SON DAKİKA! İçişleri Bakanlığı açıkladı, "ara-bul-yok et" stratejisi uygulanacak!

Son dakika... İçişleri Bakanlığı, tükenme noktasına gelen bölücü terör örgütünü ülke gündeminden tamamen çıkarmak için ilkbahar-yaz dönemi operasyonu başlatıldığını duyurdu.

Son dakika...İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, jandarma komando, jandarma özel harekat (JÖH), polis özel harekat (PÖH) ve güvenlik korucularının yer alacağı 9 bin 630 planlı operasyon, 1 Ekim'e aktif olacak.

BÖLGE "DAR" EDİLECEK

Teröristlerin barınma alanlarına girileceği operasyonda strateji "ara, bul, yok et" olacak. Böylelikle teröriste baskı yapmak ve bölgeyi dar etmek hedeflenmektedir. 1 Ekim 2020-15 Nisan 2021 arasında gerçekleşen bölücü terör örgütüne yönelik "sonbahar-kış operasyonları" zafer ile tamamlandı. Bu süre zarfı içerisinde 7 bin 424 sonbahar-kış operasyonu planlanmasına rağmen 8 bin 915 operasyon icra edildi.

75 terörist, gerçekleşen operasyonlarda etkisiz hale getirildi. Teröristlere yapılan saldırılarda; 915 sığınak ve mağarada, 233 mayın/EYP, 292 silah, 465 el bombası, 891 tüp ve 31,6 ton gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Söz konusu açıklamanın devamında, devletin tüm kurumları ile iş birliği içerisinde olacağı ve Türk milletinin desteği ile sürdürülen terörle mücadele döneminde elde edilen başarının artan bir hızda emin adımlarla devam edeceği belirtildi.

(AA)

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡