Son dakika | ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy duyurdu: 2022 KPSS oturumları iptal edildi

Son dakika... ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2022 - KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı. Ersoy, yeni sınav takviminin 17 Eylül'de başlayacağını, sınava giren adaylardan ek bir ücret talep edilmeyeceğini açıkladı.

Son dakika | ÖSYM Başkanı  Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy duyurdu: 2022 KPSS oturumları iptal edildi

Son dakika... ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan atama kararı sonrası görevine başladı. İlk olarak 2022 KPSS oturumları hakkında açıklama yapan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınavın iptal edildiğini, 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılması planlanan oturumların ise ertelendiğini açıkladı.

ÖSYM Başkanı Ersoy'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Yapılan kapsamlı değerlendirmelerin ardından hem 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS oturumları iptal edilmiş hem de 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılması planlanan oturumlar ertelenmiştir. İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır.

"YENİ SINAV TAKVİMİ 17 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK"

Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir. Amacımız, tüm adaylara gönül huzuruyla katılacakları ve sonucunun adaletinden emin olacakları bir sınav ortamı sunmaktır.

"TÜM ADAYLARDAN ÖZRÜR DİLİYORUZ"

Ortaya çıkan eksiklikleri ve aksaklıkları, açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşmak ve gereken tedbirleri etkin şekilde almak suretiyle, ÖSYM'nin milletimizin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz."

Son dakika | ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy duyurdu: 2022 KPSS oturumları iptal edildi

NE OLMUŞTU?

31 Temmuz 2022 Pazar günü yapılan 2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı sorularının Yediiklim Yayınevi’nin yayınlarında çıkan sorularla aynı olduğu belirlenmişti. Söz konusu olayın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu durumun incelenmesi için Devlet Denetleme Kuruluna talimat vermişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "TEK BİR EVLADIMIZIN MAĞDUR OLMASINA MÜSAADE ETMEYİZ"

Daha sonra sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan," Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz." ifadelerini kullanmıştı.

ÖSYM BAŞKANI DEĞİŞTİ

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla ÖSYM Başkanı görevini yürüten Prof. Dr. Halis Aygün, görevden alınmış yerine ise Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atanmıştı.

Son dakika | ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy duyurdu: 2022 KPSS oturumları iptal edildi

YAYINEVİNDE ARAMA YAPILDI

Ayrıca Yediiklim Yayınevi’nde polis ekipleri arama yapmış ve bazı dokümanları incelemek için el koymuştu.

Hazırladığı sorular KPSS'de çıkan Yediiklim Yayınevi'nden açıklama: Sınavlarda çıkan benzer sorularımız oluyordu

YAYINEVİ YETKİLİLERİNDEN AÇIKLAMA

Bu yaşananların ardından gündem olan Yediiklim Yayınevi yetkilileri açıklama yaptı. Milliyet'e konuşan yetkililer şunları söyledi:

“KPSS’de benzer çıkan soru sayısı iddia edildiği gibi 20 tane yoktur diye tahmin ediyoruz. ÖSYM şu anda soruları inceliyor. Geçmiş yıllardaki sınavlarda da çıkan benzer sorularımız oluyordu. YKS, ALES, DGS, KPSS’de de oluyor. Farklı kurumların her sene 120 sorudan 10 tane tutturduk diye açıklamaları olur. Ama biz şu ana kadar reklam yapmadık. Ama her zaman bu yapılır, doğal bir şey bu. Soruların birebir olup olmadığına ÖSYM karar verecek. İncelemeler sonucunda biz de bir açıklama bekliyoruz.”

0
2
0
1
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN