SGK evrak takip nasıl yapılır? Emeklilik DYS evrak takibi ekranı

Sigortalı çalışan herkes zamanı gelince emekli olma hayali kurar. Bütün şartları tamamlayan ve başvurularını yapan herkes başvuruların ne zaman onaylanacağını merak eder. Peki SGK evrak takip nasıl yapılır? Emeklilik DYS evrak takibi ekranı hakkında detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Çalışanların emekli olabilmek için öncelikle yapması gereken prim ödemesi ve yaş sınırı gibi bazı şartlar vardır. Vatandaşlar, bu şartlar yerine getirildiğinde başvuruda bulunabilir. Başvurunun ne durumda olduğunu sorgulamak için merak edilen SGK evrak takip nasıl yapılır? Emeklilik DYS evrak takibi ekranı hakkındaki bilgilere haberimizde yer verdik...

SGK EVRAK TAKİBİ NASIL YAPILIR? EMEKLİLİK DYS EVRAK TAKİBİ EKRANI

Teknolojinin gelişmesiyle her işimizi internet üzerinden halledebildiğimiz gibi emeklilik başvurusu sorgulamasında da E-Devlet Kapısı sayesinde internet üzerinden şifresiz olarak gerçekleştirebiliyoruz.

Emeklilik başvurusu sorgulama işlemi için ister Sosyal Güvenlik Kurumu resmi web adresi üzerinde yer alan uygulama ile şifresiz olarak ve sadece T.C. kimlik numarası yada evrak dosya numarası ile işlem yapabileceğiniz gibi E-Devlet Kapısı üzerinden de E-Devlet şifresi ile aynı işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Genel olarak emeklilik tahsis işlemleri 1 ila 3 ay arasında sürmektedir.

Ancak Emeklilik durumunuzu öğrenmek için internet üzerinden işlem yapmak istemiyorsanız en yakın SGK il müdürlüklerine başvuruda bulunarak söz konusu bilgileri öğrenebilirsiniz.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ÜZERİNDEN ARAMA 

Başvuru dosyanızın ne durumda olduğunu öğrenmek için aşağıdaki verdiğimiz linke tıkladığınızda  TC. kimlik numaranız ve kayıt yılı bilginizi girmeniz yeterli olacaktır. Bu bilgileri eksiksiz girdikten sonra evrak ara butonuna basarak sorgulamayı tamamlayabilirsiniz.

SGK ÜZERİNDEN ARAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

E-DEVLET KAPISINDAN ARAMA

Aşağıda verdiğimiz linke tıkladıktan sonra sistem sizden kimlik doğrulaması isteyecektir.

Kimliğimi şimdi doğrula butonuna basarak TC kimlik numarası ve e-devlet şifrenizi girerek doğrulama yaptıktan sonra sizi Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip sayfasına yönlendirecek ve sorgulama için başka SGK'ya ait başka bir siteye gitmeniz gerektiğini söyleyecek. Uygulamaya git seçeneğine tıklayarak geçiş yapabilirsiniz.

Yine Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ait olan bu siteden evrak yılı bilginizi girerek sorgulama yapabilirsiniz

E-DEVLET KAPISINDAN ARAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri