Sakarya'da şiddetli patlama: 3 asker şehit oldu, 11 yaralı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesi Taşkısığı mahallesinde havai fişek taşıyan kamyonda meydana gelen patlamada 3 Jandarma personeli şehit oldu, 11 kişi ise yaralandı.

Sakarya'da şiddetli patlama: 3 asker şehit oldu, 11 yaralı

Sakarya'nın  Hendek ilçesindeki hava fişek fabrikasında patlamamış olan havai fişeklerin kontrollü olarak patlatılması için kamyona yüklenen havai fişekler patladı. Patlamada 3 Jandarma personeli şehit oldu,6 kişi ise yaralandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce, patlamada 2 askerin şehit olduğunu açıkladı. 

VALİ KALDIRIM: 3 ŞEHİDİMİZ, 6 YARALIMIZ VAR

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım yaptığı açıklamada, Hendek'teki havai fişek fabrikasında 3 Temmuz'da meydana gelen patlamanın ardından burada bulunan patlayıcıların Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı ve görevli savcıların talimatlarıyla uzman patlayıcı ekiplerle Adapazarı ilçesi Taşkısığı Mahallesi'nde bulunan taş ocağına intikali sırasında patlama meydana geldiğini söyledi.

Malzemelerin kamyon üzerindeyken patlamanın geçekleştiğini aktaran Kaldırım, "Patlayıcıların intikalleri esnasında patlama meydana geldi. Patlamada 3 şehidimiz, 6 yaralımız var. Yaralılardan 1'inin durumu ağır." ifadesini kullandı.

 

Sakarya'da şiddetli patlama: 3 asker şehit oldu, 6 yaralı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığından yapılan patlamaya ilişkin yapılan açıklamada, "Sakarya-Hendek ilçesi Taşkısığı Mahallesinde faaliyet gösteren Taş Ocağında, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereği Havai Fişek Fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü şekilde patlatılması maksadıyla taşıyan kamyondan indirildiği esnada, patlama meydana gelmiştir. Meydana gelen patlamada; 2’si patlayıcı madde imha timinden olmak üzere 3 jandarma personelimiz şehit olmuş, 6 personelimiz yaralanmıştır" denildi.  

Sakarya'da şiddetli patlama: 3 asker şehit oldu, 6 yaralı

BAKAN SOYLU PATLAMANIN OLDUĞU BÖLGEYE GİTTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit ve yaralıların olduğu patlamayla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Sakarya'nın Hendek ilçesine gitti 

 

BAKAN SOYLU: 3 ASKER ŞEHİT OLDU, 11 KİŞİ YARALANDI

Patlamanın yaşandığı bölgeye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı incelemenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu şunları söyledi:

 Nereye taşınabileceği konusunda bir iki alternatif ortaya konuldu. Yaklaşık 15 tonluk patlayıcı geçtiğimiz haftadan itibaren, hem buradan farklı bir noktaya hem buraya taşınmaya başladı.Bu patlamanın başında, jandarmamıza bağlı patlayıcı madde imha timimiz var, başında da bir komutanımız var. Onların sevk ve idaresinde bir patlatma işlemi gerçekleşti.

15 tonluk bir patlatma işlemi gerçekleşti. Son 1 - 1,5 tonluk bir patlayıcı varken bu olay, hepimizi üzen bu olay başımıza geldi. Bunları buraya patlatmak için getirdiler. Yaklaşık işte bunlar genelde, orada da soğutuluyorlar, burada da genelde hem itfaiye olur, genel usule göre ambulans olur. Buna yönelik usulle birlikte mühimmatlar imha edilirler. Şimdi buraya getirip, tam boşaltma esnasında neden olduğunu yapılacak adli ve idari soruşturmada anlayacağı bir patlama meydana geldi.

Maalesef bu patlamada ikisi patlayıcı madde imha timinden olan, biri Ankara'dan biri de İstanbul'dan buraya görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız şehit oldular. Birisi de alanın güvenliğini sağlamakla görevli olan jandarma personelimiz şehit oldu."

Sakarya'da şiddetli patlama: 3 asker şehit oldu, 11 yaralı

"HASTANELERDE 11 JANDARMA PERSONELİMİZ VAR VE BİR DE ŞOFÖR ARKADAŞIMIZ VAR"

Sözlerini sürdüren Bakan Soylu şunları kaydetti:

 "Aracın şoförü şu an ağır yaralı, hastanede. Ameliyatta olduğu bilgisini aldık. Yine Kocaeli'nde hastaneye sevk edilen bir jandarmamız var. Yine aynı zamanda kaburgasında hafif bir ağrı olan, patlamadan mütevellit bir ağrı olduğunu bildiğimiz bir personelimiz var. Hastanelerde 11 jandarma personelimiz var ve bir de şoför arkadaşımız var. Üç arkadaşımız dışında diğerlerinde hayati tehlikesi veya bir sıkıntı yok. Hayati tehlikesi olan bir tek kamyon şoförümüz var. Ona da şifalar diliyoruz." 

"SAVCILARIMIZ ZATEN MESELEYİ ARAŞTIRIYORLAR"

Adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini belirten Soylu," Bizim bu konuyla ilgili emniyet,mülkiye müfettişlerimiz biraz sonra alana intikal ederler. Savcılarımız zaten meseleyi araştırıyorlar." dedi.

Soylu son olarak ,"1,5 tonluk son mühimmat kalmıştı. Onunla beraber bitecekti. Hepimizin başı sağ olsun arkadaşlar." dedi.

Sakarya'da şiddetli patlama: 3 asker şehit oldu, 11 yaralı

  

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡