Son dakika | TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Galatasaray Başkanı Burak Elmas'tan dikkat çeken açıklama

Son dakika haberi... Süper Lig'in 13. haftasında oynanan Galatasaray - Fenerbahçe maçı 2-1 konuk ekibin üstünlüğüyle sona ermiş, maç sonrası açıklamada bulunan Galatasaray Başkanı Burak Elmas TFF'den randevu isteyerek, TFF'ye gideceğini söylemişti. Galatasaray Başkanı Burak Elmas açıklamalarda bulundu.

Son dakika | TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Galatasaray Başkanı Burak Elmas'tan dikkat çeken açıklama

Son dakikahaberi... TürkiyeFutbol Federasyonu ile GalatasarayKulübü arasında yapılan görüşme sonrası TürkiyeFutbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemirile GalatasarayKulübü Başkanı Burak Elmas basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Nihat Özdemir TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilen görüşme sonrası yaptığı açıklamada federasyon olarak Galatasarayile ilişkilerinin önemini vurguladı. Burak Elmas ile  derbi dahil olmak üzere birçok konuyu konuştuklarını ifade eden Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Derbi maçından evvel başkan Burak Elmas’ı aradım. Kendisine, TFF ile Galatasarayın ilişkileri arasında sıkıntılar olduğunu söyledim. Dolayısıyla maçtan sonra ya Salı ya da Çarşamba günü toplantı yapmayı arzuladık. Sayın başkan da maçtan sonra toplantı yapılabileceğini söyledi. Galatasaray– Fenerbahçederbisi oynandı ve sonra başkan düzenlediği basın toplantısında federasyona gideceğini söyledi. Bunu duyduktan sonra kendisine Salı günü federasyonda olacağımı belirten bir mesaj attım ve başkan da bu mesaja geri dönüş yaptı. Bugün, kendisi ve yönetim kurulundaki iki arkadaşıyla federasyonumuzu ziyaret ettiler. Yalnız derbi maçını değil, TFF-Galatasarayilişkilerini geleceğe nasıl taşıyabileceğimiz konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Derbi maçını da detaylıca konuştuk. Konuşulan konularda bir noktaya vardık. Galatasaray Türk futbolunun temel taşlarından biridir. Türk futbolu, Galatasaraysız olmaz. TFF ile Galatasarayarasındaki ilişkileri biz en iyi noktaya getirmek durumundayız. İnşallah ilişkilerimiz daha iyiye doğru giderek yolumuza beraber devam edeceğiz”

GalatasarayKulübü Başkanı Burak Elmas, TFF’nin kulüplerin istediği değişikliklere olumlu cevaplar verdiğini ifade etti ve şu açıklamayı yaptı:

“Biz yaklaşık 6 aydır görevdeyiz. Türk futbolunun çözümleri konusunda Galatasarayın masada güçlü iradesi olacağını baştan söylemiştik. Bu, bugün için de geçerli. Geldiğimizden bu yana Türk futbolunun değerini yükseltmek için ciddi bir çalışma yapılıyor. Sayın başkan Nihat Özdemirve yönetimi, bizim istediğimiz önemli değişikliklere de cevap verdi. Yeni Tahkim ve disiplin kurullarının seçilmesinde uzlaştık. Naklen yayın komitesi içerisindeyiz, şeffafça konuşuyoruz. Danışman firmayı onların onayıyla devreye soktuk”

"TÜRK FUTBOLU YENİ BİR SİSTEME GEÇMELİ"

GalatasarayKulübü Başkanı Burak Elmas, Türk futbolunun yeni bir sisteme geçmesi gerektiğini söyledi.

Elmas yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Biz, bu ligin değerinin artmasını istiyoruz. Eski sistemden ve alışkanlıklardan beslenen aktörler var. Bu konuda tespit ettiğimiz isimler için de konuştuk. Bu aktörlere, Türk futbolunun teslim olmasına izin vermememiz lazım. Her takımın, sahadaki doğru hareketleriyle maçlarını kazandığı, bütün verilen disiplin kararları ve hakem kararları dahil olmak üzere vicdanı rahatlığın olduğu bir sisteme geçiş konusunda hızlıca ilerlememiz gerekiyor. Her kulübe, her kişiye eşit adalet, eşit takdir hakları ve eşit cezalar, ana prensip. Sayın başkan da bu konuda hem fikir. Onların da işleri kolay değil. Gerçekten bunun olmasını istemeyen içeride ve dışarıda ciddi bir kesim var. Biz, bunlarla mücadelemize devam edeceğiz. Bundan sonra da konuşmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde de tekrar bir daha konuşuruz"

Nihat Özdemirve Burak Elmas, açıklamalarının ardından soru almazken TFF Başkanı Özdemir, Avrupa kupalarında mücadele edecek Türk takımlarına başarılar dileyerek sözlerini noktaladı.

0
0
67
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN