Pendik’imize, İstanbul’umuza, Güzel Ülkemize ve İslam Dünyasına Hayırlar  Getirmesini   Cenabı  Allah’tan Niyaz Ederim.

Saygılarımla.
Av.Ramazan ÖZTÜRK
Pendik Belediyesi Başkan A.Adayı

 

1
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Icardi’den gol krallığı mesajı: “Önceliğim takımın şampiyon olması”
Icardi’den gol krallığı mesajı: “Önceliğim takımın şampiyon olması”
Kritik kabine toplantısı tamamlandı: İşte Cumhurbaşkanı’nın dikkat çeken açıklamaları…
Kritik kabine toplantısı tamamlandı: İşte Cumhurbaşkanı’nın dikkat çeken açıklamaları…
Metin Akpınar'ın kızından inanılmaz itiraf! Ablasının babasının Uğur Dündar olduğunu açıkladı, ortalık karıştı
Metin Akpınar'ın kızından inanılmaz itiraf! Ablasının babasının Uğur Dündar olduğunu açıkladı, ortalık karıştı
Antalya’da kan donduran cinayet! Bıçaklayarak öldürdüğü karısını, İngiltere’ye gönderdiğini söyledi!
Antalya’da kan donduran cinayet! Bıçaklayarak öldürdüğü karısını, İngiltere’ye gönderdiğini söyledi!
Çok Okunanlar
16 Nisan 2024 Salı günü hava durumu nasıl olacak? Meteorolojiden sıcaklık açıklaması!
16 Nisan 2024 Salı günü hava durumu nasıl olacak? Meteorolojiden sıcaklık açıklaması!
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Metin Akpınar'ın kızından inanılmaz itiraf! Ablasının babasının Uğur Dündar olduğunu açıkladı, ortalık karıştı
Metin Akpınar'ın kızından inanılmaz itiraf! Ablasının babasının Uğur Dündar olduğunu açıkladı, ortalık karıştı
Altın fiyatı rekora doymuyor: Yükselişin arkasındaki 3 ana neden belli…
Altın fiyatı rekora doymuyor: Yükselişin arkasındaki 3 ana neden belli…
Yorumlananlar
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…