Sebahattin Şirin Kimdir | Galatasaray'ın FETÖ Koreografisi

Galatasaray Fenerbahçe maçı dün pynandı bitti ama maçın ardından sonra en çok konuşulan Galatasaray'ın FETÖ Koreografisi oldu. Sebahattin Şirin kimdir?

Sebahattin Şirin Kimdir | Galatasaray'ın FETÖ Koreografisi

Dün akşam oynanan Galatasaray Fenerbahçe derbisi, maç öncesi ve sonrasıyla gündem oldu. Dev derbi 0-0 berabere sonuçlandı ama tartışmaları bitmedi. Gerek hakem kararları gerekse Galatasaray taraftarı ultrAslan'ın yaptığı koreografi sosyal medyada gündemde düşmedi. Dün akşam yapılan koreografinin FETÖ ile ilişkilendirimesi üzerine tartışmalar büyümüştü. ultrAslan tribün lideri Sebahattin Şirin, Beyaz Futbol programında Fenerbahçe derbisi öncesi olay yaratan koreografi hakkında çok önemli açıklamalar yaptı. Peki, Galatasaray koreografisi ile FETÖ'nün bağlantısı var mı? Detayları sizin için derledik...

Galatasaray taraftar grubu ultrAslan lideri Sebahattin Şirin'in konuşmasından satır başları:

    ''Birkaç senedir camianın üstünde kara bulutlar vardı. Geçen sezon Bursa'da "Siz diz çöktüğünüz için onlar büyük görünüyor ayağa kalk" pankartı açıldı. Sosyal medyada çok beğenildi. Koreografide kullanma kararı aldık. Bir terör örgütüyle bağlamak çok saçma. Bunları kim yapıyor?

    Ayağa kalk bizim için geçen senenin gündemi. Bursa maçında o pankart açıldı. O zamandan bunun kararı alınmıştı.

    O zamanlar iyi olmadığımızdan dolayı, camianın üzerine bir baskı oldugundan dolayı bu konuşuldu. Öyle bir görüntü olduğundan dolayı geçen sezon karar aldındı. İyi de bir performans varken Fenerbahçe maçında koreografi yapalım dedik haftalar önce. Bursa maçındaki pankart çok gündeme gelince bunu kullanmak istedik.

    Paralel yapı bize kumpas kurmaya çalışıyorlardı. Bana da kumpas kurup beni katil gibi göstermeye çalıştılar. Ancak içimize giremediler.

    12 Numaraorg bu olayı gündeme getirmiş. Onlar Fenerbahçe'nin resmi hesabı gibiler. Sahamızı kapatmak için yapılan işler bunlar. Aziz Yıldırım'ın etkisi altındalar. Ayrıca Aziz Yıldırım'ın ekmeğini yedikleri halde Ali Koç'u destekliyorlar.''

Galatasaray taraftarının yaptığı o koreografi:


SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ VAR!

Fotomaç'ın haberine göre, maç başlamadan önce sarı-kırmızılı taraftarların kale arkasında açtığı koreografide yer alan Rocky ve üzerinde yazanlar tartışma yarattı.

FETÖ TERÖRİST BAŞI GÜLEN'İN SÖZLERİ

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Pensilvanya Eyaleti'nde yaşayan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "Ayağa kalk Sakarya" ifadelerini kullandıktan sonra ayağa kalkması ve ardından Galatasaray tribünlerinde "Ayağa kalk" yazılı bir pankartın açılması sosyal medyada büyük tepki gördü.

ROCKY ANITI PENSILVANYA'DA

Bu yazının dışında dikkat çeken bir diğer konu ise 8 puan önde ligde namağlup şekilde zirvede yer alan ve 'ayağa kalkamsını gerektirecek bir durumu olmayan' Galatasaray'ın maçında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yaşadığı Pensilvanya'da heykeli bulunan Rocky'nin kullanılmasıydı...

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR!

Tüm bu gelişmelerin ardından gözler Galatasaray'a çevrildi. Sarı-kırmızılı kulübün bu pankartın kim ya da kimler tarafından açıldığı konusunda açıklama yapması bekleniyor...

NE OLMUŞTU?

Galatasaray taraftarının derbide Rocky'nin heykeliyle 'Ayağa kalk! Siz diz çöktüğünüz için onlar büyük görünüyor' yazılı pankart kullanmasına tepki yağıyor. Sabah yazarı Ahmet Çakar da tartışmalara katıldı ve çarpıcı yorumlarda bulundu. Çakar şöyle konuştu:

Galatasaray'ın koreografisine şok tepki! FETÖ mesajı mı var? Galatasaray'ın koreografisine şok tepki! FETÖ mesajı mı var?

"G.SARAY BUNU AÇIKLASIN! BU KOREOGRAFİ KİME HİZMET EDİYOR?"

Buradan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e ve Ultraaslan grubu başkanı Sebahattin Şirin'e, vatan adına, millet adına, bir spor adamı olarak Türkiye'nin içinde bulunduğu durumda net bir şey soracağım. Bayram değil seyran değil Galatasaray lider şu anda en yakın rakibi ne 6 puan fark atmış. Kazansaydı Fenerbahçe'ye 11 puan fark atacaktı. Hangi akla hizmet demode 40 yıl öncesinde kalmış Rocky'nin heykeliyle 'ayağa kalk' diye neden koreografi yapıyorsunuz. Galatasaray yönetimi bunu açıklamalı. Şu anda Galatasaray'ın ayağa kalkacak bir durumu yok. G.Saray ayağa kalkmış gidiyor.

Sebahattin Şirin Kimdir | Galatasaray'ın FETÖ Koreografisi

SEBAHATTİN ŞİRİN RÖPORTAJI 

UltrAslan oluşumu nasıl doğdu? Çıkış noktanız UEFA Kupası mı?

UltrArslan 2000’den sonra kurulduğu zannedilir. Oysa UltrAslan Ali Sami Yen’in 35 yıllık kapalı tribünün konmamış adıydı. Kapalı tribünün adı kondu, UltrAslan olarak resmiyet kazandı. İnternetin yaşantımıza olan etkisi tribünlere de yansıdı. Tribünlerdeki birliktelik UltrAslan ruhu sanal alemin bir parçası olunca dernek kurduk. Bizleri hep kötü olarak gösterdiler, kimileri rant elde etmek için bu işi yaptığımız söylediler. Hepsine güldük geçtik. Biz UltrAslan’ı kurarken içimizde doktorundan mühendisine, avukatından işçisine, Galatasaray’da yöneticilik yapmış insanda, işi olmayan kişiler vardı. Bu, Galatasaray aşkı için kurduğumuz bir taraftar topluluğudur. Galatasaray’ın kalbi ve ruhudur UltrAslan.

Neden bu ismi verdiniz?

UltrAslan ismi 2-3 isimden sonra ortaya çıkmış bir isimdir. İçinde Avrupalı’nın da bildiği ultras kültürü ve sembolümüz olan aslanı yan yana getirerek oluşturduk. Böylelikle kurduğumuz UltrAslan dünyanın en büyük taraftar oluşumu oldu.

UltrAslan’ın bu işten ciddi maddi bir gelir mi elde ediyor? Neden bu kadar yoğun mesai harcıyorsunuz?

Bizim UltrAslan’ın içinde zengin de var fakir de var. Haldun Üstünel, Sedat Doğan bizim içimizden çıkmış arkadaşlarımız. İçimizden olup Daha birçok UltrAslan’ın içinde bulunmuş Galatasaray’da yöneticilik yapmış isimler var. Basın bizleri hep serseri takımı gibi gösteriyor. İçimizde tabii ki kötü işlere karışmış taraftarlar olabilir, fakat bunları bizlere mal etmemek lazım. Biz yıllardır tribünlerdeki kavgaları önlemeye çalışıyoruz. Ama bazen ulaşamadığımız yerler de oluyor. Bizim içimize giren taraftarlar, zamanla bizim gibi davranarak kötü alışkanlıklardan uzaklaşıyor.

EVDE MAÇ İZLER GİBİ RUHLA STADA GELİYORLAR!

Eski tribün kültürü ile şimdiki arasında ne fark var?

 Başarı geldikçe taraftar doymaya başladı. Eskiden bir yabancı takımı yensek de beraber kalsak da sevinç gösterisi yapardık. Son dönemlerde Avrupa’daki büyük takımları yenmek taraftarımızda doyumluluk yarattı. Bu başarılar doyurduğu için şimdilerde taraftarlar eskisi gibi coşkulu ve doyumsuz değil. Futbol artık sosyal aktivite olmaya başladı. Bu da tribün kültürünü çok etkiledi. İnsanlara maçlara artık eğlenmeye geliyor. Eskiden takımlarını 90 dakika boyunca destekleyenler simdilerde televizyondan maç seyreder gibi karşılaşmayı izliyorlar. Bizler de bu stada gelen seyircileri 90 dakika takımlarını desteklemeleri için  hareketlendiriyoruz. Çünkü rakip takım üstünde taraftar baskısı kalmıyor. Ama bunu bir çerçevede yapıyoruz. Takımımıza en ufak bir ceza gelmesin diye elimizden gelini yapmaya çalışıyoruz. Bizlerin tribünde yapacağı taşkınlık da takıma para cezası ve saha kapatma veriliyor. Amacımız rakip takımı baskı altına almak ve takımımızın 12. adamı olmak.

Tribün liderine neden ihtiyaç var?

 Tribünlerde hiyerarşi olmadan olmuyor. Saygı ve sevgi bizim Galatasarayımız’ın bir parçası bunu da tribünlerde göstermeye çalışıyoruz.

Nasıl reis oldunuz? Seçildiniz mi, yoksa birileri ‘Gel sen başımıza reis mi ol’ dedi?

 Geçmiş zamandan beri tribünlerde olduğumuz için herkesin tanıdığı saygı duyduğu bir isim haline geldik. Bu da bize zamanla liderlik vasfı kazandırdı.

UltrAslan’ın kaç grubu var?

Türkiye’nin ve dünyanın her yerinde oluşan temsilciliklerimiz var.

Maçlara nasıl bir ruh haliyle gidiyorsunuz? Totem var mı?

İnançla giderim. Totem her zaman olmasa da tabii oluyor bazen. Bazı maçlarda dua edip gidiyorum.

Reis olmanın en büyük zorluğu nedir?

İnsanlarla uğraşmak kolay değil. Herkesin bir sorunu  var. Bunlar gelip şikayetlerini size anlatıyor. Biz de onlara yardımcı olmak için çabalıyoruz. Kolay değil bu kadar insanın abisi olabilmek.

Fenerbahçe liderleri ile aranız nasıl, görüşüyor musunuz?

 Evet görüşüyoruz. Rahmetli Sefa ile aynı semtin çocuklarıyız. Şimdilerde de gerektiği zaman bir araya geliyoruz. Hatta birileri tribün liderlerinin dışarıda şirketleri olduğunu yazdı çizdi. Böyle komik şeyler oluyor. Artı olsa ne olur böyle bir şey?

Tepede olmak hedef de yapar insanı. Korktuğunuz ya da geri adım atmak zorunda kaldığınız oldu mu?

İnsan severek yaptığı işten korkar mı? Karşılıksız bir sevgi korkutmaz!

“Neden ve kimden korkayım? İnsan severek yaptığı işten korkar mı? Kar

 

3
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Depolarını bu tarihe kadar, fullemeyen kalmasın! Benzin ve motorine 2'ci zam kapıda!
Depolarını bu tarihe kadar, fullemeyen kalmasın! Benzin ve motorine 2'ci zam kapıda!
TZOB Başkanı Bayraktar'dan önemli açıklama! Gıda ürünlerinde artan taklit ekonomiye derbe vuruyor!
TZOB Başkanı Bayraktar'dan önemli açıklama! Gıda ürünlerinde artan taklit ekonomiye derbe vuruyor!
Emekliye güzel haber var! Maaşa ek 5 bin TL verilecek
Emekliye güzel haber var! Maaşa ek 5 bin TL verilecek
Meteoroloji açıkladı! Sıcaklıklar artıyor mu? Hangi illerde yağmur var? Salı günü hava nasıl?
Meteoroloji açıkladı! Sıcaklıklar artıyor mu? Hangi illerde yağmur var? Salı günü hava nasıl?
Çok Okunanlar
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
Meteoroloji açıkladı! Sıcaklıklar artıyor mu? Hangi illerde yağmur var? Salı günü hava nasıl?
Meteoroloji açıkladı! Sıcaklıklar artıyor mu? Hangi illerde yağmur var? Salı günü hava nasıl?
Emeklilikte yeni müjde! Gün sayısı düşüyor, milyonlar emekli olacak
Emeklilikte yeni müjde! Gün sayısı düşüyor, milyonlar emekli olacak
Emekliye güzel haber var! Maaşa ek 5 bin TL verilecek
Emekliye güzel haber var! Maaşa ek 5 bin TL verilecek
Yorumlananlar
14 Mart 2024 Perşembe burç yorumları! Bu gün sizi neler bekliyor? Aslan, Koç, Boğa, Yay, Akrep, Yengeç...
14 Mart 2024 Perşembe burç yorumları! Bu gün sizi neler bekliyor? Aslan, Koç, Boğa, Yay, Akrep, Yengeç...
Emekliye yeni müjde! 13 Mart tarihine kadar başvurana 8670 TL verilecek
Emekliye yeni müjde! 13 Mart tarihine kadar başvurana 8670 TL verilecek