Rinoplasti (Burun Estetiği) Nedir, Kimlere Yapılabilir? İşlem ve İyileşme Süreci Nasıl İşler?

Burun estetiği, burun yapısının estetik ve fonksiyonel olarak iyileştirilmesi amacıyla yapılan bir cerrahi işlemdir. Dünyada en çok yapılan estetik ameliyatlar arasında yer alır. Özel Pendik Bölge Hastanesi KBB Uzmanı Op. Dr. Can Şinasi Kalkavan'da bu konuda Rinoplasti (Burun Estetiği) nedir, kimlere yapılabilir? işlem ve iyileşme süreci ne kadar sürer? gibi soruları kaleme aldı. İşte detaylar.

Rinoplasti (Burun Estetiği) Nedir, Kimlere Yapılabilir? İşlem ve İyileşme Süreci Nasıl İşler?

Pendik Özel Bölge Hastaneleri doktorları halkı bilinçlendirmeye ve bilgilendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda bu hafta ele aldığımız konulardan bir tanesi dünyada en çok yapılan estetik ameliyatları arasında yer alan Rinoplasti (Burun Estetiği) konularında merak edilen bir çok soruya yazında yanıt verdi. İşte detaylar.

Burnun daha estetik görünmesi ve solunum problemlerinin giderilmesi için yapılan işlemlerdir. Burun bölgesi, iletişim esnasında göze en çok çarpan bölgedir. Aynı zamanda kişinin yüz ifadesi ve dış görünüşü üzerindeki etkisi de büyüktür. Bu nedenle burundaki estetik kusurlar, kişinin dış görünüşü ile barışık olmasını engelleyebilir. Bazı kişilerde ise burundaki yapısal sorunlar, ciddi solunum problemlerine neden olabilir. Her iki durumda da rinoplasti yardımı ile bölgeyi yeniden şekillendirmek mümkündür.

Rinoplasti (Burun Estetiği) Doktor Seçimi

Burun estetiğinin başarısını etkileyen pek çok faktör vardır. Bu faktörlerin başında operasyonu gerçekleştirecek olan doktor gelir. İstanbul burun estetiği doktorları, yalnızca ameliyatı yapan kişi olmaları açısından değil aynı zamanda ameliyatın detaylarını planlayan kişi olmaları açısından da önemlidirler. Her tıbbi işlemde olduğu gibi burun estetiğinde de planlama süreci çok önemlidir. Bu yüzden planlama sürecini iyi yönetebilen; hastasının ihtiyaçlarını ve taleplerini anlayabilen bir doktor seçmek gerekir. Böylece hem ameliyat planlaması hem de ameliyatın kendisi başarılı ve isabetli olacaktır.

Rinoplasti (Burun Estetiği) Kimlere Yapılabilir?

Burun estetiği; cerrahi operasyona engel herhangi bir rahatsızlığı olmayan ve burun yapısı estetiğe uygun olan 18 yaş üstü bireylere güvenle yapılabilmektedir. Alanında uzman ve deneyimli bir hekim tarafından yapıldığında sonuçları oldukça tatmin edicidir. Bununla birlikte;

  • Beden dismorfik bozukluğu” olarak bilinen rahatsızlığa sahip olan hastalarda estetik işlemler psikolojik olarak olumsuz etkiler yaratabilir. Bu kişiler, kendilerine dair olumsuz beden algısına sahip oldukları için dışarıdan fark edilmeyen estetik kusurları büyütebilir ve psikolojik anlamda bedenleri ile barışmakta zorlanabilirler.
  • Obstrüktif uyku apnesi de burun estetiğine engel olabilecek bir diğer durumdur. Uyku apnesi olup estetik olacak kişilerde riskleri minimuma indirmek için CPAP gibi cihazlarla hastanın solunumu desteklenebilir.
  • Kanama bozukluğu olan kişilerde de cerrahi sonrası komplikasyon riski daha yüksek olabilir.

can-kalkavan-001.jpg

(KBB Uzmanı Op. Dr. Can Şinasi Kalkavan)

Rinoplasti (Burun Estetiği) Ne Kadar Sürer?

Burun estetiği 2 ila 2,5 saat kadar sürebilmektedir. Burun estetiği süresi, operasyonun kapsamına ve yapılan işlemlere göre değişiklik gösterebilmektedir. Burun estetiği, herkese aynı şekilde ve aynı amaçta yapılmaz. Her hastanın burun estetiğinden beklentileri farklıdır. Bu da burun estetiği ameliyatının kişiden kişiye değişebilen işlemler içermesi manasına gelir. Dolayısıyla burun estetiği ameliyatı süresi de kişiden kişiye değişebilir. Doktorunuz, ameliyat planlamasının ardından tahmini ameliyat süresi hakkında sizi bilgilendirecektir.

Rinoplasti (Burun Estetiği) Ameliyatları Ağrılı Mıdır?

Burun estetiği ile ilgili en sık sorulan sorulardan biri de cerrahi sürecinin çok ağrılı olup olmadığıdır. Pek çok insan, bu süreçten korktuğu için estetik olmaktan kaçınmaktadır. Bu noktada, sürecin düşünülen kadar ağrılı olmadığını söyleyebiliriz. Ameliyat genellikle genel anestezi ile yapılır. Bu nedenle cerrahi esnasında herhangi bir ağrı ya da acı hissedilmez. Ameliyat sonrasında ise yaklaşık 1 hafta kadar sürecek ağrı şikâyetleri olabilir. Bu süreçte yaşanan sıkıntıları minimuma indirmek için antibiyotikler ve ağrı kesicilerden yardım alınır. Böylece hastalarımızın bu süreci minimum sıkıntı ile geçirmesi ve kısa sürede günlük yaşamlarına dönebilmesi hedeflenir.

Rinoplasti (Burun Estetiği) Nedir, Kimlere Yapılabilir? İşlem ve İyileşme Süreci Nasıl İşler?

Rinoplasti (Burun Estetiği) Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Estetik operasyondan sonraki 2 hafta - 1 ay içerisinde estetikli burun bölgesi tamamen iyileşir ve kişi sağlıklı bir şekilde günlük yaşamına devam edebilir. Bununla birlikte burun şeklinin oturması ve son hâlini alması için biraz daha zamana ihtiyaç vardır. Ameliyattan sonraki yaklaşık 6 ay – 1 yıl içerisinde ideal şekil belli olur ve şişlikler tamamen geçer.

Rinoplasti (Burun Estetiği) Doğal Durur Mu?

Günümüzde burun estetiği ile oldukça doğal sonuçlar almak mümkündür. Bu noktada önemli olan faktörlerden biri de doktorunuzun bu alandaki deneyimidir. Doğru yöntemle, doğru yaklaşımla yapılan burun estetiği ile oldukça doğal görünen, yüz ile orantılı bir buruna sahip olunabilir.

dogal-burun-estetiginde-basari-hangi-noktalara-baglidir.jpg

Rinoplasti (Burun Estetiği) Anlaşılır Mı?

İyileşme sürecinin ardından kişinin burun estetiği yaptırdığını anlamak oldukça güçtür. Operasyon açık ameliyat teknikleri ile yapılmışsa burun deliklerinin ortasında bulunan bölgede bir dikiş izi kalacaktır. Bu iz zaman içerisinde cilt ile uyumlu bir renk kazanacaktır. Dolayısıyla yakından ve dikkatle bakılmadığı takdirde bu izi fark etmek oldukça güç olacaktır.

Kapalı ameliyat teknikleri ile yapılan burun estetiğinde ise iz kalmaz. Bunun sebebi, operasyonun burun delikleri içerisinden gerçekleştirilmesidir. Böylece görünür bölgede herhangi bir kesi veya dikiş izi bulunmaz.

Yazar: Özel Pendik Bölge Hastanesi KBB Uzmanı Op. Dr. CAN ŞİNASİ KALKAVAN

52d5148b377c81afd41e79adf410bdc1.jpg

Burun Estetiği Hakkında Daha Fazla bilgi almak istiyorsanız;

Bölge Hastanesi uzman doktorlarından bir randevu oluşturarak hızlı bir şekilde tedavinize başlayabilir, sorularınıza çok hızlı bir şekilde yanıt bulabilirsiniz.

Randevu Oluşturmak İçin Tıklayın

Telefonla Randevu Oluşturmak için;

0216 585 32 00 numaralı telefondan kolayca bilgi alabilir randevu oluşturabilirsiniz.

Önemli Bilgilendirme: Bu sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN