Sorumluluk sınavı ne zaman 2020 ? Kimler girer?

Sorumluluk sınavı ne zaman 2020 ? Kimler girer? soruları milyonlarca öğrenci tarafından araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, lise öğrencileri ile hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler için sorumluluk sınavlarının tarihlerini açıkladı. işte Sorumluluk sınavının tarihi...

Sorumluluk sınavı ne zaman 2020 ? Kimler girer?

Koronavirüs nedeniyle milyonlarca öğrencinin beklediği sınavlar da ertelendi. Normalleşme sürecine geçilmesiyle yeniden başlayan sınavların tarihleri de yavaş yavaş açıklanıyor. Peki lise ve hazırlık sınıfı öğrencilerinin sabırsızlıkla beklediği Sorumluluk sınavı ne zaman 2020 ?

SORUMLULUK SINAVI NE ZAMAN 2020 ?

Lise öğrencileri ile hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler için sorumluluk sınavları, 22-30 Haziran arasında gerçekleştirilecek. 

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen yazıya göre, tüm derslerden başarılı olan öğrenciler ile başarısız dersleri bulunanlardan yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan geçecek. Alt sınıflar da dahil, başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın doğrudan sınıfını geçemeyen öğrenciler ise baraj, ders ayrımı yapılmaksızın sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek.

Sorumluluk sınavı ne zaman 2020 ?

NASIL YAPILACAK?

2019-2020 eğitim ve öğretim yılında sorumlu geçilen derslerini kapsayacak şekilde yapılacak sorumluluk sınavlarına 9, 10, 11 ve 12'inci sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler katılabilecek.

Sınavlar, öğrenci ve velilere duyurulup okul yönetimlerince gerekli tedbirler alınarak 22-30 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Öğrenciler, sınavlarda, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının derslerinden birinci döneme ait konu ve kazanımlardan sorumlu olacak.

Sorumluluk sınavı ne zaman 2020 ?

SORUMLULUK SINAVI NEDİR?

Sorumluluk sınavı, ders yılının ikinci döneminin başında ve ortalama yükseltme sınavları sonunda olmak üzere bir öğretim yılında iki defa yapılır. ... Son sınıflara devam eden öğrenciler, ikinci ortalama yükseltme sınavı ile birlikte alt sınıflarda başarısız oldukları derslerden ayrıca sorumluluk sınavlarına alınırlar.

Sorumluluk sınavı ne zaman 2020 ?

KİMLER GİRER?

2019-2020 eğitim ve öğretim yılında sorumlu geçilen derslerini kapsayacak şekilde yapılacak sorumluluk sınavlarına 9, 10, 11 ve 12'inci sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler katılabilecek. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen yazıya göre, tüm derslerden başarılı olan öğrenciler ile başarısız dersleri bulunanlardan yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan sınıf geçecek. Alt sınıflar da dahil, başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın doğrudan sınıfını geçemeyen öğrenciler ise baraj, ders ayrımı yapılmaksızın sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek.

Safran tarafından yapılan açıklamada, "Ortaöğretim kurumlarının tüm sınıf düzeylerinde yapılması planlanan sorumluluk sınavları, yine aynı tarihler arasında, sadece 12'inci sınıflardan isteyen öğrencilerimize yönelik uygulanacaktır. Diğer sınıflardaki öğrencilerimiz eylül ayında yapılacak sınavlara katılacak olup herhangi hak kaybına uğramayacaktır'' denildi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡