14 Şubat Sevgililer Günü sözleri kısa|uzun|etkileyici|komik

14 Şubat Sevgililer Günü sözleri kısa|uzun|etkileyici|komik konuları Sevgililer Gününe az bir süre kala vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bizlerde sizler için kısa, uzun,etkileyici ve komik olan sözleri derledik. İşte detaylar...

14 Şubat Sevgililer Günü sözleri kısa|uzun|etkileyici|komik

14 Şubat Sevgililer Gününe kısa bir süre kala, sevgilerini en güzel mesajlarla göstermek isteyen çiftler, internette araştırma yapıyor. Bizlerde bu doğrultuda Sevgililer Günü sözleri kısa|uzun|etkileyici|komik sizler için bulup derledik. İşte en güzel mesajlar...

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ SÖZLERİ KISA

-Yabancı olarak başladık hayata. Birbirimize rastladık… Sonsuza kadar biz kaldık. Biz sevgi dolu bir bütünün iki parçasıyız. İki kalp ve tek bir ruh. Sevgililer günümüz kutlu olsun aşkım.

-Aşk bir bulut gibi, Aşk bir rüya gibi, Aşk bir kelime ve Aşk her şeyde gizli.. Aşk bir masalın gerçekleşmesi gibi… Aşkı sende buldum en sonunda..  Sevgililer Günün Kutlu olsun aşkım.

- Hayatıma sensiz bir gün asla gelmemeli ve olsaydı bile, bunun hayatımın son günü olması isterdim. Sevgililer Günün Kutlu olsun aşkım.

-Hiçbir sözcük ya da şiir yok bunu anlatmaya… Sadece dünyanın bilmesini istiyorum. Seni prensesimi, tüm kalbimle seviyorum. 

-Sana yüreğimden bir kelebek uçurdum. Aramızdaki mesafelere inat dağları, denizleri aştı. Yanağına bir öpücük kondurdu. Sevgililer günümüz kutlu olsun canım aşkım.

-Dün gece sen uyurken kızıla boyadım denizleri, uçurumdan attım sessizliği, haber saldım rüzgârlara fısıldasınlar seni ne çok sevdiğimi ve özlediğimi.

-Parlayan her günün sabahında içimde gözlerini görebilmek aşkı olmasa, inan hiç bir şeye değmezdi yaşamak. Sevgililer günün kutlu olsun.

-Nasıl ki uzaktaki yıldız parlak gelirse insana, uzakta olduğun için tutkunum sana! Hanı en güzel asklar imkânsız gelir ya insana, imkânsız olduğun için tutkunum sana.

-Sevgililer gününde belki yanında değilim ama dünde, bugünde, yarında yüreğin kadar yanındayım... Kendini yalnız hissettiğinde elini kalbine koy ben hep ordayım...

- İnsanlar tanıdım yıldızlar gibiydi, hepsi parlıyordu... Ama ben seni, güneşi seçtim, bir güneş için bin yıldızdan vazgeçtim... Sevgililer günümüz kutlu olsun...

-Maviler giyer bulut olurum, yeşiller giyer bahar olurum, bakarsın bir gün beyazlar giyer senin olurum. Sevgililer günün kutlu olsun.

-Bazı insanların sesinde mutluluk gizli. İşte sen de o insanların en mühimisin benim için aşkım. Sevdiğim sevgililer günün kutlu olsun.

Sevgililer Günü sözleri kısa|uzun|etkileyici|komik

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ SÖZLERİ UZUN

-Gece bir başka giyer siyahını, yıldızlar daha bir sönük olur ve hayat daha bir kahpe oynar oyununu sen yanımda yoksan eğer. Beyaz bir güvercin yolluyorum sana; kanatlarında mutluluk, yüreğinde sevgi ve sadakat, karbeyaz tüylerinde umut ve gagasında iyi geceler öpücüğü, uzat yanağını.

-O kadar güzelsin ki yüzüne bakamıyorum, titriyor ellerim, ellerini tutamıyorum, dolanıp sarmak geliyor içimden, saramıyorum, öylesine bağlanmışım ki, sensiz duramıyorum... Uykudan uyanınca insanı uyandığına pişman eden, geri dönmek isteyip de dönemeyince çaresizlikten delirten, hayatta bir defa görülebilen harika bir rüyasın. Seni çok seviyorum...

-Sana yıldızlar kadar yakın olmak isterdim her baktığında beni görebilmen için, sana bulutlar kadar yakın olmak isterdim üzüldüğünde gözyaşlarını yağmur olup silebilmek için, sana sen kadar yakın olmak isterdim ki beni, seni sevdiğim kadar sevebilmen için. Sevgililer günün kutlu olsun biriciğim.

-Verilebilecek en güzel hediyeydi, sevgilerin en yücesine tadılabilecek hazzın en doyumsuz olanıydı yaşadığım, koklanabilecek en güzel koku, görebileceğim en güzel görüntü, sevdaların en deriniydi yaşanmışlardan, duyulabilecek en ilk sıcaklık. Ve böylesi bir günde gelmesen de görmesen de sevmesen de en büyük mutluluk, sesini duyabilmek, binlerce teşekkür binlerce sevgi sana...

-Bana bir günün 24 saat, bir saatin 60 dakika ve bir dakikanın 60 saniye olduğu öğretildi ama sensiz geçen bir saniyenin sonsuzluk kadar uzun olduğu öğretilmedi... Yaşamımızın her anında birlikte olmamız dileğiyle sevgilim... Sevgililer günümüz kutlu olsun... 

Sevgililer Günü sözleri kısa|uzun|etkileyici|komik

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ SÖZLERİ ETKİLEYİCİ

-Bir masal anlatıyor gibiyim sana, geçerken günlerimiz. Sonra aylar oluyor yıllar oluyor ve ömrümü önüne seriyorum. Sevgililer Günü bin defa seni sevdiğim bir milat gibi…

-Güllerin üstünde biriken yağmur damlaları gibi narin sevgilim… Seninle olmak tattığım en büyük mucize. Sevgililer Günümüz kutlu olsun.

-Birbirimizi ilk gördüğümüz anda başlayan bir film, bir masal bu, aşkımız. Daima güzel günlere koşacağımızı, her sıkıntıyı paylaşacağımızı hissederek seninle güçleniyorum. Sevgililer Günün kutlu olsun.

-Her şeyi paylaşmak için duyduğum arzu gün be gün artıyor. Yanında olmak adeta nefes almak demek benim için. Sevginle yaşıyorum. Sevgililer Günümüzü kutlarım.

-14 Şubatta dile getirmek yetmiyor aşkımı, sana olan aşkım denizler boyu, yağmurlar kadar, nehirler gibi güçlü ve temiz duygularla dünyamı sarıyor. Benim olmandan öylesi mutluyum ki Sevgililer Günü benim için seni sevmek demek.

-Romantik şiirlerde, mum ışığında, tatil planlarında, yorucu bir günün ardında artık daima sen varsın. Hayatımın en kıymetli köşelerini paylaştığım biricik sevgilim, Sevgililer Günün kutlu olsun.

-Benim en kıymetli varlığım haline geldin, göklerden bir parça gibisin ve benim hazinemsin. Yaşamındaki eksikliklerin sebebini şimdi daha iyi anlıyorum. Umutla gelecek günlerimizin hayalini kurarken 14 Şubatlarımız hiç bitmesin. Sevgililer Günümüz aşk dolu olsun.

-Müthiş anılar biriktirdik, güzel günlerimizi düşününce gözlerim kamaşıyor. Daha nice güzelliği beraber yaşamak benim artık tek dileğim. Bundan sonra daima birlikte… Sevgililer Günün kutlu olsun sevgilim.

-İtiraz edeceğim çok şey var, sensiz kaldığım bunca zaman mesela. Artık aşktan yoksun yaşayamam, aşkından… Sevgililer Günümüz kutlu olsun, ayrılık son bulsun.

-Hayret ediyorum geçen yıllara. Zaman akıp giderken nasıl birbirimize benzedik nasıl el ele yürüdük hepsine hayretle bakıyorum. Güzelliği artırmak mümkünmüş meğer, seninle mümkünmüş. Benimle nice 14 Şubat Sevgililer Günü geçirmeye var mısın?

-Seni severken öğrendiğim her şey, hissettiğim tüm o mükemmel duygular için şükrediyorum. Hasretler büyüyen, özlemle sağlamlaşan ilişkimiz için nice 14 Şubat Sevgililer Günleri yetmez kutlamaya…

-“Seni sevdiğim kadar yaşayabileceğimi  bilsem, ölümsüzlüğün adı aşk olurdu. Sevgililer Günü’müz kutlu olsun aşkım!”

-Senden öncesinde hayatımda neyin eksik olduğunun farkında değildim. Senin sayende hiçbir zaman mutluluğun doruğuna ulaşamadığımı fark ettim. Çünkü beni en çok mutlu eden şey senin varlığın, senin benim yanımda varlığın… Ben seninle tamamlandım. Sevgililer Günümüz kutlu olsun aşkım.”

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ SÖZLERİ KOMİK

-14 Şubat kuyumcuları kalkındırma günü kutlu olsun. 

-Karar verdim, 14 Şubat’ta bizim asansöre hediye alacam. 10 senedir çıkıyoruz birbirimizi hiç kırmadık.

-Bence sevgililer günü 29 Şubat olsun. Biz de öküz değiliz herhalde, 4 yılda bir sevgili buluruz artık.

-14 Şubat sevgililer günü için eleman alımı başlamıştır, bilginize.

-Sevgi neydi? Sevgi emekti. O halde 14 şubat emekliler günüdür bence.

-Milyonlarca yalnıza sesleniyorum, bir gün için şu ara pişman olacağınız şeyler yapmayın, bunun 15 Şubat'ı da var.

-Sevgililer gününden hiçbir beklentim yok. Keman eşliğinde yatta yemek, bir kamyon gül, 20 karat tektaş, falan filan… Çok şey mi istiyorum ama?

-Sevgililer günü geldi de geçiyor. Üzerine bir soğuk su içeriz artık.

 

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ NEDİR?

14 Şubat Sevgililer Günü’nün kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanır. 14 Şubat Sevgililer Günü Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda Aziz Valentin Günü olarak bilinir.

SEVGİLİLER GÜNÜ NEDEN KUTLANIYOR?

Şubat ayının aşk ile ilişkilendirilmesi Antik Çağlara kadar dayanmaktadır. Antik Yunan'da Ocak ayı ile Şubat ortasında kalan zaman Gamelyon olarak adlandırlırdı ve bu dönem Zeus ile Hera'nın kutsal evliliğine adanmıştı. Antik Roma'da ise 15 Şubat bereket tanrısı Lupercus'un onuruna Lupercalia olarak kutlanırdı. Bu özel günde Lupercus'un din adamları tanrıya keçi kurban ederlerdi ve ardından kafalarının üzerlerine koydukları kurban derisi ile Roma sokaklarında koşturarak gördükleri herkese dokunurlardı. Bu esnada genç kızlar gönüllü olarak ileri atılırlar ve bereket tanrısının dokunuşundan paylarını almaya çalışırlardı. O dönemde bu dokunuşların doğurganlıktaki bereketi arttırdığına inanılırdı. Bu bayramın arifesinde yani 14 Şubat‘ta ise genç kız ve erkeklerin isimleri kuraya yazılır ve bayram süresince çift olamaları sağlanırdı. 469 yılında Papa Roma bu ritüeli yasaklayarak yalnızca kura çekilişine izin verdi. Bu çekilişte de kız isimleri yerine yalnızca aziz isimlerinin yazılmasına izin verdi. Bunun sebebi de uygulamanın Hristiyanlık inancıyla uyuşmamasıydı.

Sevgililer Günü sözleri kısa|uzun|etkileyici|komik

Bazı ülkelerde St. Valentine Day (Aziz Valentine Günü) olarak anılanSevgililer Günü ile ilgili tarihsel süreçte kesin bir kayıt bulunmamaktadır. Sevgililer Günü için bir efsane olabileceği düşünenler debulunmaktadır. Katolik Ansiklopedisi'nde Aziz Valentine ismi geçsede 14 Şubat tarihine kayıtlı olan Aziz Valentine sayısı üç tane olduğu için hangisinde kaynaklandığı hakkında kesin bir bilgi yoktur. Farklı tarihi dökümanlarda da bu özel günden bahsedilmemektedir. Fakat 14 Şubat günü 496 yılında Papa Gelasius tarafından Valentine onuruna kutlama günü olarak ilan edilmiştir. 1969 yılına kadar kilise takviminde bulunan 14 Şubat kutlamaları bu tarihte kilise takviminden çıkarılmıştır. Sevgililer Günü ile 14 Şubat bağlantısı ilk olarak 14. yy. da kaynaklarda görülmektedir. 1381 tarihli Parlement of Foules adlı kitaba göre, Fransa'da ve İngiltere'da 14 Şubat geleneksel olarak kuşların çiftleşme günü olarak bilinmekteydi. Günün bu özelliğinden dolayı sevgililer birbirlerine güzel sözler yazan notlar vermekteydi ve bu notlarda birbirlerine Valentine diye hitap etmekteydiler. Aziz Valentine ile Sevgililer Günü ilişkisinin 14. yy.da ortaya çıktığı düşünülmektedir.

SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN HEDİYE NASIL SEÇİLMELİ VE NASIL VERİLMELİDİR?

Hediyeye gelince...

Hediyeyi basit bir şekilde vermemek çok önemli. Eğer birkaç hediye alırsanız daha da iyi olacaktır. Mesela bir hediyeyi ona verebilir ve diğer hediyeyi bulması için küçük bir yönlendirici ipucu yazabilirsiniz. Böylece heyecanlı dakikalar sonucunda hediye kavuşacaktır. Hatta 'yakınsın, değilsin' ya da 'sıcak, soğuk' gibi evin farklı yerlerinde biblolara veya çerçevelere, hediyeye yakın olup olmadığını da yazabilirsiniz. Güzel paketli çikolatalara da aynı şeyi yapıp evin farklı yerlerine koyabilirsiniz. Kadınlar çikolatayı çok sever, unutmayın.

Hediye seçimi ise kişiden kişiye değişir. Öncelikle sevgilinizi tanımanız gerekiyor, neyi sevip neye heyecan duyacağını bilmelisiniz. Yeteneğiniz varsa ona bir takı hazırlayabilir veya bir resim çizebilirsiniz. Belki ona bir fotoğraf çekebilirsiniz. Sevdiği bir şeyin fotoğrafı veya onun gizlice çekilmiş bir fotoğrafı... Hediye almaktansa kendi yaptığınız bir şey çok daha anlamlı olacaktır ama bu da kişiden kişiye değişir. Belki sevgiliniz düşünülüp seçilmiş, alınan bir hediyeyi daha çok sevecektir. En iyisi siz ikisini de yapın. Unutmayın hediye büyük, küçük, pahalı, ucuz, ne olursa olsun sizin onu sunma şekliniz önemlidir.

Sevgililer Günü sözleri kısa|uzun|etkileyici|komik

SEVGİLİLER GÜNÜNDE NASIL FARKLI BİR SÜRPRİZ YAPILABİLİR?

Klasikleşmiş şeyleri yapmayın. Daha önce duyulmuş ve yapılmış şeyler sevgilinizi çok fazla etkilemez. Hatta bu yapılacak şey büyük bir şey de olsa daha önce yapılmışsa çok etkileyici değildir. Eğer klasik bir şey yapacaksanız da içerisinde kendinizden ve ilişkinizle ilgili bir şeyler katmanız gerekir. Burası size kalmış. Mesela ilişkinizin başladığı tarihle ilgili bir şey olabilir veya aranızdaki akılda kalıcı ve özel bir konuşma olabilir. Bunları farklı şekillerde sevgilinize sunabilirsiniz. Unutmayın yapacağınız sürpriz ile imaj yaratırsınız ve farklı sürprizler (küçük de olsa) kadınlar için her zaman daha çekicidir.

Son olarak eklemek gerek. Belki de sevgiliniz ve siz Sevgililer Günü'nü kutlamayı sevmeyen çiftlerdensiniz. Bu durumda kendi özel gününüz olmalı. Bu bir yıl dönümü olabilir veya aranızdaki önemli bir anın yıl dönümü olabilir. Ayrıca unutmayın ki, küçük sürprizler her zaman hayatınızda olmalı. Sadece özel günlerde hediye almayın. Diğer günlerde de küçük sürprizler ve hediyelerin varlığı, ilişkiyi canlı tutmanın ve sevgiyi körüklemenin, sevgiyi göstermenin iyi bir yoludur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Tarım Kredi Marketleri’nde haftalık indirim başladı: Fiyatları gören marketin yolunu tuttu…
Tarım Kredi Marketleri’nde haftalık indirim başladı: Fiyatları gören marketin yolunu tuttu…
İkinci el oto piyasasında adeta yaprak kıpırdamıyor: Galeri dükkanları, sinek avlıyor…
İkinci el oto piyasasında adeta yaprak kıpırdamıyor: Galeri dükkanları, sinek avlıyor…
Bakan Bayraktar tarih vererek duyurdu! Karadeniz'de Petrol müjdesi: 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Bakan Bayraktar tarih vererek duyurdu! Karadeniz'de Petrol müjdesi: 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Altını kimse tutamıyor: Rekor üstüne rekor kırarken, yatırımcı yeni alım için doğru sinyali bekliyor…
Altını kimse tutamıyor: Rekor üstüne rekor kırarken, yatırımcı yeni alım için doğru sinyali bekliyor…
Çok Okunanlar
Bakan Bayraktar tarih vererek duyurdu! Karadeniz'de Petrol müjdesi: 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Bakan Bayraktar tarih vererek duyurdu! Karadeniz'de Petrol müjdesi: 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Tokat depreminde hasar tepsitleri açıklandı: 5 bina yıkıldı, 15 bina ağır hasar aldı
Tokat depreminde hasar tepsitleri açıklandı: 5 bina yıkıldı, 15 bina ağır hasar aldı
DEM Parti, skandallarına bir yenisini daha ekledi! Belediye meclis salonundaki Türk bayrağını kaldırdı!
DEM Parti, skandallarına bir yenisini daha ekledi! Belediye meclis salonundaki Türk bayrağını kaldırdı!
Meteoroloji uyardı! Sağnak yağmur geliyor! Hangi illerimizde yağmur var? Cuma günü hava nasıl olacak? Bugün hava nasıl?
Meteoroloji uyardı! Sağnak yağmur geliyor! Hangi illerimizde yağmur var? Cuma günü hava nasıl olacak? Bugün hava nasıl?
Yorumlananlar
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…