Regaib Kandili nedir? 2022 yılında kandil günleri ne zaman?

Regaip Kandiline az bir zaman kala vatandaşlar tarafından çokça aratılan sorulardan birisi Regaib Kandili nedir? oldu. İslam alemi için büyük önem teşkil eden bu konuyla ilgili biz de Regaib Kandili nedir? 2022 yılında kandil günleri ne zaman? sorularının cevabına ve kandil ile ilgili tüm bilgilere biz de haberimizde yer verdik.

Regaib Kandili nedir? 2022 yılında kandil günleri ne zaman?

Receb ayının ilk Cuma gecesi idrak edilen Regaib kandili ile ilgili Regaib Kandili nedir? başlığı şu sıralar internet mecrasında sıkça bakılanlar arasına girdi. Aynı zamanda Ramazan ayının da ilk habercisi olma şerefini taşıyan Regaib Gecesi hakkında biz de gerekli bilgileri haberimizde derledik.

REGAİB KANDİLİ NE ZAMAN? 

Bu sene 2 Şubat çarşamba günü başlayan Receb ayının ardından 3 Şubat 2022 perşembe gecesi Regaip Kandili gerçekleşecektir.

REGAİP NE DEMEK? 

Arapça kökenli olan Regaip sözcüğü "reğa-be" den türemiş olan bir isimdir. Herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek anlamını taşıyan Regaip isminin verildiği kandil gecesinin olduğu gece Yüce Allah lütuflarını sağanak sağanak yağdırır. Bu geceye Regaip gecesi ismini melekler vermişlerdir.

Regaib Kandili nedir? 2022 yılında kandil günleri ne zaman?

REGAİB KANDİLİ NEDİR?

İhsanın ve hayrın bol olduğu gece olan Regaib Kandili ise her türlü arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı, rağbetlerimizi iyiye, doğruya, güzele, faydalı olana, hakka ve hakikate; regaibimizi Rabbimize yöneltme, bütün işlerimizi O’nun rızasına uygun hâle getirme çabası anlamına gelir.

2022 KANDİL GÜNLERİ NE ZAMAN?

2022 yılı için kandillerin tarihleri aşağıdaki gibidir:

3 Şubat Perşembe : Regaib Kandili
27 Şubat Pazar: Miraç Kandili
17 Mart Perşembe:  Berat Kandili
7  Ekim Cuma: Mevlid Kandili 

Regaib Kandili nedir? 2022 yılında kandil günleri ne zaman?

REGAİB KANDİLİ MESAJLARI

  • Semanın kapılarının sonuna kadar açılıp rahmetin sağanak sağanak yağdığı böyle bir gecede düşen damlaların seni sırılsıklam etmesi dileğiyle kandilin mübarek olsun
  • Allah’ım! Bizleri Regaip’le Sana rağbet eden, Miraç ile yücelen, Berat ile kurtuluşa eren, Kadrini idrak ederek Ramazan’ın sonunda cenneti hak eden kullarından eyle! Kandiliniz mübarek olsun.
  • Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun…
  • İslam’ın nurlu yüzü kalbine dolsun makamınız cennet, Hz. Muhammed (sas) komşunuz olsun günlerinize mutluluk, gönlünüze saadet dolsun Regaib Kandiliniz mübarek olsun.
  • Allah gönlünüzden geçen her duayı hakkınızda hayırlı ise kabul etsin. Amin! Hayırlı kandiller…
  • Allâhım! Senin rızanı umarak camimizde toplandık, huzuruna geldik, boynumuzu büktük, elimizi açtık, bizi kapından boş çevirme. Ey Yüce Rabbimiz! Yüce kitabın Kur'ân ile bizleri huzura ve mutluluğa ulaştır. Kur'ân'ı okumayı, anlamayı ve gereği gibi yaşamayı hepimize nasip eyle. Ey Rabbimiz! Yaptığımız hatalara, kusurlara, günahlara pişman olduk, tövbe ediyoruz, bizi bağışla.”
  • Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur.
  • Rüzgarın kemanını çaldığı ve yağmur damlalarının pencerene vurduğu bir gecede yatağına uzanıp, keşke dediğin tüm güzelliklerin sizin olsun. Mutlu kandiller…
  • Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller.
  • Biçarelere, dul ve aceze hatunlara bakmak için çalışıp, çabalayan kimsenin; gece sabaha kadar namaz kılan, her gün oruç tutan, meydan-I gazada cihad eden gibi Allah yanında rütbesi vardır.
  • Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice kandiller.
  • Ey Rabbim Şu sonsuz merhamet ve rahmet deryasından bir damla da olsa, nasiplenmeyi hak eden kullarından eyle bizi. Hayırlı Kandiller!
  • Tüm Müslüman aleminin mübarek Regaib Kandili’ni kutluyorum… Bu hayırlı günde Allah ‘Barış, Huzur, Sağlık’ nasip etsin.
  • Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, Regaib Kandiliniz mübarek olsun…

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡