Safer ayı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Safer ayında hangi ibadetler yapılır?

Safer ayı nedir? Safer ayı neden uğursuzdur? Safer ayında hangi ibadetler yapılır? Safer ayı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Safer ayı 2018 ne zamana denk geliyor? Safer ayında hangi dualar okunur? Safer ayı ne zaman? Safer ayı ne anlama gelir? sorul

Safer ayı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Safer ayında hangi ibadetler yapılır?

Safer ayı Muharrem ayından sonra gelen İslami ayların ikincisi olarak bilinen bir aydır. 10 Ekim günü başlayan Safer ayında yapılan ibadetler merakla araştırılıyor. Safer ayı felaket ayı, bela ayı olarak da anıldığı için “uğursuzluk ayı” sayılıyor.Safer ayı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? hangi ibadetler yapılır?

SAFER AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR? NE ZAMAN BİTİYOR?

Hicri aylardan biri olan Safer ayında, özellikle de Safer ayının ilk çarşambası ve son çarşambası okunacak dua çok makbuldür. 2018 yılı Safer ayı 10 Ekim 2018 tarihinde başlayacak ve 9 Kasım 2018 tarihinde sona erecek.

Safer Ayı hicri takvimin ikinci ayıdır. Mübarek Muharrem Ayı'ndan sonra gelen bu ay'da biz müslümanlar için bir hayli kıymetlidir. Safer Ayı, Cahilliye yani Peygamber Efendimiz'e karşı çıkmış olan dönem araplarının uğursuz saydığı bir aydır. Pek çoğu bu ay içinde "Umre" yapmanın uğursuz olduğunu söylerken, Peygamber Efendimiz (s.a.v) "Umre yapmak her ay helaldir" buyurmuşlar.

Safer ayı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Safer ayında hangi ibadetler yapılır?

SAFER AYI'NDA HANGİ İBADETLER YAPILIR? NELER YAPILMALIDIR?

Hicri aylardan biri olan Safer ayında, özellikle de Safer ayının ilk çarşambası ve son çarşambası okunacak dua çok makbuldür. 2018 Yılı Safer Ayı 10 Ekim 2018 tarihinde başlayacak ve 9 Kasım 2018 tarihinde sona erecek.

Ebû Hüreyre’nin (ra) rivâyetiyle Resûlullah (asm) Efendimiz şöyle buyurmuştur:

"İslâm'da taşe'üm (uğursuz sayma, kötüye yorma) yoktur; en iyisi tefe'ül (iyiye yorma) dır." (Buharî, Tıb, 54)" Böylece bu tarz hurafelerin İslam'da bulunmadığını ifade etmiştir.

- Safer ayının normal aylardan biri olduğu ortaya çıktıktan sonra yapılması uygun bulunan şu duâyı zikredebiliriz:

"Bismillâhirrahmânirrahîm: Allah’ım; hamd ve şükür Sana mahsustur! Minnetim Sana’dır! Ben Senin kulunum; ve ben bundan dolayı huzurluyum! Nefsimi, dinimi, dünyamı, ahiretimi, işlerimin sonunu ve amelimi Sana emanet ediyorum. Bütün Muhammed (asm) ümmetini Senin gücünün, havlinin, kudretinin ve kuvvetinin şiddetinden, Sana emânet ediyorum! Muhakkak Sen, emaneti koruyansın; hükmü nafiz olansın; kazası galib olansın!"

Safer ayı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Safer ayında hangi ibadetler yapılır?

- Safer ayının ilk ve son çarşamba günü öğle ve ikindi namazı ile birlikte Safer ayı namazını kılabilirsiniz. Peki, Safer ayının ilk ve son Çarşamba namazı nasıl kılınır?

1 Rekât: Fatiha’dan Sonra; 11 İhlâs Sûresi

2 Rekât: Fatiha’dan Sonda; 11 İhlâs Sûresi

Bu namazdan sonra 100 kere “Yâ dâfia’l-belâyâ, idfâ anna’l-belâyâ, fallâhü hayrun hâfizan ve hüve Erhâmü’r-Râhimin, inneke alâ külli şey’in kadir”okunmalı ve dua edilmelidir.

-  Peygamber Efendimiz'in (SAV) günlük okuduğu dua ve sureleri Safer ayında düzenli bir şekilde okumalı ve belalardan korunmak için günahlara tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza namazı kılmalıdır.

Resul-i Ekrem (asm) Efendimiz şöyle buyurdu: "Sadaka belâyı def eder ve ömrü uzatır." (Heysemi, Mecmaü’z-Zevaid, III/63)

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡