Son dakika | Bakan Çavuşoğlu kötü haberi verdi: Alanya ve Manavgat'ta alevler sahile inmeye çalışıyor

Son dakika... Orman yangınlarıyla mücadeledeki son duruma ilişkin açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yangınla mücadeledeki en büyük engelin rüzgar olduğunu dile getirerek," Alanya ve Manavgat tarafından sahile inmeye çalışan yangına müdahale devam ediyor" dedi.

Son dakika | Bakan Çavuşoğlu kötü haberi verdi:  Alanya ve Manavgat'ta alevler sahile inmeye çalışıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu devam eden orman yangınları hakkında Antalya'nın Manavgat ilçesinde, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

 "Rüzgar yine bugün kuvvetli. Yangınla mücadeledeki önümüzdeki en büyük engel rüzgar."

 Gündoğmuş merkezde yangın kontrol altına alınsa da ilçeden Alanya ve Manavgat tarafından sahile inmeye çalışan yangına müdahale devam ediyor.

Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz.

Bir ay içerisinde örnek evimiz burada (Manavgat) inşa edilmiş olacak. En geç 1 sene içinde evlerimizi yapıp vatandaşlara teslim edeceğiz.

 Yangından etkilenen vatandaşlara yapacağımız 50 bin liraya kadar olan yardımların ilk başta 10 bin lirasını hesaplarına yatırdık."

ERSİN TATAR: KKTC'DEN EKİP GELİYOR

Ersin Tatar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye'nin acısı bizim acımızdır. Şahsım ve Kıbrıs Türk halkı adına geçmiş olsun diyorum. En kısa sürede acıların sarılacağına inancım tamdır.

Türkiye güçlü bir ülkedir. Türkiye'nin hareket kabiliyeti, 5 binden fazla çalışan yangınların söndürülmesi için büyük bir çaba içinde olduklarını gözledim. Yangının en erken zamanda söndürüleceğine inancım tamdır. Nem oranının düşük olduğu ortamda yangının kolay kolay söndürülmesi beklenmez. En erken zamanda söndürüleceği inancımı belirtiyorum. KKTC'den bir ekibin bugün buraya geleceğini, duyarlılığımızı ifade etmek bakımından katılacağını belirtmek istedim.

0
0
0
1
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡