Son dakika.. Pendik'te son durum nedir? Pendik seçim sonuçları

İstanbul Pendik’te 488.933 bin kayıtlı seçmen bugün sandık başına gitti. Oylarını kullanan vatandaşlar, seçim sonuçlarına kilitlendi. Bölge Gündem Haber, Pendik seçim sonuçlarını aktarıyor.

Son dakika.. Pendik'te son durum nedir? Pendik seçim sonuçları

31 Mart 2019 yerel seçimleri için sabah saat 08.00’de başlanan oy kullanma işlemi, saat 17.00 itibari ile sona erdi. Peki Pendik’te hangi parti önde? Cumhur ittifakı adayı Ahmet Cin mi? Millet ittfakı adayı Mehmet Salih Usta mı? İşte detaylar…

Pendik'te yaşayan vatandaşlar geçtiğimiz seçimlerde belediye başkanı olarak Salih Kenan Şahin'i seçti. Pazar günü yeni belediye başkanı kim olacak? İşte son dakika Pendik seçim sonuçları 2019! Ayrıntıları, resmi sonuçlar ortaya çıktığında haberimizde bulabilirsiniz..

Pendik'te son durum nedir? Pendik seçim sonuçları

Açılan sandık oranı: %0.63

AK PARTİ
AHMET CİN

%52.27
276 OY

CHP
MEHMET SALİH USTA
%42.99
227 OY

Saadet Partisi
MAHMUT KILIÇ
%2.46
13 OY

CANLI TAKİP İÇİN;

31 Mart 2019 yerel seçim seçim sonuçlarını YSK’nın yayın yasaklarının kaldırmasıyla sitemizden canlı olarak takip edebilirsiniz.

PENDİK CANLI SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN!

AK PARTİ İSTANBUL PENDİK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AHMET CİN KİMDİR?

 1966 Sakarya/Karasu'da doğmuştur. İlkokulu Sakarya'da, ortaöğrenimini İstanbul Pendik'te tamamlamıştır. Anadolu Universitesi İktisat Fakültesi'ni bitirmiştir.

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 1. Bölge Teşkilatından sorumlu İl Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptıktan sonra, Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve 4 dönem İl SKM Başkanlığı yapan Cin, 6 Mayıs 2018'de yapılan İstanbul İl Kongresinden itibaren Siyasi ve Hukuki İşlerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini devam ettirmiştir.

Sanayici ve mali müşavir olan Cin, evli ve 3 kız çocuğuna sahiptir.

SAADET PARTİSİ İSTANBUL PENDİK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MAHMUT KILIÇ KİMDİR?

Saadet Partisi'nde Gençlik Kolları Başkanlığı, İlçe Başkanlığı ve Belediye Başkanı ve Milletvekili Adaylığı koyan Mahmut Kılıç, kurum içerisinde birçok alanda göreve geldi. Önceleri tarım, medya ve bilgisayar piyasasında çalışan Kılıç, ticaretle uğraşmaktadır.
Kılıç, evli ve 2 çocuğa sahiptir.

VATAN PARTİSİ İSTANBUL PENDİK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET AKKAYA KİMDİR?

Mehmet Akkaya, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Vatan Partisi'nden İstanbul Pendik Belediye Başkan Adayı olmuştur.

CHP İSTANBUL PENDİK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET SAİT USTA KİMDİR?

1962 Rize Çayeli doğumlu olan Mehmet Salih Usta, 1969 senesinde ailesi ile beraber yerleştikleri Pendik'te yaşamaktadır.

Tezel Eğitim Kurumlarını kuran Usta'nın Pendik'te faaliyet gösteren 2 özel okulu vardır.

PENDİK NEREDEDİR?

Pendik ilçesindeki en eski yerleşim yeri olarak Makedonlar tanınsa da yapılan kazılarda 3-4 bin yıllık insan kalıntıları bulunmuştur. Roma ve Doğu Roma hakimiyetinin ardından 1080-1083'te Selçuklularda kaldıysa da, tekrar Latin İmparatorluğu eline geçmiştir.1306'da ise Osmanlı hakimiyetine girmiştir fakat bu Bizansın geri kazanma çabalarını doğurmuş ve 1329-1330 tarihlerinde Pelekanon savaşıyla bu çabalar sonuçsuz kalmıştır. 1400 yılında Yıldırım Bayezid döneminde Abdurrahman Gazi alana dek boşalmış olan Pendik, bu tarihten itibaren tümüyle Türk hâkimiyetindeki bir yerleşim yeri olmuştur.

Osmanlı egemenliğinde ufak bir balıkçı kasabası durumunda bulunan Pendik, geçirdiği büyük bir yangınla tamamen küle dönmüştür kaynaklara göre 1200 civarında hane ve dükkânı kül eden 50 saatlik yangından sonra Ayan Meclisi Senato Hariciye Encümen Reisi Azaryan Efendi Paris'ten mühendis ve mimarlar getirterek yeni yerleşimin planlarını çizdirmiştir. Planlara da şehir meydanına adının ilk harfini koydurtarak imzasını atmıştır. Günümüzde Gazipaşa-İsmetpaşa ve Orhan Maltepe Caddelerinin oluşturduğu çizgiler hala ilçenin en işlek merkezi durumundadır.

Osmanlı döneminden Gebze ilçesine bağlı bir köy iken daha sonra Üsküdar Mutasarrıflığına bağlı Kartal Sancağı bünyesinde bir nahiye olmuştur. Nihayet 04.07.1987 tarihinde 19507 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 3392 sayılı kanun ile ilçe olmuş ve teşkilatlanmasını tamamlayarak 11.08.1988 tarihinde fiilen faaliyete geçmiştir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡