Rıza Sarraf’ın İran Ambargosunu Deldiği Çikinovaski Yöntemi Nedir | Nasıl Oluyor

ABD'de devam eden davada Rıza Sarraf'ın kullandığı Çikinovaski kelimesi dikkatleri üzerine çekti. Peki nedir Çikinovaski, nasıl oluyor? Rıza Sarraf'ın amborgoyu deldiği bu yöntem nasıl işliyor? İşte detaylar..

Rıza Sarraf’ın İran Ambargosunu Deldiği Çikinovaski Yöntemi Nedir | Nasıl Oluyor

ABD’de devam eden önce Sarraf davası olarak bilinen daha sonra ise Sarraf’ın tanık konumuna gelmesiyle adı Hakan Atilla davasına dönüşen yargılamada dün Rıza Sarraf ilk ifadesini vermişti. Birçok önemli detay veren Sarraf’ın duruşmada kullandığı bir ifade ise dikkatlerden kaçmadı. Sarraf, savcının sunduğu bir telefon kaydında Abdullah Happani’yle konuşurken ‘çikinovaski’ kelimesine kullandı. Peki nedir bu çikinovaski? İşte yanıtı…

ABD'de görülen davada savcılar, Halkbank yetkilisi Mehmet Hakan Atilla da aralandığı bulunduğu dokuz kişiyi İran'a yönelik ABD yaptırımlarını ihlal etmekle suçluyor. Atilla bütün suçlamaları reddederken Rıza Sarraf da savcılarla anlaşarak itirafçı olmaya kabul etti ve tanık oldu.

İşte Rıza Sarraf’ın ÇİKİNOVASKİ Hayal İhracat ile İran Ambargosunu delme yöntemi

ekran-alintisi-029.jpg

Herkes dün Sarraf’ın mahkemede neler söyleyeceğini merak ederken Sarraf, birbirinden önemli itiraflarda bulundu. Birçok kişiye rüşvet verdiğini anlatan Sarraf, dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a 45-50 milyon dolarlık rüşvet verdiğini de aktardı.

Mahkemede yaşanan ilginç bir olay ise Sarraf’ın ABD ambargosunu nasıl deldiğini anlatırken kullandığı ‘çikinovaski’ ifadesiydi.

Amerika'da davayı yakından takip eden gazeteci Cüneyt Özdemir dava sürecini sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla kamuoyuna duyuruluyor. Youtube hesabında Özdemir ÇİKİNOVASKİ yöntemini işte böyle anlattı :

YOLSUZLUĞUN DİĞER ADI: ÇİKİNOVASKİ

Sarraf, mahkemeye sunulan bir ses kaydında ikinci adamı Abdullah Happani’ye altın ihracatında yaşanan bir sıkıntıdan bahsederken ‘Çikinovaski’ yapalım dediği ortaya çıktı. Bunun üzerine Savcı, Sarraf’a dönerek nedir bu Çikinovaski dedi. Sarraf, sahte yaptıkları işlere Çikinovaski dediklerini söyledi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡