Son dakika | EPGİS sürücülere kötü haberi verdi: Benzinin litre fiyatına 44 kuruş zam geldi

Son dakika... EPGİS, benzinin litre fiyatına yarından geçerli olmak üzere 44 kuruş zam yapıldığını duyurdu.

Son dakika | EPGİS sürücülere kötü haberi verdi: Benzinin litre fiyatına 44 kuruş zam geldi

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasının Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, akaryakıt ürünlerinde fiyat artışı olduğu belirtilerek," 26/10/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 44 KRŞ/LT pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur." denildi.

Benzine yapılan zamlar şöyle:

15 Ekim: 14 kuruş

25 Ekim: 44 kuruş

Not: Eşel Mobil Sistemi'nden karşılanan zamlar dahil edilmemiştir. 

BENZİN FİYATLARI NE KADAR OLDU? 

Söz konusu zammın ardından İstanbul'da 7,92 TL olan benzinin litre fiyatı 8,36'ya , Ankara'da 8,03 liradan 8,47 liraya, İzmir'de ise 8,03 liradan 8,47 liraya yükselecek.

 

AKARYAKI FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Akaryakıt fiyatlarında uygulanan Eşel Mobil sistemiyle petrol fiyatları, döviz kuru ve uluslararası ürün fiyatlarındaki artış sonucunda yurt içi pompa fiyatlarında meydana gelen yükselişler, ÖTV ayarlamasıyla tüketiciye zam olarak yansıtılmadan dengelenmeye çalışılıyor.

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN