Sildenafil maddesi nedir | Sildenafil zararlı mı

Tarım ve Orman Bakanlığı hileli ürünlerin listesini açıkladıkta sonra, sözde "çikolata" adı altında sağlığı tehlikeye düşürecek maddeleri vatandaşın tüketmesini sağlayan firmalar ifşa edildi. Çikolatarda bulunan sildenafil maddesi ise, bu olayın ardından çeşitli arama motorlarında araştırılmaya başlandı. İşte detaylar...

Sildenafil maddesi nedir | Sildenafil zararlı mı

Hileli ürünler listesinde yer alan Sildenafil, vatandaş tarafından merak edilmekte. Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapıldığı belirlenen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar ve çeşitli çikolataların yer aldığı 229 firmaa ait 386 parti ürünü kamuoyuna açıklandı. Peki hileli ürünlerin listesinde yer alan Sildenafil maddesi nedir? Zararlı mıdır yoksa değil midir? İşte tüm detaylar...

SİLDENAFİL NEDİR? 

Sildenatif maddesi, iktidarsızlık ve erektil disfonksiyon gibi erkek cinsel fonksiyon problemlerinin tedavisinde kullanılan bir madde olarak göze çarpıyor. Erkek cinsel organında kan akışının arttırılmasını hedefler. Tüketilmeye başlandığı zaman ise söz konusu şikayetleri bastırmak sebebi ile kullanılır.

bolge gundem

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden açıkladığı bazı firmaların, ürettikleri meyve sularının içine viagra maddesi olan ve erektil disfonksiyon yani (cinsel organ sertleşmesi bozukluğu) tedavisinde kullanılan sildenatif maddesi eklendiği ortaya çıktı. 

SİLDENAFİL ZARARLI MI? ZARARLARI NELERDİR? 

Bu maddeyi kullanan kişilerde vücudun diğer bölgelerinde atardamalarda genişlemeler olur. Etki nedeniyle baş ağrısı, baş dönmesi gibi şikayetlerin olması söz konusudur. İlacın diğer yan etkileri ise şunlardır: görmede bulanıklaşma, midede yanma, yüzde kızarma, burun akıntısı ve kanaması ayrıca kişi ışığa karşı alışılagelmişin dışında hassasiyet gösterebilir. 

 

 

 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡