Sözde Yüzyılın Anlaşması için yeni açıklama

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olan Kelly Craft sözde Yüzyılın Anlaşması ile ilgili açıklamalarda bulundu ve barış planının müzakereler için bir 'başlangıç noktası ve değişikliklere açık' olduğunu söyledi.

Sözde Yüzyılın Anlaşması için yeni açıklama

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail Başbakanı Netanyahu ile birlikte açıkladığı sözde barış planı BM Güvenlik Konseyinde ele alındı. Oturumda konuşan ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Kelly Craft İsrail ve Filistin sorununu çözmek için açıklanan planı savundu.

Planın Filistinliler için 'harika, gerçekçi ve uygulanbilir' olduğunu savunan Craft, "Bu plan 'işine gelirse ya da dediğim dedik' bir plan değil, taşa da kazılmadı. Aksine, bu bir açılış teklifi, müzakereler için bir başlangıç noktası, bitiş çizgisi değil." dedi.

"70 YILDIR BAŞARISIZ OLAN ESKİ BİR PLAN"

Daha sonra söz alan İsrail BM Daimi Temsilcisi Danny Danın, "70 yıldır başarısız olan eski bir plan." dedi ve Trump yönetimin teklifine şans verilmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca Danon, Danon, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın 'görevde olduğu sürece barış konusunda ilerleme kaydedilemeyeceğini öne sürdü.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡