Sivas'ta yarın okullar tatil mi? 9 Ocak okullar tatil mi?

Yoğun kar yağışının etkili olduğu son günlerde bir çok ilde eğitimde aksaklıklar meydana geldi. Doğu Anadolu'nun en kalabalık ve gözde şehirlerinden olan Sivas'ta da yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Peki Sivas'ta yarın okullar tatil mi? 9 Ocak 2019 Çarşamba günü hangi illerde okullar tatil edildi? Detaylar haberimizde..

Sivas'ta yarın okullar tatil mi? 9 Ocak okullar tatil mi?

Sivas'ta yarın okulşlar tatil mi? Ülkemiz genelinde etkisini gösteren soğuk hava dalgası Doğu Anadolu bölgesinde de son derece şiddetli bir şekilde devam ediyor. Bir çok ilde olumsuz hava şartları nedeniyle okullarda eğitime ara veriliyor. Doğu Anadolu'nun e n soğuk şehirlerinden olan Sivas'ta ise öğrenciler Sivas'ta oyarın okullar tatil mi sorusunu araştırmaya devam ediyor. Peki Sivas'ta yarın okullar tatil mi? Detaylar haberimizde..

SİVAS'TA YARIN OKULLAR TATİL Mİ? 9 OCAK ÇARŞAMBA

Sivas'ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelindeki ilk ve orta dereceli okullar, yarın için 1 gün süreyle tatil edildi.

Sivas Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Sivas Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahmin raporlarında bildirilen meteorolojik veriler doğrultusunda çarşamba günü gün boyu aralıklarla kar yağışı, kuvvetli buzlanma don olayı ve şiddetli rüzgar beklendiğinden öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için; İlimiz merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı her tür ve derecedeki resmi- özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarının, 09.01.2019 Çarşamba günü bir gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personellerden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan kamu görevlileri çarşamba günü bir gün süre ile idari izinli sayılacaklardır" denildi.

VALİLİK'TEN YAPILAN AÇIKLAMAYA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

199 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Sivas'ta, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 199 köy yolu ulaşıma kapandı. Özel İdare ekipleri kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışma başlattı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7'nci Bölge Müdürlüğü, kar yağışının çarşamba gününe kadar devam edeceği ve don olaylarına karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada "Yapılan son değerlendirmelere göre İç Anadolu'nun doğusunda halen devam etmekte olan kar yağışınn Sivas ve çevrelerinde zaman zaman etkisini artırarak çarşamba sabah saatlerinde kadar devam etmesi ve 10 ile 20 santimetre civarında örtü bırakması bekleniyor. Kar yağışıyla birlikte kuvvetli buzlanma ve don beklendiğinden başta ulaşım sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.


CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KAR TATİLİ OLACAK MI?

Sivas'ta bulunan Cumhuriyet Üniversitesi'nden de kar tatili konusunda bir açıklama yapılmadı.

Mevcut duruma göre 9 Ocak Çarşamba günü üniversitede de eğitim öğretim devam edecek.

SİVAS HAVA DURUMU

Sivas'ta yarın okullar tatil mi? 9 Ocak okullar tatil mi?

YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

ÇANAKKALE YENİCE'DE YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde kar yağışı nedeniyle cuma gününden beri eğitim- öğretim verilemeyen ilk ve orta dereceli okullar, yarın (çarşamba) için bir gün daha tatil edildi.


Yenice Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, devam eden kar yağışı nedeniyle İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararıyla, yarın için ilk ve orta dereceli okullarda eğitim- öğretime ara verildiği belirtildi. Kar yağışının günlerdir devam ettiği ilçede, yağış halen sürüyor.

ADIYAMAN SİNCİK'TA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçede tüm okullar 1 gün (Çarşamba) tatil edildi.Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın yaptığı açıklamada, "İlçemizde devam eden yoğun kar yaşından dolayı ilçe genelinde ki tüm okullarımız 9 Ocak Çarşamba günü tatil edilmiştir" ifadelerini kullandı.

MUŞ'TA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Muş’ta olumsuz hava şartları nedeniyle tüm okullar yarın için tatile dildi.Muş Valisi İlker Gündüzöz imzasıyla yayınlanan açıklamada, "Yoğun kar yağışı, buzlanma, fırtına ve tipi beklentisi nedeniyle, ayrıca eğimi fazla olan bölgelerde çığ tehlikesi riski de değerlendirildiğinde; İl İdaresi Kanunu çerçevesinde 9 Ocak Çarşamba günü tüm il genelinde (merkez ilçe, tüm ilçeler ve bağlı köyleriyle birlikte) eğitime 1 gün süre ile ara verilmesine valiliğimce karar verilmiştir" denildi

NİĞDE'DE YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Niğde’de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde okullara yarın ara verildi.Vali Yılmaz Şimşek, kar yağışı nedeniyle il genelinde okulların tatil edildiğini sosyal medya hesaplarından duyurdu. Şimşek, "Kar, bir şehre ancak bu kadar yakışır. Sevgili çocuklar, kar yağışı nedeniyle 09.01.2019 Çarşamba günü eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Bu muhteşem manzaranın tadını çıkarırken sağlığınıza dikkat etmeyi unutmayın. Geleceğimizin teminatı olan sizler, bizim her şeyimizsiniz." paylaşımında bulundu.Hamile ve engelli kamu personeli de yarın idari izinli sayılacak.

NİĞDE VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Kar yağışının devam etmesi ve buzlanma beklentisi nedeniyle ilimiz Niğde Merkez, ilçe, köy ve kasabalarda 9 Ocak 2019  Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verilmiştir. Ayrıca, hamile ve engelli personelimiz de aynı gün idari izinli sayılacaktır.Kamuoyuna duyurulur.

Sivas'ta yarın okullar tatil mi? 9 Ocak okullar tatil mi?

SİVAS HAKKINDA GENEL BİLGİ

Eski adı (Latince: Sebastia, Yunanca: Σεβάστεια) Sebastea, Sebasteia veya Samassia olan Sivas, Anadolu'nun en eski ve yerleşim merkezlerinden biridir. Kazı ve araştırmalarda ele geçen buluntular, yörede ilk yerleşimin Neolitik Çağ'a (MÖ 8000-5500) uzandığını göstermektedir. Kent M.Ö. 2000'lerde değişik yerleşmelere sahne olmuştur. Coğrafya olarak İç Anadolu'da bulunmasına rağmen Şebinkarahisar'ın 1933 yılına kadar kazaları olan Suşehri, Akıncılar, Gölova ve Koyulhisar ilçeleri Doğu Karadeniz Bölgesi ve kültür alanında yer almaktadır. Sivas'ın ilçelerini Karadeniz'deki Suşehri ovasına Geminbeli geçidi bağlar. Divriği ve Gürün ilçeleri de Doğu Anadolu Bölgesinde yer alırken, Doğanşar ile Zara'nın kuzeyi de Karadeniz Bölgesinde yer alır. Sivas topraklarında İç Anadolu, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinin kültürleri de yer alır. Sivas merkez ve çevre ilçelerinde gırnata, zurna ve Sivasa özgü halk oyunları oynanırken, Karadeniz'deki ilçelerinde kemençe ve zurna ile horonlar oynanır. Divriği ve Gürün bölgesi Doğu Anadolu kültüründe yer alır. İç Anadolu bölgesindeki ilçeleri ise kültür olarak Sivas merkez bölgesinin kültür ve şivesine sahipken, Karadeniz'de kalan ilçeler büyük ölçüde Giresun ve Ordu ile aynı şiveyi kullanırlar.
 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡