Son dakika! Şenol Güneş'ten futbolculara sert eleştiriler! İstifa edecek mi Emre Belözoğlu...

A Milli takım teknik direktörü Şenol Güneş, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin EURO 2020 performansı değerlendirdi. Güneş bazı oyuncular hakkında sitem dolu açıklamalarda bulunurken istifa konusunda da konuştu. Güneş, Emre Belözoğlu ile görüştüğünü ise doğruladı.

Son dakika! Şenol Güneş'ten futbolculara sert eleştiriler! İstifa edecek mi Emre Belözoğlu...

A Milli Takım teknik direktörü Şenol Güneş EURO2020'nin ardın ilk kez TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Şenol Güneşkendisine yapılan eleştiriler, takımın performansı ve oyuncular hakkında konuştu, 

EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALAMADIK

Şenol Güneş ''Gallermaçında en başından beri oyunda değildik. Kazanması gereken bir takım olarak istediğimiz oyunu oynayamadık. Yediğimiz goller oyundan ne kadar koptuğumuzu gösteriyordu. Asıl hedef olan Dünya Kupası'na katılmamız önemli. Oyuncularımızın özverili olması gerekiyor. Özeleştiri yapacak olursam; tüm analizleri oyunculara görüntülü ve raporlu bir şekilde gönderdik. Çok emek verdiğimiz bir hazırlık dönemi geçirdik ama karşılığını alamadık, bu da bizi çok üzdü." dedi.

BU TABLOYU DÜZELTECEĞİZ

Bu tablodan kimsenin memnun olmadığını ama düzelebileceğini söyleyen Güneş: Buraya çok çalışarak geldik. Bizi tekrar ayağa kaldıracak olan budur ve tekrar çok çalışmak zorundayız. 'Bizim Çocuklar' derken herkes bizim çocuğumuz, her insanımızın başarılı olmasını istiyoruz... Ama bu çocuklar kaybettiğinde de bizim çocuklarımız. Konuşup tartışalım ama bunu yaparken yaralamayalım. Kimsenin eleştiri hakkını elinden alamayız. Ortak düşünce ve çalışmayla yola devam etmeliyiz. Oyunumuzu ileriye taşıyacak seviyemiz var. İçimize sinmeyen bu tabloyu unutturacağız. Göreve geldiğimden beri 29 maçta 6 mağlubiyet aldık. Bunun 3'ünü Avrupa Şampiyonası'nda aldık." ifadelerini kullandı.

BENİ ELEŞTİRİN, YIPRATIN AMA OYUNCULARIMI YIPRATMAYIN

Eleştirilerin olduğu kadar desteklerin de var olduğunu ifade eden Şenol Güneş "Başarı için daha çok konuşulması ve tartışılması gereken bir dönem. Finalde olmayan Fransa Portekiz Belçika Hollandagibi takımlara baktığımızda bizim de olmamamız normal. Bunu başarabilmek için ne yapılması gerektiğini konuşmamız gerekiyor. Başımız dik, alnımız ak. Ama çok çalışacağız. Bana yapılan hiçbir eleştiri veya saldırı aldığımız sonuçların yarattığı üzüntüden fazla değil. Daha kötü günler gördüm. Beni de yıpratabilirsiniz ama oyuncuların yıpranmasını istemiyorum. Başarısızlığımızın analizini yapıyoruz, yaptık, yapacağız. Beni istemeyenler, eleştirenler de var ama yalnız hissettirmeyen çok büyük bir kesim de var." dedi.

"KULÜP TAKIMI ÇALIŞTIRMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"

Şenol Güneş "Kulüp takımı düşünmüyorum. Bulunduğum yer benim için rahatsız edici değil. Dünya Kupası'na katılacağımıza inanıyorum. Bizim asıl kampımız Almanyada başladı. Çocuklar fiziksel ve zihinsel olarak rahat etsin istedik. Oyuncunun antrenmandaki çalışmasıyla maçtaki koşu performansı tutmuyor. Ya sorumluluktan kaçtı, ya da verimini kullanamadı." açıklamasında bulundu.

Gündeme gelen maaş konularıyla ilgili de konuşan Güneş: "Maddi konularla ilgili, hepinizin bildiği gibi turnuvaya katıldık ama kimse para falan almadı. Çünkü başarı gelmedi. Başarının takdiri yönetimindir. Bu, benim takdirimde olan bir şey değil. Oyuncu maaş almıyor, maaş alan benim. Ben hiç para almayayım, çok önemli değil. Benim kulüplerden de federasyondan da alacaklarım var ama dava açtığımı hiç duydunuz mu? Türkiyede kimse euroalmıyor, bunu hala anlamadınız mı? Bu kadar yalan yazılmaz, ben dövizle maaş almıyorum ama yazıyorsunuz." ifadelerine yer verdi.

"KEŞKE KAVGALAR OLSAYDI, BELKİ HIRSLANIRLARDI"

"Benim kampta problem olarak gördüğüm tek şey; yönetim ve oynamayan oyuncuların olduğu idmanda Enes Ünal ile Halil Dervişoğlu'nun yaşadığı olay." diyen Güneş," Halil Dervişoğlu pas atılmadığı için söylenirken Enes de kendisini o an ağabey olarak gördü ve cevap verdi. Olay bu, kavgalar ve yumruklar yazıldı. Keşke olsaydı, belki hırslanırlardı.'' dedi. 

Şenol Güneşsözlerine şöyle devam etti:

"Şu çocukların yakasını bırakın. Yönetime de, çocuklara prim vermeyin dedim. Bu takım en çok desteklenen takımdı. Beklentiler o kadar yüksekti ki oyuncular da ona göre davranmaya başladı. Benim çalıştırmalarımın haricinde oyuncular da ekstra çalıştı. Belki de bu yanlıştı. Isınmada oyunculara hiçbir şey demem. O da hata olabilir. Ben hayatımda İtalyanın ısınması gibi bir ısınma görmedim. Senin maçta atacağın deparı onlar ısınma sırasında atıyor. Hızlı başlayabilirler dedim takımıma.'

"DURUMU DAHA İYİ ANLATMAMIZ GEREK"

'Daha önce de kötü sonuçlar aldıklarını dile getiren Şenol Güneş" Bu oyunculara bu durumu daha iyi anlatmamız gerek. Benim de kafamda şu an olan oyuncular belli ama gelecek oyuncular için de kapımız açık. Varsa daha iyileri onları da alırım. Kaleye, savunmaya... İki bekimiz belli, bunlara kimi katabiliriz diye bakıyoruz. Mert Müldür geldi ve iyiydi. Ben bunları oyuncularla da konuşuyorum. Kafamdaki oyuncularla bunu paylaşıyorum.'' ifadelerini kullandı. 

Şenol Güneşşunları kaydetti:

''Mahmut Tekdemir sakatlandı, bel sakatlığı vardı. Efecan ve Halil Akbunar ile ilgili de o bölgede Cengiz Ünder vardı. Kadroya alınmayan Salih, Berat gibi oyuncular düşündüğüm oyuncular. Taylan da oynayamadı. Onu izlediğim maçlara göre daha durağandı. O bölgede Kaan'ı kullandım. Hiçbir oyuncumu kendi performansında görmedim. Sizin söylediğiniz, benim de beğendiğim Mert Müldür de dahil. Burada bir problem var ve bunu da yine ben çözeceğim.''

TAYLAN ANTALYALI'YA SİTEM ETTİ

Taylan Antalyalı hakkında konuşan Güneş," Taylan Antalyalı 'Sakatlığım yok' dedi, o zaman niye ameliyat oldun? Sakatlığım var deseydin, başka oyuncular bunu söyledi; Hasan Ali gibi. Taylan Antalyalı için olumsuz bir durum." dedi. 

"EMRE BELÖZOĞLUİLE GÖRÜŞTÜĞÜM DOĞRUDUR"

Fenerbahçedeki görevinden ayrılan teknik direktör Emre Belözoğluhakkında da konuşan Güneş şunları söyledi:

"Emre Belözoğluile görüştüğüm doğrudur. İki kez görüştük. Milli takımda değişimler olacağını söylemiştim. Başlamasaydı sportif direktörlüğe bizle başlamasını isterdim. Henüz kesinleşmedi, görüşüyoruz."

Şenol Güneşşöyle devam etti:

"Dorukhan sen neden transfer yapmıyorsun kardeşim? Neden gitmiyorsun? Ya da anlaşıp takımında kalmıyorsun. Ne yaptığı belli değil."

İSTİFA EDECEK Mİ?

İstifa edip etmeyeceğine ilişkin ise Şenol Güneşşunları söyledi: 

"İstifa etmek, etmemek bunlar hep seçenek. Böyle bir şeyi tabii düşündüm, taşındım, tartıştım. Sonunda kalmamın doğru olduğunu söyledim."

Biz oyun olarak kötü oynadık. O maçı Danimarka Eriksen yüzünden mi kaybetti? Bizim de beklediğimiz oyunu oynayamamak özgüven kaybı yaptı. İkinci maçta da etkisi olduğunu söylediler.

"YABANCI OYUNCU KONUSUNDA SÖYLEDİKLERİM ÇARPITILDI"

Yabancı kuralına da değinen Güneş şu ifadelere yer verdi:

"Yabancı oyuncu konusunda ben fikrimi yönetime söyledim. Şu anki kurallar benim fikrim değil. Benim söylediklerim çarpıtılarak sanki yabancı karşıtıyım gibi yansıtıldı. Başarısız olduğum için normal olarak her türlü eleştiriyi yapıyorsunuz. Ancak başka takım teknik direktörlerinin görüşleriyle bunu yapmak yanlış. Biz analizlerimizin karşılığını almadığımız zaman siz haklı çıkıyorsunuz, ileride kazandığımızda durum farklı olacak"

"HEPSİ BİZİM OYUNCUMUZ"

Kadro tercihleri hakkında da açıklamalarda bulunan Şenol Güneşşunları söyledi:

"Altayda bizim için iyi bir kaleci, Uğurcan da Mert de. Mert oynarken de 'Uğurcan neden oynamıyor?' dendi. Bu bir süreçtir. Üçü de iyi kaleci. Kadro seçiminin adaletinin %100'ü yok. Kendi görüşüme göre bir karar veririm. Vicdanım rahat, adaletsizlik yaptığımı düşünmüyorum. Bazı değişiklikler olacak ve bunları sizinle paylaşacağım. Olumsuz olan durumları olumluya çevirmeye çalışacağız. Ayrı oyuncular getirecek değiliz, bu oyuncularla yola devam edeceğiz. Takım üzerindeki olumsuzluğu gidereceğiz."

"İTALYAMAÇINA KADAR Bİ SORUN GÖRMEDİM"

İtalyamaçına kadar kampta problem görmediğini ifade eden Şenol Güneşşu açıklamalara yer verdi:

"İtalyamaçına kadar kampta hiçbir sorun görmedim. O maçın şokuyla ilgili konuşmamı oyuncularla yaptım. İdeal kadromuzun bu şoktan sıyrılacağını düşündüm. İtalyamaçındaki 11'den vazgeçmeme sebebim oyunculara inanmamdı. Olumsuz etkiden sıyrılacağını düşündüm, bu da belki bir yanılgıydı."

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
12 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddia edilen şahısa işte böyle meydan dayağı attılar!
12 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddia edilen şahısa işte böyle meydan dayağı attılar!
Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, hakkında yeni gelişme!
Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, hakkında yeni gelişme!
Başakşehir’de freni patlayan kamyonet dehşet saçtı!
Başakşehir’de freni patlayan kamyonet dehşet saçtı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki konuşmasında emeklilere müjde verdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki konuşmasında emeklilere müjde verdi!
Çok Okunanlar
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki konuşmasında emeklilere müjde verdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki konuşmasında emeklilere müjde verdi!
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut Ünlü'nün cemaatle ilişkği kesildi
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut Ünlü'nün cemaatle ilişkği kesildi
Yorumlananlar
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı