Retro ne demek?

Retro ne demek? sorusu internette merakla araştırılıyor. Özellikle moda ve astroloji alanında karşımıza çıkan bu terimi biz de sizler için araştırdık. İşte tüm detaylar.

Retro ne demek?

Retro kelimesi internette merakla araştırılıyor. Moda ve astroloji alanında özellikle son zamanlarda sıklıkla kullanılan retro kelimesi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Retro ne demek? Tüm merak edilenler haberimizde.

MODADA RETRO NE DEMEK?

Retro, 'geriye doğru' anlamına gelmektedir. 'Geçmişe yönelik', 'geçmişe ait', 'geçmişi de kapsayan' gibi anlamlara sahip olan retro kelimesi moda dünyasında da kullanılır. Geçmişe ait parçaları ifade eden retro modada 'belli bir dönemde yaygın olarak kullanılan aksesuarların popülerleşmesi ve yeniden kullanılması' anlamında kullanılır. Retro genelde 1960 ve 1970'li yılların izlerini taşır.

GİYİMDE RETRO TARZ NEDİR?

Retro giyim tarzının bazı olmazsa olmazları vardır. Örnek verelim: Puantiyeler, yüksek bel pantolonlar, kolej tarzı montlar, pileli ya da piliseli etekler, fötr şapkalar, fırfırlı elbiseler, bir döneme damga vuran askılı erkek pantolonları... Retro giyim tarzının en önemli özelliği 'abartılı' olmalarıdır.

Retro ne demek?

RETRO VE VİNTAGE FARKI NEDİR?

Retro ve vintage arasındaki farkı kısaca özetlemek gerekirse; Vintage, belli bir dönemi yansıtan, özel ya da tek geçmişten kalan parçalardır. Retro ise geçmişte moda olan bir akımın, günümüzde tekrar moda olmasına verilen isimdir. Örneğin; geçmişte bir ara moda olan kalın çerçeveli gözlüklerin, tekrar yeniden moda olması retrodur. Ama elimizde eskiden kalma bir kalın çerçeveli gözlük olsaydı o vintage olurdu.

Retro ne demek?

ASTROLOJİ'DE RETRO NE DEMEK?

Astroloji jargonunda Retro bir gezegenin geri gitmesi anlamına geliyor. Fakat şöyle bir durum var, normal şartlar altında hiçbir gezegen geri hareket etmez. Biz dünyadan baktığımızda, gezegenlerin dönüş hızı Dünya'nın dönüş hızından daha yavaş bir konuma geldiği anda, izlediğimiz referans noktasından (Dünya) geri gidiyormuş izlenimi verirler. Ay ve Güneş dışında tüm gezegenler geri (Retro) hareket edebilirler. Gezegenler geri hareketine başladığı andan itibaren güçleri düşer. Temsil ettikleri konularda bir takım zorlanmalar, arızalar, blokajlar, problemler çıkartmaya başlarlar. Her gezegenin Retro (geri gitme) süreleri birbirinden farklıdır.

Retro ne demek?

ASTROLOJİ'DE RETRO TÜRLERİ

Merkür Retrosu: Zodyaktaki hareketini 1 yıldan biraz daha az sürede tamamlayan Merkür, ortalama 4 ayda bir 20-24 gün arası süren retro hareketi yapar. Medyadan da en çok aşina olduğumuz retro türüdür. Bu dönemde yeni anlaşmalar, imzalar,sözleşmeler yapmak sağlıklı değildir. Eskiye dair konular bir şekilde önümüze çıkar. Hatıralar canlanır. İletişim aksaklıkları, teknolojik aletlerde sorunlar, trafik kazaları, seyahatlerde yaşanacak aksilikler bu dönemde sıkça karşımıza çıkar.

Venüs Retrosu: Zodyak turunu  ortalama 1 yılda tamamlayan Venüs , 18 ayda bir 42 gün süren gerileme hareketi yapar. Zorluklu bir dönemdir, aşk-ilişkiler-sözleşmeler-özdeğer-kazanç ile ilgili konularda sıkıntılar yaratır. Bu dönemde ilişkilerde kendini değersiz hissetme, aldatma-aldatılma-aldanma temalı konular, estetik-güzellik uygulamalarında büyük sıkıntılar söz konusu olur. Maddi anlamda zorlanmaların, para ile ilgili sıkıntıların yükselme potansiyeli vardır.

 Mars Retrosu: Zodyak turunu ortalama 2 yıla yakın sürede tamamlayan Mars, 2.5 senede bir ortalama 80 gün süren gerileme hareketi yapar. Bu dönem bağışıklık sistemi zayıflar, hastalıklara,enfeksiyonlara daha açık hale gelebiliriz. Pasif-agresif tavırlar, içine atıp atıp anlamsız büyük öfke patlamaları, yangınlar,aksilikler, sabırsızlık tavan yapabilir. Cinsel yaşam ile ilgili problemler bu dönemde sıkça nükseder.

Retro ne demek?

Jüpiter Retrosu:
Zodyaktaki turunu 12 yılda tamamlayan Jüpiter, ortalama 1.5 yılda bir 4 ay retro yapar. Bu dönemde kazançlar ile ilgili sıkıntılar, özellikle yüksek eğitim aşamasında yaşanan aksilikler, kötümserlik, iç sıkıntısı, hakkının-emeğinin karşılığını almada zorlanmalar söz konusu olur. Mahkemeler, avukatlar,din-inanç ile ilgili konularda beklediğimiz ilerlemeyi kaydetmekte sıkıntılar ve kafa karışıklıkları yaşayabiliriz.

Satürn Retrosu: Zodyak turunu ortalama 29.5 yıla yakın sürede tamamlayan Satürn, her yıl ortalama 5 ay kadar süre geri harekette bulunur. Bu dönem”geri dön,bak, yarım kalan işleri tamamla” komutudur aslında. Patronlar, müdürler, yöneticiler, babalar bazen kocalar ile sıkıntıların, iletişim kopukluklarının-problemlerin yükseldiği bir döneme işaret eder. hayallere yer olmayan, hayatın sert yüznün göründüğü, sert bir öğretmenin elinde sopasıyla başımızda beklediği bir dönemdir. Ancak bu dönem eksikleri tamamlayarak, gerçekçi planlar yaparak, daha önce almaktan kaçındığımız sorumlulukları alarak ileri hareket döneminde kalıcı başarılar elde edebiliriz.

Uranüs Retrosu: Zodyak turunu 84 yılda tamamlayan Uranüs, ortalama 5 ay kadar gerileme hareketine devam eder. Diğer gezegenlerin retrolarına göre daha sakin etkiler taşır çünkü bu çılgın gezegenin düz halindeki etkileri beklenilenin üstünde marjinaldir. Bu dönemde kendimizi kapana kısılmış-baskı altında hissedebiliriz. Uranüs, Merkür’ün üst oktavı olarak çalıştığı için teknolojik aletlerde bozulma,, elektrik çarpmaları, sanal bilgilerin çalınması-silinmesi,trafik kazaları, yıldırım düşmelerinde artış, cinsellikle ilgili marjinal deneyimler söz konusu olabilir.

Neptün Retrosu: Zodyak turunu 165 yılda tamamlayan Neptün, retro hareketine 5.5 ay kadar devam eder. neptün retroları diğerlerinden daha farklı şekilde ağırlıklı olarak iç dünyaya yönelik çalışır. Bu dönem hisler-rüyalar karışıklaşabilir. Uyku ihtiyacı her zamankinden yüksek olur. Meditasyon-üst benlikle-kollektifle iletişime geçmek için uygun bir zamandır ancak, odaklanma problemlerini de yanında getirir. Bu dönem deniz kazaları,sis, boğulmalar artabilir. Alkol, uyuşturucu-keyif verici maddelere yönelim artabilir. Yalan, aldatma-aldanma her zamankinden daha yakınımızdadır.

Pluto Retrosu: Zodyak turunu tamamladığını görmek hiçbir insan evladına nasip olmayan pluto 248 yılda doğduğumuz zamandaki pozisyonuna döner. Retro hareketi ortalama 5 ay sürer. Güç dengelerinin değişmesi, saplantıların artması, öfkeyi aşırı bastırma, korkuların yükselmesi, korkularla yüzleşme, yıkıcı tavırlar bu dönemde artış gösterir. Cinsellikle ilgili bir gezegen olduğu için değişik deneyimler yaşama söz konusu olabilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡