SON DAKİKA! Bakan Muş'tan KOOPDES, hibe desteği açıklaması!

Son dakika... Ticaret Bakanı Mehmet Muş Twitter hesabından, kadın kooperatiflerine sağlanan hibe desteğine ilişkin açıklama yaptı.

SON DAKİKA! Bakan Muş'tan KOOPDES, hibe desteği açıklaması!

Son dakika...  Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamada, kadın kooperatiflerine 150 bin liraya kadar hibe desteklerinin devam edeceğini duyurdu. Söz konusu açıklamada Muş, "Bu yıl toplam 57 ilde faaliyet gösteren 127 kadın kooperatifinin 140 projesine hibe desteği sağlayacağız. Hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

Bakan Muş, kooperatiflerin üretim ve istihdama katkısı olacak yatırım projelerinin desteklenmesi, faaliyetlerinde etkinlik ve verimliliğin sağlanması, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanılmasına katkıda bulunulması ve bireysel tasarrufların kooperatif modeliyle ekonomiye kazandırılması amacıyla KOOP-DES Programı'nın geçtiğimiz yıl başlatıldığını hatırlattı.

"KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZİN EKONOMİMİZ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ"

Açıklamalarına devam eden Bakan Muş, "Kadın girişimcilerimizin ekonomimiz açısından çok önemli olduğunun farkındayız. Kadınlarımızın emek ve sermayelerini birleştirerek kooperatif kurmalarını Bakanlık olarak destekliyoruz. KOOP-DES kapsamında, ortaklarının çoğunluğu kadınlardan oluşan ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflere finansman desteği sağlanmaya bu yıl da devam edeceğiz. 2021 yılı için kadın kooperatiflerimizin başvuruları şubat ayında alınmıştı. Bu yıl toplam 57 ilde faaliyet gösteren 127 kooperatifin 140 projesine hibe desteği verilmesi uygun görüldü. Toplam tutarı 16 milyon 690 bin lira olan bu projelere Bakanlığımızca sağlanacak hibe destek tutarı 12 milyon 590 bin lira düzeyinde." dedi.

(AA)

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡