'Soykırım' söyleminden sonra ilk telefon: Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme gerçekleştirdi!

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtmem gerekiyor. Aynı zamanda bir araya gelmeyi de dört gözle bekliyorlar" ifadelerini kullandı!

'Soykırım' söyleminden sonra ilk telefon: Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme gerçekleştirdi!

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken,  düzenlediği çevrim içi basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Geçtiğimiz günlerde ABD başkanı Biden'ın 1915 olaylarının bir soykırım olduğunu ifade etmesi ile Türkiye'den tepki görmüştü. Blinken, gerilen Türkiye ilişkilerine değinerek  "Açıklamanın amacı herhangi bir suçlama yapmak değil sadece o olayları yaşayanları anmaktı." şeklinde konuştu.

"BİR ARAYA GELMEYİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORLAR"

Blinken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki telefon görüşmesine ilişkin değerlendirmede bulundu. Erdoğan ve Biden arasındaki telefon görüşmesinin çok iyi geçtiğini belirten Blinken, "Bir araya gelmeyi dört gözle bekliyorlar" diye konuştu:

"Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtmem gerekiyor. Aynı zamanda bir araya gelmeyi de dört gözle bekliyorlar" Blinken, iki ülke arasında anlaşmazlıklar olsa da Türkiye’nin kritik bir NATO ortağı olduğunun altını çizdi.

"YAZILI AÇIKLAMANIN AMACI SUÇLAMA YAPMAK DEĞİLDİ"

İki ülkenin bölgesel ve küresel birçok ortak menfaatinin bulunduğunu ifade eden Blinken, Biden’ın 1915 olaylarına yönelik açıklamasına da değindi.

Blinken, "Açıklamanın amacı herhangi bir suçlama yapmak değil sadece o olayları yaşayanları anmaktı." dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡