Süper Lig'e yükselecek ikinci takım bekleniyor!

TFF 1. Lig'de Hatayspor'un şampiyonluğunu ilan ederek direkt olarak Süper Lig'e yükselmesinin ardından, Süper Lig vizesi alacak olan ikinci takım bekleniyor.

Süper Lig'e yükselecek ikinci takım bekleniyor!

TFF 1. Lig'de 33. hafta maçları oynandı. 33. hafta sonunda Süper Lige tarihinde ilk kez yükselen Hataysporun ardından direkt olarak yükselecek ikinci takım merakla bekleniyor. Son haftada oynanacak maçlarla birlikte 4 takımın daha direkt olarak yükselme şansı bulunuyor. 

Son hafta maçları öncesinde 59 puanlı Büyükşehir Belediye Erzurumspor 58 puana sahip Adana Demirspor 57 puana ulaşan Akhisarspor ve 56 puanlı Bursasporikinci sıra için iddiasını sürdürüyor.

20200712-2-43408360-56638285.jpg

İKİNCİ SIRA İHTİMALLERİ

Büyükşehir Belediye Erzurumspor son hafta kendi evinde Cesar Grup Ümraniyesporu mağlup etmesi halinde geçen sezon veda ettiği Süper Lige dönecek. Erzurum ekibinin olası puan kaybında takipçilerinin alacağı sonuçlar ikinciyi belirleyecek.

Adana Demirsporun Süper Lige yükselebilmesi için Erzurumsporun puan kaybetmesi ve Adana ekibinin galip gelmesi gerekiyor. Sezon sonunda iki takım Büyükşehir Belediye Erzurumsporile Adana Demirsporveya üç ekip Büyükşehir Belediye Erzurumspor Adana Demirsporve Bursasporarasındaki puan eşitliklerinde Adana Demirsporrakiplerini geride bırakacak.

Akhisarspor'un Süper Ligvizesi alabilmesi için Büyükşehir Belediye Erzurumsporun yenilmesi, Adana Demirsporun puan kaybetmesi ve Akhisarspor'un kazanması gerekiyor. Sezon sonunda Büyükşehir Belediye Erzurumsporile Akhisarspor'un aynı puana gelmeleri halinde üst sırada yer alacak ekibi genel averaj belirleyecek. Büyükşehir Belediye Erzurumsporun 13, Akhisarspor'un 9 averajı bulunuyor.

Bursasporun Süper Lige yükselebilmesi için Büyükşehir Belediye Erzurumsporve Adana Demirsporun yenilmesi, Akhisarspor'un en fazla 1 puan almasının yanı sıra genel averajda Büyükşehir Belediye Erzurumsporu geçmesi gerekiyor. Bursasporson haftaya 10, Büyükşehir Belediye Erzurumsporise 13 averajla giriyor.

20200713-2-43417638-56654033-web.jpg

PLAY OFF'A SON BİLET

TFF 1. Lig'de son hafta maçlarının ardından play-off eşleşmeleri de belli olacak.

Son haftaya 53 puanla 6. sırada giren Fatih Karagümrükile 51 puanlı Altaydan biri play-off bileti alacak son takım olacak. Son haftada Fatih Karagümrüke en az 1 puan play-off için yeterli olacak. Altayın 6. duruma gelebilmesi için Fatih Karagümrükün yenilip Altayın Giresunspordeplasmanından galibiyetle dönmesi gerekiyor 

DÜŞME HATTI

Eskişehirsporve Adanasporun ardından lige veda edecek son ekip Osmanlısporveya Boluspor olacak. Boluspor, Eskişehirspordeplasmanında en az 1 puan aldığı takdirde OsmanlısporEkol Hastanesi Balıkesirspormaçının sonucuna bakmaksızın lige tutunacak.

Osmanlısporun ligde kalabilmesi için Boluspor'un mağlup olup, kendisinin kazanması gerekiyor.  

 

34. HAFTA MAÇ PROGRAMI

TFF 1. Lig'de 34. ve son haftada oynanacak maçlar şöyle:

EskişehirsporBoluspor

Fatih KaragümrükAdanaspor

Akhisarspor-Keçiörengücü/p>

Adana Demirsporİstanbulspor

GiresunsporAltay

Büyükşehir Belediye ErzurumsporCesar Grup Ümraniyespor/p>

HataysporBursaspor

OsmanlısporEkol Hastanesi Balıkesirspor/p>

Ekol Göz Menemenspor-Altınordu/p>

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡