Son dakika: Pakistan Başbakanı Şerif Ankara'da!

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile ortak basın toplantısında konuşma gerçekleştirdi.

Son dakika: Pakistan Başbakanı Şerif Ankara'da!

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile ortak basın toplantısında konuşma gerçekleştirdi. Pakistan ve Türkiye ticaretine ilişkin veri paylaşımında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

Son dakika: Pakistan Başbakanı Şerif Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

"TÜRKİYE'YE VERİLEN DESTEĞİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan ve Türkiye arasında oluşan bağa dikkat çekerek, "Türkiye ve Pakistan arasındaki bağ, tarihin derinliklerine uzanıyor. İstiklal Savaşı sırasında Türkiye'ye verilen desteği hiçbir zaman unutmayacağız" ifadelerine yer verdi ve ekledi, "Pakistan'la ikili ticaretimizi 2011 yılından beri ilk kez 1 milyar doların üzerine çıkarttık. Hedefimiz 6 milyar dolardır"

"FETÖ'nün Pakistan'daki yapılanmasına karşı alınan önlemler ve bu terör örgütüyle mücadelemize verdiği destek için Pakistan bakanlarına bir kez daha teşekkür ediyorum"

Son dakika: Pakistan Başbakanı Şerif Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

TİCARET HEDEFİ 5 MİLYAR DOLAR

"Pakistanla savunma sanayi alanında gerçekleştirilen projelerden memnuniyet duyuyuruz. İkisi Pakistan'da ikisi ülkemizde inşa edilen gemiler birer birer tamamlanıyor. Hedefimiz 5 milyar dolardır.

Özellikle Turizm, eğitim, iletişim bilgi teknolojileri gibi sektörlerde işbirliğini geliştirmek için çalışıyoruz. Ekonomik işbiliğimizin lokomotifi iş insanlarımızı teşvik ediyıruz. FETÖ'yle mücadelede verdikleri destek için Pakistan makamlarına teşekkür ediyorum. Terörün her türlüsüyle ilgili Pakistan'ı destekliyoruz. Afganistan'nın istikrara kavuşması için kritik dönemdir. İnsani krizin giderilmesi için birlikte çaba sarf ediyoruz. 4 bin tondan fazla iyilik treni yolladık. 5. için çalışmalarımız devam ediyor.

Keşmir konusunda çözüm için desteğimizi sürdürüyoruz. Değerli kardeşim ve heyetine teşekkür ediyorum. Pakistanlı kardeşlerime en kalbi muhabbetlerimi gönderiyorum."

"TÜRKİYE İKİNCİ EVİMİZ"

Pakistan Başbakanı Şerif'in konuşması ise şöyle:

Türkiye Cumhurbaşkanına bize gösterdikleri ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye'ye gelmek bizim için ikinci evimize gelmek gibi.

Umuyoruz bu toplantılar çok verimli geçecektir. Güçlü bir iş dünyası temsilcileri heyeti Haziran ayında Pakistan'ı ziyaret edecek. Bizler de hazırlık yapacağız. Sağlam sonuçların elde edilmesini sağlayacağız. Özellikle yenilenebilir enerji projelerinde Türkiye'nin desteğini almaktan memnunuz.

Sayın Hulusi Akar'ın Milgem projesinin başlangıç töreninde bulundum. Taarruz helikopterleri konusunda ve yeni projeleri dört gözle bekliyoruz. Pakistan halkı da Sayın Cumhurbaşkanının belirttiği gibi Türkiye'nin Keşmir desteğinden dolayı memnun olmuştur. İşgal altındaki Keşmir bölgesindeki tehditlere rağmen Pakistan barıştan vazgeçmeyecektir."

0
1
0
0
0
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN