Sezyum ne demek, TDK'ya göre Sezyum kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Hayatımızda, okuduğumuz kitaplarda ve dizilerde bazı değişik kelimeler duyarız. Sezyum nadiren de olsa karşımıza çıkan kelimelerdendir. Sezyum ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Sezyum kelimesinin anlamını en düzgün şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için düzenledik.

Sezyum ne demek, TDK'ya göre Sezyum kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Binlerce kelimeyi haznesinde barındıran Türkçe'de bazı kelimelerin anlamları bilinmediği için internet arama motorlarında araştırılıyor. Peki bu kelimelerden biri olan Sezyum ne demek? Sezyum TDK sözlük anlamı ne demektir? Merak edilen ve araştırılan detaylar haberimizde...

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi sezyum kelimesi. Peki sezyum ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre sezyum nedir, sezyum kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

SEZYUM NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Sezyum kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Sezyum kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre sezyum kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Atom numarası 55, atom ağırlığı 133, yoğunluğu 1,90 olan, 28 °C'de eriyen ve doğada ender rastlanan bir element (simgesi Cs)

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡