Risk Yönetim Uzmanı (Banka) Maaşı Ne Kadar? 2023 İş İlanları ve Maaşları

Risk Yönetim Uzmanı (Banka) maaşı ne kadar sorusuna yanıt mı arıyorsun? Bu içerikte Risk Yönetim Uzmanı (Banka) iş tanımı, aylık ortalama maaşları ve iş ilanlarına ulaşabilirsiniz.

Risk Yönetim Uzmanı (Banka) Maaşı Ne Kadar? 2023 İş İlanları ve Maaşları

"2023 Risk Yönetim Uzmanı (Banka) maaşı ne kadar, kaç para?" diye merak mı ediyorsunuz?, Editörlerimiz sizin için detaylıca araştırıp yazdı. Sizde Risk Yönetim Uzmanı (Banka) pozisyonunda çalışıyorsanız veya bu meslekte kariyer planlıyorsanız bu içerikle ile birlikte; Risk Yönetim Uzmanı (Banka) nasıl olunur, iş imkanları nedir, bu mesleğine sahip olabilmek için ne mezunu ve hangi belgelerin gerektiğini bu makalemizden kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

İçeriğimize başlamadan önce her firmanın ödeme politikası ve maaş politikası farklılık gösterdiğini belirtelim. Maaş belirlemede en önemli kriter personelin niteliği ve tecrübesidir. Bu çerçevede makaledeki fiyatlar sektör de yer alan Risk Yönetim Uzmanı (Banka) olarak çalışan bireylerin aldıkları maaş göz önünde bulundurularak hesaplanmıştır.

Risk Yönetim Uzmanı (Banka) Maaşı Ne Kadar? 2023 Risk Yönetim Uzmanı (Banka) Maaşları

Risk Yönetim Uzmanı (Banka) maaşı ortalama aylık 24862,5 _TL’dir. En düşük Risk Yönetim Uzmanı (Banka) maaşı 17550 _TL, En yüksek ise 32175 _TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız.. İŞKUR Risk Yönetim Uzmanı (Banka) iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

Risk Yönetim Uzmanı (Banka) İş İlanları İçin Tıklayın

nekadar.jpg

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu :

2412.04

Meslek Adı :

Risk Yönetim Uzmanı (Banka)

Grup Bilgileri Meslek Ana Grubu :

Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Alt Ana Grubu :

İş Ve Yönetim İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Grubu :

Finans İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Birim Grubu :

Finans Ve Yatırım Danışmanları

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi :

Lisans

Meslek Detay Bilgileri Meslek Tanımı :

-Bankanın risk politikasını, müşterilere verdiği kredilerin kısmi yada tamamen geri ödenmeme durumlarında, prosedür ve stratejilerini tanımlayan, görüş oluşturan ve yönetime sunan kişidir.

Görev ve İşlem Basamakları

: Risk Yönetim Uzmanı (Banka), işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a) Bankanın orta vadenin (18 ay) üzerinde olan toplam kaynak ve kredi olarak kullandırılan, kullandırma farklarını hesaplamak ve ayrıntılı raporlamak,

b) Şube bazında takibe intikal eden ve kullandırılan toplam kredi verileri, sektörel ve müşteri bazında hesaplanan kredi riskleri verileri ile oluşturulan risk parametrelerinin hazırlanması ve raporlanmasını sağlamak,

c) Diğer kredi raporlarının bilgisayar ortamında hazırlanmasına yardım etmek ve gerekli hesaplamalarını yapmak,

d) Kredi riski, mortgage, sermaye yeterliliği ve risk yönetimi ile ilgili yayınlanan mevzuat değişikliklerini ve yeni yayınlanan tebliğ/tebligatların takibini yapmak,

e) Banka genelinde risk yönetimi sistemlerinin kurulmasını ve bu modellerin sermaye değerini maksimize edecek biçimde kullanılmasını sağlamak,

f) Kötü durum senaryoları karşısında; banka muhtemel kayıplarını ölçmek ve öngörmek,

g) Risk analiz metotlarını çeşitli kaynaklardan izleyerek; takip etmek ve risk model analizini yapmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

YORUM KAT: Yukarıdaki Risk Yönetim Uzmanı (Banka) maaşlarına ek sizlerde aldığınız maaşları yorum bölümünde bizlere iletebilirsiniz. Sizlerin iletmiş olduğu bilgilerle haberimiz yeniden düzenlenebilecektir. Ayrıca yaptığınız yorumlar diğer okuyucularımızda bu bilgiden istifade edeceklerdir. Yorum bölümümüzden yorum yapmayı unutmayın.

maaşı ne kadar 2022

1
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN