Survivor'da yarışmacılara yemek verildiğini söyleyen Merve Büyüksaraç'a tazminat şoku!

Merve Büyüksaraç ve Acun Ilıcalı’nın ‘Survivor’ davası sonuçlandı. Merve Büyüksaraç Survivor yarışmasından elendikten sonra Survivor’la ilgili canlı yayında adada yarışmacılara yemek verildiğini söylemişti. Bunun üzerine Acun Ilıcalı’nın büyük tepki göstermiş ve dava açmıştı.

Survivor'da yarışmacılara yemek verildiğini söyleyen Merve Büyüksaraç'a tazminat şoku!

Merve Büyüksaraç'a Survivor tazminatı!

Manken Merve Büyüksaraç, "Survivor 2012" sonrası "Adada o kadar aç değildik, yapım ekibi bize yemek veriyordu" deyince Acun Ilıcalı’nın büyük tepkisini çekmişti.

Ilıcalı, o dönemde Büyüksaraç’a avukatı Hakan Öncel aracılığıyla tazminat davası açmıştı. İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nin bugün verdiği kararla Acun Ilıcalı’yı haklı buldu, Merve Büyüksaraç’ı 25.000TL tazminat ödemeye mahkum etti.

MERVE BÜYÜKSARAÇ'A 1 YIL 2 AY HAPİS

Davaya ilişkin kararını açıklayan hakim, suçun işleniş şekli, konusu ve neticeleri göz önünde bulundurularak, sanık Merve Büyüksaraç'ın, "kamu görevlisine alenen birçok kez hakaret etmek" suçundan 1 yıl 2 ay 17 gün hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

HAPİS YATACAK MI?

Sanığın iki yıldan az ceza alması ve hakkında herhangi bir sabıka kaydının bulunmamasını göz önüne alındığını belirten hakim, sanığa verilen hapis cezası hükmünün açıklanmasının 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla geri bırakılmasına karar verdi.

Ceza hükmü, manken Büyüksaraç'ın 5 yıl içinde kasten herhangi bir suç işlememesi durumunda ortadan kaldırılacak.

ÜNLÜ MANKENİN INSTAGRAM PAYLAŞIMI

Manken Merve Büyüksaraç, Instagram hesabından Erdoğan aleyhine yazılan "Ustanın Şiiri" adlı bir şiir paylaşmıştı. Büyüksaraç hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Merve Büyüksaraç'ın, zincirleme şekilde "kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan 1 yıl 5,5 ay ile 4 yıl 4,5 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

Survivor için Merve Büyüksaraç neler söyledi?

Survivor Ünlüler- Gönüllüler”den elendikten sonra hem Acun Medya hem de yarışma hakkında ağır ithamlarda bulunan Merve Büyüksaraç, önceki gün “Böyle Bir şey Var mı?”ya konuk oldu. Büyüksaraç’ın sert açıklamalarına canlı yayında da devam etmesi üzerine yarışmacı arkadaşları suskunluklarını bozdu.

Survivor yarışmasından elenen Merve Büyüksaraç, Survivor’la ilgili çok ciddi iddialarda bulundu, adada yarışmacılara yemek verildiğini söyledi.

Survivor’dan elendikten sonra yarışmayla ilgili birbiri ardına açıklamalar yapan manken Merve Büyüksaraç, TV8’de yayınlanan “Böyle Bir Şey Var Mı” programında bu kez çok konuşulacak iddialarda bulundu.

- Adadan elendikten sonra çok üzüldüm. Yarışma sonrası Dominik’te Acun Ilıcalı ile görüşmek istedim ama benimle görüşmedi. Sağ kolu Ebru’yu gönderdi. Adadaki yayınlar adamına göre yapılmış. Annem, ailem çok üzülmüş. Sanki çok farklı biriymiş gibi gösterilmişim. Benim imajımı bozdular. Öyle bir insan olmadığım halde herkes beni saygısız olarak kabul etti.

- Mustafa Topaloğlu benden sonra 10. hafta elendi. Yüzme bilmeyen bir adam hepimizden fazla kalabiliyor. En çok zoruma giden ise ben adadan çıktıktan sonra Acun Medya çalışanları bana diyor ki Survivor ’da biz Mustafa Topaloğlu ile 10 haftalık elenmeyeceğine ilişkin sözleşme yaptık.

- Bence Hasan’a da çok haksızlık yapıldı. Bence orada bir yönlendirme söz konusu. Nihat kazandığı için mutluyum. Ekranda göründüğü gibi bir insan.

- Acun Medya’dan haftalık ödeme aldım. Paramı çok düzgün ödediler.

- SMS’lerin nereye gittiği belli değil. Noter diyorlar, hangi noter, ismi belli değil.

- Yemek verdiler. O kadar aç değildik.

- Son gün canlı yayına kadar bekledim Acun Ilıcalı bir açıklama yapar diye, herhangi bir açıklama yapmadı. Orası Acun’un yarışması olmuş. Yarışmaya katıldığım için pişmanım.

Ahtapotu biz yakalamıyorduk!

Merve Büyüksaraç, Survivor adasında yaşam ile ilgili VATAN’a çok çarpıcı iddialarda bulundu.

- Yarışmaya katıldığıma çok pişmanım. Bilseydim katılmazdım. Ben hakiki Survivor zannediyordum, değilmiş.

- İnsanlar Acun’u çok sevdiğinden saygı duyduğundan değil, para ödeyeceklerini bildiği için konuşmuyor. Ben konuşuyorum, kendime güveniyorum.

- Çok ciddiye aldığımı söyleyemem ama gizlilik söyleşmesine aykırı davranmanın cezası 100 bin TL. Dava açılırsa kanıtlarım var.

- Doğuş’u yazacağımız hafta, Doğuş’u yazmamızı söylediler. Bana da Almeda’ya da. Konseyde yazarken neler söyleyeceğimize kadar anlattılar.

“Pilav veriyorlardı”

- Konsey günleri bir sandviç ve bir tabak pilav veriliyordu.

- Bir bölümde Alp bir bukalemun yakaladı, onun boynuna tasma takıp gezdirdi. Mesela Dominik’te bukalemun yok. O tekneyle geldi kafesin içinde 15 dakika reality çekildi sonra kafese koyup geri gönderdiler.

- Yengeçleri ve ahtapotları da biz yakalamadık. Aklınız alıyor mu, Alp koşa koşa gidecek, kocaman ahtapotu eliyle yakalayacak..

“Tuvalet kağıdı vardı”

- Duş da yoktu, tuvalet de.. Ormana gidiyorduk ama tuvalet kağıdımız vardı.

- Eğer izleyici dikkat ederse ilk hafta Mustafa Topaloğlu’nun saçları bembeyaz oluyor. Ertesi hafta bir anda siyah. Saç boyası bile getirdiler ona.

Acun medya böyle cevap verdi: Ucuz şöhret peşinde

Merve Büyüksaraç’ın iddialarına Acun Medya’dan yanıt geldi: İşte o açıklama: “Şöhret sahibi olmak bir insanın yaşamdaki amaçlarından biri olabilir. Bu konuda tutkulu bir heves göstermesi de bir ölçüye kadar anlaşılabilir. Ancak ucuz ve bayat iftira kampanyaları düzenleyerek, kurum ve kişileri zan altında bırakarak bu arzuyu gerçekleştirmeye çalışmak, en hafif ifadeyle kötü ve cahilce bir yöntemdir. Merve Büyüksaraç’a tavsiyemiz daha sonra kendisinin de utanarak hatırlayacağı iftira ve hakaretlere başvurmak yerine, emek ve başarı merkezli bir kariyer planı oluşturmasıdır. Kurumumuz ve Survivor’a katılan yarışmacılarımızı töhmet altında bırakan söz konusu kişiyle ilgili hukuki girişimlere başlanılmıştır.”

İşte yarışmacılardan Merve Büyüksaraç'a yanıt;

Alp:
Madem “açlık çekmedim” diyor, yarışmalardan önce konuşurken ve adada her röportajında neden hep “açlıktan ölüyorum” diyordu? Şimdi de “aç kalmadık” diyor. Bu nasıl bir yalandır, nasıl bir çelişkidir? Madem Merve ve yarışmacılar aç kalmıyorlardı, neden bir yoğurt için o kadar kavga çıktı? Biz de yarışmadan elendik, ama böyle gerçekdışı açıklamalara gerek duymadık. Bazı şeyleri hazmetmek lazım.

Anıl:
Merve benimle ilgili de “Acun Medya’da tanıdıkları vardı” demiş. Allah’tan korkusu yok ki böyle bir iftira atabiliyor. Akıl sır erdiremiyorum. Ben yarışma için Acun Medya’ya kendim başvurdum. Dört elemeden geçip yedeğe kalmıştım. Geccenin saat 4’ünde haber gelince annemi hastanede bırakıp, babamdan izin alıp yarışmaya gittim. Benim de günahımı alıyor. Bence amacı başka.

Mustafa:
Bu arkadaşımızın gerçekten psikolojik rahatsızlığı var. Acilen doktor tedavisine ihtiyacı var, psikolojik yardım alması gerekiyor. Zaten ilk gün hal ve hareketlerinden bunu hissetmiştim. Almeda’dan duyduklarıma göre şeytana taptığını söylemiş. “İstersem şeytanı gecce getiririm bize her türlü yardımı yapar. Şeytan ile ilgili değişik güçlerim var, istediğim zaman kullanabiliyorum. Sana da yardımcı olabilirim” demiş.

Bu olay üzerine Almeda korkmuş bu yüzden de Merve adadan gidince, sevinçten ağladığını bana itiraf etti. Kendisine de sorabilirsiniz.
Bu da gösteriyor ki, acilen tıbbi yardım alması gerekiyor.

Almeda:
Prodüksiyonun bizi manipüle ettiği iddiası tamamen yalan. Merve gitmesin diye ikimiz Doğuş’u yazdık. Beni kimse yönlendirmedi. Buna Merve’yle beraber karar verdik. Merve neden böyle bir yolu seçti anlamıyorum. Attığı iftiralara inanamıyorum.

Merve Büyüksaraç'a Survivor tazminatı!

Merve Büyüksaraç Kimdir?

Merve Büyüksaraç, 13 Haziran 1988, Ankara doğumlu, 2006 Türkiye güzelidir.

TED Koleji'nden 2006 yılında mezun olduktan sonra Yeditepe Üniversitesi Endüstriyel Tasarım bölümünü okuyarak eğitimine devam etmiş ve bu bölümden de 2011 yılında mezun olmuştur.

Star TV tarafından düzenlenen Miss Turkey 2006 yarışmasında birinci seçilmiştir ve Türkiye'yi Miss World yarışmasında temsil etmiştir.

Merve Büyüksaraç 2007 yılında Buzda Dans yarışmasında yarışmıştır. 2012 yılında Dominik Cumhuriyeti'nde çekimleri yapılan Survivor Ünlüler-Gönüllüler yarışmasında ünlüler takımında yer almıştır. Survivor Yarışmasından elenip Türkiye'ye döndüğünde hem Acun Ilıcalı hem Acun Medya ekibine karşı açıklamalarda bulunmuş ve Acun Ilıcalı ile mahkemelik olmuştur.

 

5
1
1
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Alman vatandaşlığı yasası kıymetli bir adım”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Alman vatandaşlığı yasası kıymetli bir adım”
Amerika sözünden vazgeçmiyor: 1915 olaylarına tekrardan “soykırım” dedi…
Amerika sözünden vazgeçmiyor: 1915 olaylarına tekrardan “soykırım” dedi…
IMF, Bitcoin ve kripto paralar için devreye girmeye başlıyor: İşte merak edilenler…
IMF, Bitcoin ve kripto paralar için devreye girmeye başlıyor: İşte merak edilenler…
Akıllı sözleşmeler için yapay zeka güvenliği öne çıkıyor
Akıllı sözleşmeler için yapay zeka güvenliği öne çıkıyor
Çok Okunanlar
Son dakika! Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz Beşiktaş’taki evinde ölü bulundu!
Son dakika! Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz Beşiktaş’taki evinde ölü bulundu!
Erdoğan’ın Irak çıkarması uluslararası medyada ses getirdi! İşte tarihi adımla ilgili önemli açıklamalar...
Erdoğan’ın Irak çıkarması uluslararası medyada ses getirdi! İşte tarihi adımla ilgili önemli açıklamalar...
Başkan Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'i Ankara'da ağırladı
Başkan Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'i Ankara'da ağırladı
Meteoroloji son tahminlerini açıkladı! Bugün hava nasıl? Bugün yağmur yağacak mı? Çarşamba günü hava nasıl olacak?
Meteoroloji son tahminlerini açıkladı! Bugün hava nasıl? Bugün yağmur yağacak mı? Çarşamba günü hava nasıl olacak?
Yorumlananlar