Süleyman Soylu, istifa ve dönme sürecini anlattı

İstifa eden ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifasını kabul etmemesinin ardından göreve dönen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,"Şehit çocuklarının 'Bizi bir kez daha babasız bırakma' şeklindeki mesajları kalbime dokundu.. Milletimizin iyi niyetten şüphesi olmaması beni çok etkiledi. Devlet Bahçeli'nin sorumluluğa çağıran mesajı çok önemliydi" dedi.

Süleyman Soylu, istifa ve dönme sürecini anlattı

Dün aldığı şok bir kararla istifa eden ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istifası kabul edilmeyince görevine devam eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, A Haber canlı yayınına telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Soylu yaptığı açıklamada, "Şehit çocuklarının 'Bizi bir kez daha babasız bırakma' şeklindeki mesajları kalbime dokundu.. Milletimizin iyi niyetten şüphesi olmaması beni çok etkiledi. Devlet Bahçeli'nin sorumluluğa çağıran mesajı çok önemliydi." dedi. Soylu Bahçeli'ye teşekkür telefonu açacağını da söyledi.

İSTİFA SÜRECİNİ ANLATTI

İstifa sürecini anlatan Bakan Soylu, 48 saatlk sokağa çıkma yasağının duyurulmasının ardından yaşananların sorumluluğunu aldığını belirterek, "Cuma gecesi yaşananlara kayıtsız kalmak bigane sorumsuzluk olurdu." ifadesini kullandı.

"ŞEHİT ÇOCUKLARININ MESAJLARI KALBİME DOKUNDU"

Soylu istifa kararının ardından şehit çocuklarının danışmanına çok sayıda mesaj ilettiğini söyledi. Soylu, "Şehit çocuklarının 'Bizi bir kez daha babasız bırakma' şeklindeki mesajları kalbime dokundu." dedi.

"MİLLETİMİZİN İYİ NİYETTEN ŞÜPHESİ OLMAMASI BENİ ÇOK ETKİLEDİ"

Cuma günü yaşananların sorumluluğunu alırken, milletin yaşananlar karşısında iyi niyetini korumasının kendisini mutlu ettiğini söyleyen Soylu, "Milletimizin iyi niyetten şüphesi olmaması beni çok etkiledi." diye konuştu.

"BAHÇELİ'NİN MESAJI ÇOK ÖNEMLİYDİ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam istifa kararı almasının ardından sessizliğe bürünmüştü. Başkan Erdoğan istifayı reddederken Soylu'ya bir destek de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den gelmişti. Soylu o mesajı hatırlattı, "Devlet Bahçeli'nin sorumluluğa çağıran mesajı çok önemliydi. Kendisine teşekkür etmek için telefon açacağım" dedi.

BAHÇELİ'YLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Dün akşam saatlerinde gelen istifa haberi üzerine MHP liderinin Twitter üzerinden yaptığı çağrı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Devlet Bahçeli arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡