Eski AA Genel müdürü Şenol Kazancı kimdir? Nereli? Kaç yaşında? | Şenol Kazancı neden görevden alındı?

31 Mart yerel seçimlerinde oy orqanlarını 15 saat süreyle yayımlamaması ile bilinen Şenol Kazancı'nın görevine son verildi. Bunun üzerine vatandaşlar, Eski AA Genel müdürü Şenol Kazancı kimdir? Nereli? Kaç yaşında? | Şenol Kazancı neden görevden alındı?sorularının cevabını arıyor. İşte detaylar...

Eski AA Genel müdürü Şenol Kazancı kimdir? Nereli? Kaç yaşında? | Şenol Kazancı neden görevden alındı?

31 Mart yerel seçimlerinde, özellikle İstanbul'da verileri 15 saat boyunca yayımlamaması ile gündeme gelen Şenol Kazancı'nın görevine son verildi. Seçim gecesi yapılan açıklamada; “AA Seçim Yayın Sistemine sahadan veri akışı gerçekleşmemektedir. Sahadan veya YSK'den veriler ulaştığında sonuçların aktarımı sürecektir.” ifadeleri kullanılırken bugün Kazancı yerine Serdar Karagöz'ün getirilmesi üzerine arama motorlarında bakılan Eski AA Genel müdürü Şenol Kazancı kimdir? Nereli? Kaç yaşında? | Şenol Kazancı neden görevden alındı? sorularının cevabı haberimizde...

ESKİ AA GENEL MÜDÜRÜ ŞENOL KAZANCI KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ? 

1975 İstanbul doğumlu olan 46 yaşındaki Şenol Kazancı aslen Trabzonludur.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olan Kazancı ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.

Eski AA Genel müdürü Şenol Kazancı kimdir? Nereli? Kaç yaşında? | Şenol Kazancı neden görevden alındı?

TVNET haber kanalının genel yayın yönetmenliğini yapan Kazancı 2011 yılına kadar aynı zamanda Yeni Şafak Gazetesi'nde de yazarlık yaptı.

Kazancı 2011 yılında Başbakan Başdanışmanlığı görevine getirildi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirilen Kazancı eş zamanlı olarak Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanlığı görevini de yürütüyordu.

Evli olan Şenol Kazancı'nın Zeynep ile Ayşe adında iki kızı vardır. 

ŞENOL KAZANCI NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

Şenol Kazancı'nın AA Genel Müdürlüğü görevine son verildiği ve yerine Serdar Karagöz'ün getirildiği iddia edilirken konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

TRT World’de görev aldığını bilinen Serdar Karagöz'ün FETÖ’cü “Fuat Avni” hesabını kullanan Aydoğan Vatandaş’ın yakın arkadaşlarından olduğu biliniyor.

Eski AA Genel müdürü Şenol Kazancı kimdir? Nereli? Kaç yaşında? | Şenol Kazancı neden görevden alındı?

ANADOLU AJANSI'NDAN AÇIKLAMA 31 MART AÇIKLAMASI

Anadolu Ajansı'ndan seçim sonuçlarına ilişkin bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "AA Seçim Yayın Sistemine sahadan veri akışı gerçekleşmemektedir. Sahadan veya YSK'den veriler ulaştığında sonuçların aktarımı sürecektir." denildi.

TÜRKİYE GAZETECİLER FEDERASYONU'NDAN ÇAĞRI

TGF’den yapılan açıklamada, AA’nın 24 Haziran 2018’deki seçimlerde sonuçları sandıklar tam olarak açılmadan kamuoyuna duyurduğu  hatırlatılarak, “31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde ise yetkili haber kurumu olmasına karşın 11 saat süre ile seçim sonuçlarını mazeretsiz olarak durdurmuş ve kamuoyuna bunun sebebini açıklamamıştır. Anadolu Ajansını bu tutum ve davranışı kara bir leke olarak tarihe geçmiş, demokrasilerin gereği olan anayasal haber alma hakkı konusunda abonelerine ve Türk Halkına karşı yükümlülüklerini yerine getirememiştir” dendi.

"Anadolu Ajansı'nın bu tutum ve davranışı kara bir leke olarak tarihe geçmiştir"

Türkiye’nin tek kamu ajansının ‘başarısız’ olduğu ve ‘halkın haber alma özgürlüğünün kısıtlandığı’ yorumunda bulunulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Atatürk’ün kurmuş olduğu Türkiye’nin en nitelikli ve güvenilir haber ajansı olan Anadolu Ajansı, 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçiminde seçim sonuçlarını sandıklar tam olarak açılmadan erkenden kamuoyuna duyurmuş, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde ise yetkili haber kurumu olmasına karşın 11 saat süre ile seçim sonuçlarını mazeretsiz olarak durdurmuş ve kamuoyuna bunun sebebini açıklamamıştır. Anadolu Ajansı'nın bu tutum ve davranışı kara bir leke olarak tarihe geçmiş, demokrasilerin gereği olan anayasal haber alma hakkı konusunda abonelerine ve Türk Halkına karşı yükümlülüklerini yerine getirememiştir.

“YSK Başkanı’nın yapmış olduğu açıklama ile kurumun YSK ile herhangi bir anlaşması olmadığı, sandık sonuçlarının ise hangi kaynaktan nasıl elde edildiği bilinmemektedir. Bu da kamuoyunu demokrasiden uzak bir kaosa sürüklemektedir.

“Türkiye’nin tek kamu ajansı olarak başarısız olmuş, seçimlerdeki halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlamış, basın yayın ilkelerine aykırı hareket ederek tarihi başarılarla dolu olan Ajansın ismi lekelenmiştir. Buna vesile olan ve şu ana kadar herhangi bir açıklama yapma gereği duymayan Anadolu Ajansı Genel Müdürü  Şenol Kazancı derhal istifa etmelidir."

1324553_cover_rect.jpeg

ANADOLU AJANSI HAKKINDA

Anadolu Ajansı, merkezi Ankara'da bulunan uluslararası Türk haber ajansı. Türk Kurtuluş Savaşı hakkındaki haberleri duyurmak amacıyla Mustafa Kemal Atatürk, Halide Edip Adıvar ve Yunus Nadi tarafından 6 Nisan 1920'de kurulmuştur.

Anadolu Ajansı, Yunus Nadi ve Halide Edip Adıvar'ın fikir öncülüğünde, 6 Nisan 1920'de, Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmadan 17 gün önce, Ankara'da kurulmuştur. Ajans Meclis'in çıkardığı ilk yasaları duyurur.

Mustafa Kemal Atatürk imzalı Anadolu Ajansı'nın kurulduğuna ilişkin genelge günümüz Türkçesiyle şöyledir:

İslam'ın canevi olan Osmanlı Saltanatı merkezinin düşman işgaline geçmesi, bütün ülke ve ulusumuzun en büyük tehlikeyle karşılaşması sonucu olarak bütün Rumeli ve Anadolu'nun giriştiği ulusal ve kutsal savaşım sırasında, Müslüman kişilerin iç ve dış en doğru havadisle aydınlanmalarının zorunlu bir gereksinme olduğu önemle göz önüne alınmış, bunun sonucu, burada en yetkili kişilerden oluşan bir özel kurul yönetiminde, Anadolu Ajansı (AA) adı altında bir kurum kurulmuştur. Anadolu Ajansı'nın en hızlı araçlarla vereceği havadis ve bilgi aslında Temsilciler Kurulumuzun belgeli ve asıl kaynaklarının sonucu olacağı için bu ajans bildirimlerinin oraca ve özellikle Müdafaa-i Hukuk örgütümüzce dahi seçilecek caddelere ve toplanılacak yerlere asılması, dağıtımı, dahası bucak ve köylere dek ulaştırılması yolunda, olabildiğince çok yayınlanabilmesi için ivedili düzenlemeler yapılması, sonucundan da bilgi verilmesi önemle rica olunur.:
Ajansın ilk bürosu Milli Mücadele'nin ilk karargahı olan Ziraat Mektebi binasında ayrılan bir bölüm olmuştur. Halide Edip Adıvar'a ayrılan ve büyük sofaya açılan dar ve uzun odalardan birisi ajansın bir nevi bürosu haline gelir. Odada büyük bir yazıhane, dosya raflar, sandalye ile birlikte 2 masa ve bir de eski yazı makinesi bulunmaktadır. Burada Adıvar İngilizce gazetelerin siyasete kaçan kısımlarını tercüme etmekte, Mustafa Kemal Paşa'nın katibi Hayati Beyin getirdiği telgraflar arasında, Anadolu Ajansı veya Hakimiyeti Milliye gazetesi için lazım olan parçaları kesmekte ve Mustafa Kemal Paşa'nın diğer muhaberatına ait yazıları hazırlamaktaydı.

Günün zor şartları altında kurulan Anadolu Ajansı, ilk haberlerini servis etmeye 12 Nisan 1920 tarihinde başlar. Hem yurt içinden hem de yurt dışından haberlerin yer aldığı ilk bülten şu şekildedir:

Devlet Merkezimizin düşman işgali altına geçmesi üzerine Anadolu ve Rumeli'nin Müdafaa-i Hukuk azim ve kararlılığı içinde yiğitçe harekete geçtiği şu sıralarda din ve vatan kardeşlerimizin en doğru haber ve bilgiler alabilmelerini sağlamak için kurulan Anadolu Ajansı bugünden itibaren göreve başlıyor. Bugün alınan haber ve bilgilerin oralarda da mümkün olduğu kadar fazla kimse tarafından okunup bilinmesi gereğini arz ve açıklamaya yer yoktur. Bu amaçla oralarda dahi özel örgütler meydana getirerek her gün vereceğimiz bilgilerin telgrafhane kapılarında siyah levhalar üzerine yazılması ve yeterli araç olan yerlerde basılması, yayınlanması ve dağıtılması, nahiyelere ve hatta köylere kadar gönderilmesi hususlarının yerine getirilmesini hepinizin vatan ve millet sevgisinden ve yardımlarından rica ederiz. Bu başlangıçtan sonra, bugünkü son bilgiler aşağıdadır...
Ajansın kuruluşu resmi bildirgelerle tüm yurda duyurulmaya çalışılmıştır.

Ajans, 2 Mart 1925 tarihinde kurulan Anadolu Ajansı Türk Anonim Şirketi ile özerk statüye geçmiştir.

18 Kasım 2012'de Anadolu Ajansı'nın Arapça Haberler Koordinatörlüğü'nün, Kahire merkezli Arapça Haberler Bölge Müdürlüğü açıldı. Müdürlük Tahrir Meydanı yakınlarındadır

22 Ocak 2013'te, ajansın Beyrut şubesi açılmıştır. Şubenin açılışında "Arap Uyanışı" başlıklı fotoğraf sergisi düzenlenmiştir.

30 Mayıs 2013'te, Mavi Marmara saldırısının 3. yıldönümünde, ajansın Gazze şubesi resmi olarak açılmıştır. 180 metrekarelik ofisi olan ve 6 muhabir çalışan şube 15 Nisan 2012'ten beri faaliyette idi

Anadolu Ajansı, ürettiği haber metinleri, analizleri, fotoğraf, grafik, ses ve video ürünlerinden oluşan ürünlerini, medya kuruluşları, gazeteler, online platformlar, web siteleri, televizyon kanalları, radyo istasyonları, kamu ve özel kuruluşlara sunmaktadır.

Anadolu Ajansı bugün, Türkçe, İngilizce, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça),Arapça, Farsça, Rusça, Fransızca, Kürtçe, Arnavutça ve Makedonca olmak üzere 10 dilde yayın yapmaktadır. Ayrıca, Rusya'daki ITAR-TASS, Japonya KYODO ve Arnavutluk ATA haber ajanslarıyla yeni anlaşmalara imza atmıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Antalya’da kan donduran cinayet! Bıçaklayarak öldürdüğü karısını, İngiltere’ye gönderdiğini söyledi!
Antalya’da kan donduran cinayet! Bıçaklayarak öldürdüğü karısını, İngiltere’ye gönderdiğini söyledi!
Konya’da 'U' dönüşü yapan tıra çarpan motosiklet sürücüsü feci şekilde can verdi!
Konya’da 'U' dönüşü yapan tıra çarpan motosiklet sürücüsü feci şekilde can verdi!
İzmir'de gasp görüntüleri kameraya yansıdı! Oyuncak tüfek ile otomobildeki adamı gasp ettiler!
İzmir'de gasp görüntüleri kameraya yansıdı! Oyuncak tüfek ile otomobildeki adamı gasp ettiler!
Son dakika! Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Beştepe'de toplandı!
Son dakika! Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Beştepe'de toplandı!
Çok Okunanlar
16 Nisan 2024 Salı günü hava durumu nasıl olacak? Meteorolojiden sıcaklık açıklaması!
16 Nisan 2024 Salı günü hava durumu nasıl olacak? Meteorolojiden sıcaklık açıklaması!
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Altın fiyatı rekora doymuyor: Yükselişin arkasındaki 3 ana neden belli…
Altın fiyatı rekora doymuyor: Yükselişin arkasındaki 3 ana neden belli…
Son dakika! Bakan Yerlikaya canlı yayında konuştu! Selektör cezaları iptal edildi!
Son dakika! Bakan Yerlikaya canlı yayında konuştu! Selektör cezaları iptal edildi!
Yorumlananlar
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…