SON DAKİKA! MSB'den Letonya'nın soykırım açıklamasına yanıt: Reddediyor ve tanımıyoruz

Son dakika... Milli Savunma Bakanlığı Twitter hesabı üzerinden Letonya'nın 'soykırım' iddialarına yanıt verdi.

SON DAKİKA! MSB'den Letonya'nın soykırım açıklamasına yanıt: Reddediyor ve tanımıyoruz

Son dakika... Dışişleri BakanlığıLetonya parlamentosunun 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelendirmesinin ardından yazılı açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada, "Bu talihsiz ve hukuk dışı kararı reddediyor ve şiddetle kınıyoruz" denildi.

'SOYKIRIM' DENİLMESİ İÇİN HİÇBİR ŞART MEVCUT DEĞİL

"Parlamentolar tarih yazma ve yargılama mekanları değildir." ifadelerinin yer aldığı açıklamada, 1915 olayları ile alakalı, uluslararası hukukta tanımlanmış soykırım ifadesinin kullanılabilmesi için gereken şartların hiçbirinin mevcut olmadığı vurgulandı.

Açıklamada, bu teşebbüsün, başta 1948 Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi hükümleri olmak üzere, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin 1915 olaylarının tartışmalı niteliğini açıkça ifade eden 2013 ve 2015 tarihli kararlarına da aykırı olduğu belirtilerek, "Letonya parlamentosunu tarihten düşmanlık çıkarmaya çalışan bazı çevrelerin gündemine hizmet etmek yerine, bu yanlış adımını geri almaya, başta Türk ve Ermeni halkları arasında olmak üzere, bölgede barış içinde bir arada yaşama pratiğinin tesis edilmesine yönelik çabaları desteklemeye davet ediyoruz." denildi.

(AA)

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡