Rejim, İdlib'te kan dökmeye devam ediyor! 17 ölü 52 yaralı

Suriye'de rejim tarafından, İdlib'e saldırılar devam ediyor. Kent kırsalına düzenlenen saldırıda ilk belirlenen verilere göre 17 kişi öldü, 52 kişi ise yaralandı.

Rejim, İdlib'te kan dökmeye devam ediyor! 17 ölü 52 yaralı

Suriye'de rejim tarafından İdlib'e düzenlenen saldırılar devam ediyor. Kent kırsalınaa düzenlenen hava saldırısında, belirlenen ilk verilere göre 17 kişi yaşamını yitirdi, 52 kişi ise yaralandı. 

Suriye rejimine ait savaş uçakları bugun İdlib kent merkezi ile kırsalındaki yerleşim alanlarından Biniş, Marmemşe, Sermin, Dana ve Telminis'i bombaladı. Adeta savaş alanına dönen yerleşim mekanlarında, çocuk ve kadın olmak üzere aralarında bulunan 17 kişi yaşamını yitirdi. çoğunluğu çocuk ve kadın olan 52 kişi de yaralanmış durumda. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

ATEŞKES İLAN EDİLMİŞTİ

Şarku'l Avsat'ın Independent Arabia'dan aktardığı habere göre Rus destekli rejim güçleri, Nisan 2019’da İdlib’e başlattığı saldırıların ardından kent çevresindeki bazı köylerde kontrolü ele geçirmişti. Türkiye ve Rusya arasında 31 Ağustos’ta imzalanan mutabakatla ateşkes sağlanmıştı.

BOLGE GUNDEM 1

4 ARALIK GÜNÜ BİR SALDIRI DAHA YAPILMIŞTI

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Rus hava desteğini alan rejim güçlerinin Suruc köyünün tamamında ve Resm el-Verd köyünün bazı bölümlerinde kontrolü ele geçirdiğini bildirmişti.

Rejim güçleri, İdlib'in doğu kırsalında ve İdlib'in güneyindeki diğer bölgelerde de çok sayıda kasabayı bombalamışlardı.

SOHR tarafından yapılan açıklamaya göre, rejim güçlerinin önceki gün Maarat el-Numan’da pazar yerine düzenlediği hava saldırısında 15 sivil hayatını kaybetmişti, 15 kişi ise yaralanmıştı. Ayrıca bunların dışında bir çok can ve mal kaybı da olmuştu.

BOLGE GUNDEM 2

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡