Siirt'te HDP'li 3 Belediye Başkanı görevden alındı

Siirt'te HDP'li 3 Belediye Başkanı İçişleri Bakanlığı'nca görevlerinden alındı. Görevden alınan bu isimler Siirt Belediye Başkanı HDP'li Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Başkanı HDP'li Ramazan Sarsılmaz, Kurtalan Belediye Başkanı HDP'li Baran Akgül. Berivan Helen Işık ve Iğdır Belediye Başkanı gözaltına alındı.

Siirt'te HDP'li 3 Belediye Başkanı görevden alındı

Siirt'te HDP'li 3 Belediye Başkanı görevden alınarak yerlerine kayyum atandı. Siirt Belediye Başkanı HDP'li Berivan Helen Işık ile Baykan Belediye Başkanı HDP'li Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Başkanı HDP'li Baran Akgül İçişleri Bakanlığı'nca görevlerinden alındı. HDP'li Iğdır Belediye Başkanı da gözaltına alındı

Siirt'e Vali Ali Fuat Atik, ilçelerde ise kaymakamlar, Belediye Başkanı olarak görevlendirildi. Siirt'e Vali Ali Fuat Atik, Baykan'a Kaymakam Mehmet Tunç, Kurtalan'a ise İhsan Emre Aydın, belediye başkan vekili olarak görevlendirildi.

Siirt'te HDP'li 3 Belediye Başkanı görevden alındı

İçişleri Bakanlığı tarafından Siirt Belediye Başkanlığı'na kayyum atandı. Görevlendirmenin ardından belediye binalarının çevresinde polis güvenlik önlemi aldı.

TERÖR SORUŞTURMASI NEDENİYLE GÖZALTI

İçişleri Bakanlığı'nca görevlerinden alınan Siirt Belediye Başkanı HDP'li Berivan Helen Işık ile aynı partili Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül, haklarındaki terör soruşturmaları nedeniyle gözaltına alındı. Gelen son dakika haberine göre HDP'li Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş da hakkında yürütülen bir terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Siirt'te HDP'li 3 Belediye Başkanı görevden alındı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SİİRT VE IĞDIR BELEDİYELERİNE O İSİMLERİ GÖREVLENDİRDİ

Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada: "Siirt Belediye Başkan Vekilliğine Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Iğdır Belediye Başkan Vekilliğine Iğdır Valisi Enver Ünlü; Siirt Valiliğince Baykan Belediye Başkan Vekilliğine Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç, Kurtalan Belediye Başkan Vekilliğine Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın; Muş Valiliğince Altınova Belde Belediye Başkan Vekilliğine Korkut Kaymakamı Hasan Sadebıyık görevlendirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡