SON DAKİKA! Thodex soruşturmasında yeni gelişme!

Son dakika... Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer'in binlerce yatırımcısını 2 milyar dolar gibi bir para ile dolandırıp yurt dışına kaçmasının ardından yürütülen soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında adliyeye gönderilen 62 şüpheliden 6’sı  tutuklama, 22’si adli kontrol talebiyle mahkemeye gönderildi. 34 şüpheli ise savcılıktan serbest bırakıldı.

SON DAKİKA! Thodex soruşturmasında yeni gelişme!

Son dakika... Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in binlerce yatırımcısını dolandırıp yurt dışına kaçmasından sonra başlatılan soruşturma devam ediyor. Soruşturma sürecinde gözaltına alınan ve Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edilen 62 şüphelinin savcılık işlemleri tamamlandı.

6 ŞÜPHELİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ

34 şüpheli ifadenin ardından serbest bırakıldı. 6 şüpheli “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık”, “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” ve “suç örgütü kurma” suçlarından tutuklama talebiyle mahkemeye gönderildi. 
22 şüpheli ise “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık”, “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” suçlarından yurt dışına çıkmamak şeklinde adli kontrol istemiyle mahkemeye gönderildi. Şüphelilerin hakimlik sorgularının başlaması beklenenler arasında yer alıyor.

(İHA)

 

0
1
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡