İran'da 5 milletvekilinde daha koronavirüs çıktı

Dünya'ya yayılan ve sınır komşumuz İran'da görülen koronavirüs hızla yayılıyor. İran Meclisi Sözcüsü Esadullah Abbasi, 100 milletvekiline yapılan koronavirüs testinde 5 milletvekilinin sonucunun pozitif olduğunu açıkladı. Ayıca İran’da korona virüsünden ölenlerin sayısının 43’e vaka sayısının ise 593'e yükseldiği bildirildi.

İran'da 5 milletvekilinde daha koronavirüs çıktı

Çin'in Vuhan kentinde ilk olarak görülen ve dünya üzerinde 83 binin üzerinde vakanın olduğu koronavirüs sınır komşumuz İran'ı da yayılmaya devam ediyor.İran'da 100 milletvekiline korona virüsü testi yapılırken. 5 milletvekilinin korona virüsü testinin pozitif çıktığı açıklandı.

İran Sağlık Bakanlığı İletişim ve Halkla İlişkiler Birimi Başkanı Kiyanuş Cihanpur, korona virüsü nedeniyle ölü sayısının 43'e vaka sayısının ise 593'e yükseldiğini ve iyileşenlerin sayısının ise 123 olduğunu açıkladı. Kiyanuş Cihanpur son 24 saat içerisinde korona virüsü vakasına 205 kişinin daha eklendiğini söyleyerek, "Bu yeni vakalardan 52’si Tahran, 21’i Kum, 17’si Gilan, 22’si Gülistan, 12’si İsfahan, 18’i Merkezi Bölgesi, 12’si Mazenderan, 1’i Güney Horasan, 1’i İlam, 8’i Fars Bölgesi, 6’sı Doğu Azerbaycan bölgesi, 3’ü Erdebil, 8’i Elburz, 4’ü Simnan, 5’i Kürdistan, 6’sı Gazvin, 4'ü Huzistan, 1’i Sistan ve Belucistan, ve 4’ü Yazd şehrinde virüse yakalanmış ve bunlardan 9’u hayatını kaybetmiştir” dedi.
Cihanpur, "Şu ana kadar toplam vaka sayısı 593’tür. Bunlardan 123 kişi iyileşip taburcu edilmiş ve 43 kişi de hayatını kaybetmiştir” dedi.

İRAN'DA SON DURUM?

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, ülkedeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının gelecek hafta zirveye çıkacağını ancak herhangi bir kenti karantinaya almayı düşünmediklerini söyledi. 

Nemeki, başkent Tahran'da düzenlenen Korona ile Mücadele Merkezi toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, salgının önlenmesi için önemli kararlar aldıklarını belirtti.

Ülkedeki hastanelerin tüm birimleriyle hazırlandığını aktaran Nemeki, "Ancak önümüzde zor bir haftanın olacağı bir gerçek. Ulusal ve uluslararası epidemiyolojik gözlemler, hastalığın yayılmasının önümüzdeki günlerde ve gelecek hafta zirveye çıkacağını gösteriyor." dedi.

Zorunlu olmadıkça halkın seyahatlerden kaçınmasını isteyen İranlı bakan, ülkede şüpheli görülen kişilerin 14 gün karantinaya alınacağını ve bu konuda Silahlı Kuvvetler personelinin de kendilerine yardımcı olacağını ifade etti.

 

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Nemeki, önlemler doğrultusunda ülke genelinde eğitime de ara verileceğini belirterek şöyle devam etti:

"Tüm ülkede okulların 3 gün tatil edilmesine karar verildi. Üniversiteler de hafta sonuna kadar tatil olacak ancak öğretim üyeleri görevlerinin başında olacak ve eğitim uzaktan gerçekleştirilecek." 

Halka, yetkililerin salgını önleme çabalarına yardımcı olma ve tavsiyelere uyma çağrısında bulunan Nemeki, "Şehirlerin karantinaya alınmasını bilimsel bir yöntem olarak kabul etmiyoruz ancak vatandaşların gidiş-gelişlerinin kontrolünü sıkılaştırma kararı aldık." ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, ülke genelinde Kovid-19 sebebiyle ölenlerin sayısının 34'e, vaka sayısının ise 388'e yükseldiğini açıklamıştı.

İran'da koronavirüse yakalananlar arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar, Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi ve 6 milletvekili bulunuyor.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡