Son dakika: Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Emre Belözoğlu ve teknik direktör açıklaması

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, " Fenerbahçe'de olunca hep bir baskı var. Dolayısıyla Emre'yi de o riske atmamak adına bu tercihi yaptık. Emre düşünmek istedi, sıcak baktığını söyleyemem. Emre Belözoğlu'na verdiği katkılardan dolayı teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Son dakika: Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Emre Belözoğlu ve teknik direktör açıklaması

FenerbahçeBaşkanı Ali Koç  FenerbahçeTelevizyonu’nda basın mensuplarıyla bir araya gelerek sorularını yanıtladı. Başkan Koç, teknik direktör, Emre Belözoğlunun geleceği, takımdan gidecek ve kalacak oyuncuların geleceği ve sezon planlaması hakkında konuştu.

Başkan Ali Koçun açıklamaları şöyle:

"Duyumlarımızdan bazı endişelerimiz vardı, dünkü açıklamaları beklemek istedik. Pazar günü kısıtlamaların devam edeceğini hesap edemedik. Yeni bir duyuru yapmamız gerekiyor. 12-13 Haziran'ı 1 gün geriye çekmek, hukuken mümkün değil, mahkemelik bir konu bile olabilir.

İkinci seçenek için de çok konuştuk ama hepimizin ilk defa karşılaştığı bir durum. Sabit tutalım, özel bir izin alabilir miyiz dedik. Pazara sabit kalabilir miyiz diye çalışıyoruz, zor görünüyor. Olursa bizler için çok çok iyi olur.

SEÇİM NE ZAMAN OLACAK?

Olmadığı takdirde, yarın geceye kadar yeni duyuru yapacağız. Onu yaparsak da seçim 25-26'sına kalacak.

Herkesin vakıf olduğu bir konu var, nisan ayında şampiyon, yok efendim Zorlu sezonu, Dilmen, Tatlı sezonları... Sonuç ortada. Bunları dillendirenler, bir daha bu konulara girmiyorlar. Bu bir norm haline geldi. Bu herkesi ilgilendiren ve bir o kadar da rahatsız eden bir konu. Bu her sene devam ediyor. Bundan sonra sistemi değiştiremiyorsak, kendimizi değiştireceğiz demiştim. Bizim dirençle karşılaşmamızın sebebi, biz eski köye yeni adet getirmeye çalışıyoruz. Uygun bir dille, centilmence, ortamı germeden de başarının gelebileceğini, adil rekabetin marka değeri için ne kadar önemli olduğunu belirttik.

TEKNİK DİREKTÖR KONUSU

Hoca konusunda hedeflediğimiz kan uyuşmasını henüz yakalayamadık. Bu değişiklikleri yaptıkça pek çok şey etkileniyor. Biz de isterdik tek bir hoca ile olmak ama olmadı. Emre Belözoğluna ben müteşekkirim. Bugüne kadar yaptığı tüm hizmetler için teşekkür etmek istiyorum. Kendisinden ne istediysek elinden gelenin en iyisini yoğun mesailer harcayarak yaptı. Söz konusu Fenerbahçeolunca elini taşın altına koydu. Beklentinin çok üstünde bir performans sergiledi. Süreç yönetimi açısından, temaslar açısından, kısıtlı imkanlarımıza rağmen belki gelmesi mümkün olmayan oyunların gelmesini sağlaması açısından, pek çok konuda büyük katkılar getirdi. 7 ay sonra kendisini sportif direktör-teknik direktör olarak buldu. Bu riski alma mecburiyeti yoktu. Bir saniye bile düşünmedi. O geldikten sonra 10 maçlık periyotta sahada gördüğümüz futbol bizleri Fenerbahçenin beklentisine çok daha yakın bir seviyedeydi. Biz şampiyonluğu Sivasspormaçında kaçırdık. Elinden geleni yaptı. İleriye dönük teknik direktörlük konusunda bana göre 3 alternatifimiz var. Birisi Emre ile devam etmek. Diğeri yabancı bir teknik direktörün altında tecrübe kazanması. Üçüncüsü de yepyeni yabancı bir teknik direktör.

EMRE BELÖZOĞLUNUN DURUMU

Bizim düşüncemiz, bana göre 5-10 sene sonra Türkiyenin açık ara en iyi hocası Emre Belözoğluolacak. Biliyorsunuz belli bir süredir şampiyonluk yok. Fenerbahçede olunca hep bir baskı var. Dolayısıyla Emre'yi de o riske atmamak adına bu tercihi yaptık. Emre düşünmek istedi, sıcak baktığını söyleyemem. Emre Belözoğluna verdiği katkılardan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Sonuç ne olursa olsun Emre Belözoğlu bu kulübe çok daha büyük katkılar yapmaya devam edecektir.

"FENERBAHÇEDE İSENİZ TAARUZA, İMAYA AÇIKSINIZ"

Fenerbahçede isen pek çok konularla uğraşman gerek. Öbür kulüplerin yönetim kurullarıyla ilgili hiç kimse konuşmuyor. Fenerbahçede iseniz taaruza, eleştiriye, iftiraya ve imaya açıksınız. Bizim şeffaf olmadığımıza dair iddiaları reddediyorum. Süper Ligkulüpleri arasında en şeffaf, eleştiriye en açık kulüplerden biriyiz. Biz kendimize güveniyoruz, bizim özgüvenimiz yüksek. Samimi her türlü eleştiriye tamamen açığım. Bizim kompleksimiz yok. Biz insanız, hata da yapıyoruz. Önemli olan bunlardan ders alarak tekrarlamamak.

Biz transfer bilgilerini, SPK'nın bize emrettiği tüm sınırlar içinde açıklıyoruz. Çıkıp açıklamıyor diyorlar. 20-21 sezonunun TFF'ye açıklanan datalarına bir bakın, inceleyin. Deyin ki, 'Nasıl olur da Süper Ligde 20-21 sezonunda 5 kulüp menajerlik ödemesi yapmış?

30 bin mail gelmiş halkla ilişkilere. Bunun bir kısmı küfür, talep, bilet... 30 bin mailin yüzde 73'üne dönüş sağlamışız. Bazı kişiler birden fazla da mail atmış olabilir. Çağrı merkezimize 100 bin adet çağrı gelmiş, yüzde 82'sini cevaplamışız.

FENERBAHÇEORTAMI GERİYOR İDDİALARINA YANIT

Derbi günü herkes konuştu. Şu kadar adam alınmış, şunlar girmiş. Bir kere cevap verelim dedik, sonra Fenerbahçeortamı geriyor oldu. Bir derbi sonrası 1 hafta olay yapıldı. Yok ben şöyle yapmışım, küfür etmişim şu kadar adam alınmış. Biz 8 gün ağzımızı açmadık. Sonra cevap verdik, 'Fenerbahçeortamı geriyor'. 1 kişi sormuş mu, araştırmış mı Emniyet Müdürü'ne, ben küfür etmiş miyim? Fenerbahçegüvenlik kameralarında girişler gösterildi size. Bu küfür etti diyen iddia sahibine yazıp, 'Görüntüler burada' dediniz mi? Ama Fenerbahçeortamı geriyor.

Saygı görmek istiyorsanız, saygı duyacaksınız. Bugün Anadolu kulüpleri ilişkilerimiz tarihte olmadığı kadar iyidir. Söylemler bir yere kadar, bu işin bir de eylem tarafı var. 3 senede Fenerbahçe Erzurum deplasmanı dışında hiç sıkıntı yaşamamıştır.

"BELKİ DE 2 HAFTA SONRA YOKUM"

Yurt dışındaki rahatlık, esneklik burada yok. Buradaki model yok. Ben şirketimde bu kadar rahat olmak zorunda değilim ama burada 30 kere düşünmemiz lazım. Biz hancıyız. Ben belki de 2 hafta sonra yokum. Başka bir aday çıkmış.

Attığınız her adamı 30 kere düşünmeniz lazım. Biz üç hocayla çalıştık. Cocu, Ersun Yanal, Erol Bulut. Diğerleri geçiciydi. Öyle bir yazıyor ki insanlar.

Hayal ettiğimiz Fenerbahçedoğal olarak futbol olarak algılanıyor. Orada net bir şekilde sınıfta kaldık. Hayal ettiğimiz Fenerbahçe sadece futbol şampiyonluğuyla ölçülen bir Fenerbahçedeğildi. Futbolda hiç tahmin etmediğimiz şekilde, attığımız adımlar sonuç vermedi. Aksini savunmak yanlış olur. Bu seneki şampiyonluk... Biz şampiyonluğu Sivasspormaçında kaybettik. Bizim 14-15 puanımız gitti ama biz o yapılanlara rağmen şampiyonluk şansımızı buraya getirdik.

FENERBAHÇENİN TRASNFER AÇIKLAMASI

Minimum 1 stoper, 1 kanat, 2 forvet, belki de ya 1 sağ bek, ya da bir sol bek transferi yapacağız. Bizim şansımıza yabancı oyuncular yurt dışında iyi işler yapıyorlar. Burada yapamadıklarını yapıyorlar. Bizim yine 15 milyon euroluk bir satışımız olabilir. Şampiyonluk kadrosu şu an elimizde... Elden çıkarmak istediklerimizi elden çıkardığımızda... Fenerbahçearka arkaya şampiyon olabilecek bir kadro oluşturacağız. 

Biliyorsunuz ben hiçbir zaman şampiyonluk vaadinde bulunmamıştım. Farklı bir üslupla da şampiyonluk kazanacağını Fenerbahçeherkese gösterecek!

Artık misliye cevap vereceğimizi, çok çabuk cevap vereceğimize emin olabilirsiniz. Söz verip başarılı olamadığım, bir tesis sözü vermiştim. Bunun için 7 milyon eurobütçemiz var. Belirlediğimiz bir arazi var. Ben ayrılmadan o arazi olacak.

Ben bir tane tesis sözü vermiştim. Onu da ne yapıp edip, Avrupa'da parmakla gösterilebilen bir tesis hayalim vardı. 7 milyon Eurobütçe ayırdık bu tesise. Hiçbir şey olmazsa, ben ayrılmadan o arazi olacak. Bahsettiğim yer Samandıra'ya yakın bir yer. Bu sezona yetiştirelim istedik ama olmadı. O yüzden Samandıra'da şimdi 10-12 ilave oda inşa ediyoruz. Yetmiyor çünkü bize.

Bir arkadaş 'TFF'de güçlü değilsiniz, MHK ve kurulları etkilemeden, masaya yumruğu vuramıyorsunuz. Böyle şampiyon olamazsınız.' dedi. Sivas'ı yensek şampiyonduk. Ancak Fenerbahçeolacak. Fenerbahçeadil yöntemlerle şampiyonluk kazanılabileceğini gösterecek.

"KULÜP SATIN ALACAĞIZ"

Ağustos ayına kadar 2. veya 3. Lig'de bir kulüp satın alacağız. Kadın Futbol Takımı'nı da kurmak istiyoruz. 3. Lig'den de başlayabiliriz, ben kulüp satın alma fikrini benimsiyorum.

YENİ TEKNİK DİREKTÖR KİM OLACAK, NE ZAMAN GELECEK?

Teknik direktör en geç kampta olması lazım. Planlamayı da teknik direktör yapacağı için ne kadar erken, o kadar bizim avantajımıza. Şimdiden harekete geçmek zorundayız. Benim arzum yarın gerçekleşmesi... Tahminim, Haziran'ın 3. haftasına kadar gider. Bu sefer nasıl bir futbol oynatmak istediğimizi, disiplin açısından, gençler açısından nasıl bir hocanın olmasını istediğimizi belirlediğimiz bir liste çıkardık. Tabii bundan sonra paramız yetecek mi? Hocanın maaşına paramız yetti, istediklerine paramız yetecek mi? İşin finansal konusu var. Tercihimiz, arzumuz, odaklandığımız nokta daha çok Portekiz Almanyaekolü arasındaki isimlere daha çok odaklanıyoruz.

Yönetim kurulunun zayıf olduğuna inanmıyorum. Bunlar da Ali Koçu vurma araçlarından bir tanesi. Yorulmuş arkadaşlarımız var, katkı sağlamak isteyen arkadaşlarımız var.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Türkçe artık bu ülkede resmi dil olacak!
Türkçe artık bu ülkede resmi dil olacak!
Dilan Polat'ın kayınvaldesi sosyal medyayı harekete geçirdi!
Dilan Polat'ın kayınvaldesi sosyal medyayı harekete geçirdi!
Murat Kurum, Selçuk Bayraktar'la bir araya geldi
Murat Kurum, Selçuk Bayraktar'la bir araya geldi
AK Parti kanadından seçim açıklaması: Çok hızlı açıklanacak
AK Parti kanadından seçim açıklaması: Çok hızlı açıklanacak
Çok Okunanlar
29 Mart 2024 Cuma günü tüm burç yorumları nelerdir? O burç sahipleri aman dikkat!
29 Mart 2024 Cuma günü tüm burç yorumları nelerdir? O burç sahipleri aman dikkat!
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
Emekliye hükümetten fatura müjdesi! 1500 liranız cepte kalacak
Emekliye hükümetten fatura müjdesi! 1500 liranız cepte kalacak
PTT 50 bin TL kredi veriyor! Anında hesaba yatacak
PTT 50 bin TL kredi veriyor! Anında hesaba yatacak
Yorumlananlar
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı