Thodex nedir? | Thodex kapandı mı son dakika

Türkiye'nin kripto paraların alım-satımına aracılık eden ilk global kripto para borsası Thodex hakkında çıkan iddialar üzerine internet kullanıcıları ve yatırımcılar arama motorlarında Thodex nedir? | Thodex kapandı mı son dakika konularını araştırıyor. İşte detaylar...

Thodex nedir? | Thodex kapandı mı son dakika

Son yıllarda oldukça rağbet gören yatırım sektörü kripto paralarda skandallar durulmuyor. Sert düşüşe geçmesinin ardından piyasaları altüst eden Bitcoin'in ardından bu kez de Thodex ile ilgili ortaya atılan iddialar, yatırımcıları tedirgin etti. Peki Thodex nedir? | Thodex kapandı mı son dakika İşte tüm detaylar...

THODEX NEDİR?

Thodex, kripto paraların alım-satımına aracılık eden Türkiye'nin ilk global kriptopara borsasıdır. 2017 yılında Faruk Fatih Özer tarafından Koineks ismiyle kurulan şirket, kuruluş zamanına göre Türkiye’nin dördüncü kripto para borsası oldu. Türkiye’nin ilk Bitcoin ATM’sini kuran şirket, 2020 yılında ise Türkiye’den global pazara açılan ilk kriptopara borsası oldu.

Koineks ismiyle kurulan şirket globale açılma süreciyle birlikte tekrardan markalaşma sürecine girerek ismini Thodex olarak değiştirdi ve yeni markasını Mart 2020’de kullanıcılarıyla buluşturdu. İlk olarak Türkiye’de hizmet vermeye başlayan Thodex, Türkiye’de kurulan dördüncü kripto para borsası oldu ve kurulduğunda üyelerine 5 farklı kripto para çeşidini sunarak bu konuda da bir ilke imza attı. 2018 yılına gelindiğinde şirket, Türkiye’nin ilk Bitcoin ATM’sini İstanbul’un Nişantaşı semtinde kurdu. 

Thodex nedir? | Thodex kapandı mı son dakika

2019 yılında şirket sunduğu kripto para sayısını 18’e çıkararak sektörde yine bir ilke imza atmayı başardı. 2020 yılına gelindiğinde marka re lansman yaparak globale açıldığını duyurdu. ABD’den aldığı FinCen MSB lisansı ile globalleşen Thodex, Türkiye’nin ilk global lisanslı kripto para borsası oldu. Kripto para kullanıcılarını tek bir platformda buluşturma hedefiyle yola çıkan Thodex, günümüzde 6 kıta ve 120’den fazla ülkede hizmet vermektedir. Thodex Kasım 2020 itibarıyla kullanıcı başı ayda 177 işlem ortalaması ile toplamda 25 milyar Türk lirası hacme ulaşmıştır. Dünyadaki tüm kriptoparalar ve kriptopara borsalarının değerlendirildiği platform olan Coinmarketcap'ta Ocak 2020 itibarıyla günlük 698 milyon Türk lirası hacmiyle genel değerlendirmede globalde 53., Türkiye'de ise 2. sıradadır.

THODEX KAPANDI MI SON DAKİKA

21 Nisan 2021'de yapılan sistemde beş günlük kapama açıklamasının ardından sistemin kurucusu olan Faruk Fatih Özer'in de içinde bulunduğu yöneticilerin sosyal medya hesaplarını kapatması üzerine bazı kullanıcılar vurgun yapıldığı şüphesiyle Thodex hakkında suç duyurusunda bulundu.

screenshot-11-002.pngThodex nedir? | Thodex kapandı mı son dakika

Borsayı kullanan bazı kullanıcılar, polis eşliğinde THODEX'in merkezine gittikleri yönünde paylaşımlarda bulunmasının ardından THODEX'ten bir açıklama geldi.

İşte o açıklama:

"Türkiye’nin en büyük ve ilk global lisanslı kripto para borsası THODEX olarak, yatırım güvenliği, kaliteli hizmet ve kullanıcı deneyimini her zaman ön planda tutan bir anlayışla çalışıyoruz. Kullanıcılarımıza dünya çapında kripto para deneyimi sunuyor, üstün müşteri memnuniyetini sağlamak amacıyla gerekli yatırım ve iletişimi her zaman önceliklendiriyoruz" denilen açıklamada, "Bu kapsamda, Borsamızda Dogecoin yatırma ve çekme işlemleri bir süreliğine bakıma alınmıştır. Bakımın tamamlanmasının ardından kullanıcılarımız işlemlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilecektir. Bakım sürecindeyken transfer anında sorun yaşanması durumunda ise coin'ler kullanıcılarımızın hesaplarına geri yatırılmaktadır.

Thodex nedir? | Thodex kapandı mı son dakika

Bunun dışında Borsamızda genel bir sorun yaşanmamaktadır. Tüm işlemler güvenilir ve sorunsuz şekilde devam etmektedir. Kullanıcılarımızdan ve değerli basın mensuplarından, Borsamız aleyhinde olumsuz algı yaratmaya yönelik mesnetsiz ve maksatlı iddialara itibar etmemelerini önemle rica ederiz."

UZMANINDAN THODEX DEPREMİ YORUMU

Haber Global'in haberine göre, konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dijital İletişim Araştırmacısı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, şu uyarılarda bulundu:

"Yerli bitcoin ve kripto para borsalarından biri olan Thodex'te ilginç şeyler oluyor. Borsa, dün gece 'bakım çalışmaları' nedeniyle sitesini yatırımcılara kapattı. Yapılan açıklamalara göre 6 saat sürdüğü belirtilen bakım çalışması saatler geçmesine rağmen tamamlanamadı. Thodex'ten konuyla ilgili tuhaf açıklamalar geldi, bu da yatırımcıları oldukça tedirgin etti. 

Sosyal medyadaki tepki arttıkça, kurban olan kripto para yatırıcıları Thodex'in battığını düşünüyor. Kripto para piyasalarında yaşanan keskin düşüşün ardından ticarette sorun yaşayan borsadan önemli bir duyuru geldi. Borsaya gelen ortaklık tekliflerinin kabul edildiğini söyleyen Thodex, şirkette devir süreci yaşanacağını açıkladı.

Thodex nedir? | Thodex kapandı mı son dakika

Dogecoin'in yükselişi ile yatırımcıların alım satım ve para çekme işlemlerinde zorluk yaşadığını belirten şirket, tüm işlemlerini durdurdu. Konuyla ilgili ilk suç duyurusunda bulunan Avukat Oğuz Evren Kılıç, Thodex CEO'su Faruk Fatih Özer için yurt dışına gittiğini iddia etti. Bunun polis tarafından tespit edildiğini belirtti. Kılıç, tarih ve saati de paylaştı. 20 Nisan 2021 saat 17:57'de Thodex CEO'su Faruk Fatih Özer'in İstanbul Havalimanı'ndan ayrıldığını iddia eden Kılıç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak şirket yetkilileri ve şirket banka hesaplarının ihtiyati olarak haczedilmesini ve ülke dışına çıkış yasağı koymak istediklerini söyledi.

Son günlerde kripto varlıkları Türkiye'deki yatırımı artırdı. Yatırımların artmasıyla birlikte birçok firma kripto para alım satım işlemlerine aracılık etmeye başladı. Bu aracı kurumlardan Thodex kullanıcıları şikayetlerini sosyal medyada dile getirdi. Olay, 'Çiftlik Bank' skandalını akıllara getirdi. 

Menkul Kıymetler Borsası dediğimiz şey, dar ve teknik anlamda özel bir kanunla kurulan, bir veya birden fazla üst kurulun kontrolünde yapılan yapılardır. Kripto para birimleri ile ilgili olarak "borsa" adı altında faaliyet gösteren şirketler, ne bir kanunla kurulur ne de bir denetim kurulunun denetimi altındadır. Bu anlamda kendilerine “borsa” diyen bu şirketler hukuken “borsa” olarak nitelendirilemez. Bu şirketler en fazla kripto para alım satımına aracı olarak düşünülebilir ve kripto para ticareti yasak bir faaliyet olmadığı için bu şirketlerin faaliyetleri de yasak değildir. Ancak yasaklanmayan bu faaliyet kesinlikle yasal da değildir. Zira hukuki açıklar söz konusudur. Hak arama noktasında da takipsizlikle sonuçlanacak bir süreç var. Para yatırıldığını ispat etmek, kanıtlamak oldukça zor. Sitedeki ekran görüntüleri ve e-belgeler ne yazık ki yeterli delil sayılamıyor. 
Thodex nedir? | Thodex kapandı mı son dakika
Thodex, Dogecoin'deki artışla da gündemdeydi. Yüksek fiyat dalgalanması yaşayan kullanıcılar ticaret yapmak istedi. Ancak Thodex işlemlere izin vermedi. Dün bir kişinin polis eşliğinde ofise gittiği ve ofisin boş olduğu iddia edildi. Kripto para borsası asla tutarlı ve güvenilir bir zemine sahip değil.  Zira ilginin oldukça yoğunlaştığı, dolandırıcılığın giderek arttığı bu dönemde kripto paralar yasal bir zemine oturtulmadan uzak durulmasında fayda var.

Kripto paralar son derece popüler bir hal aldı. Bunu fırsat bilenler yurtdışı menşeili alt coin siteleri kurmaya ve vatandaşları dolandırmaya başladılar. Zira kripto para borsasına doğrudan giremiyorsunuz. Girebilmek için aracı şirketlere ihtiyaç var. Bitcoin popüler olunca herkes diğer alt coinlere yatırım yapıp geç kalmamak ve daha fazla kazanma gayesini taşıdı. Ancak sonuç hüsranla neticelendi. Zira bu tip siteler bir gece kapanıp sırra kadem basabiliyor ve yetkili bulma şansınız söz konusu olmuyor. 

Hatırlanacağı üzere, Türkiye'de kripto paralarla alışveriş yapılmasının yasaklanması, Bitcoin başta olmak üzere dünyada kripto paraların değer kaybetmesine neden olmuştu. Kripto paraların kontrolü son derece zordur. Zira blockchain zinciri içerisinde akış takip edilebilmekte, ancak devlet müdahalesi gerçekleşememektedir. Cüzdanların çalınabilmesi ya da sahiplerinin izni dışında usulsüz kullanılabilmesi durumu mevcuttur. TCMB'nin Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik'i, 30 Nisan'da yürürlüğe girecek. Bundaki sonraki süreç gerçekten merak konusu…

Durumun hukuki boyutunda savcılığa başvurmak gerekiyor. Yatırımcıların izleyebileceği ikinci yol, varlıklarının miktarına dayanmaktadır. Tüketici hakem heyeti veya Tüketici mahkemesine başvuruda bulunmak son derece önemlidir. "

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Erdoğan’ın Irak çıkarması uluslararası medyada ses getirdi! İşte tarihi adımla ilgili önemli açıklamalar...
Erdoğan’ın Irak çıkarması uluslararası medyada ses getirdi! İşte tarihi adımla ilgili önemli açıklamalar...
Meteoroloji son tahminlerini açıkladı! Bugün hava nasıl? Bugün yağmur yağacak mı? Çarşamba günü hava nasıl olacak?
Meteoroloji son tahminlerini açıkladı! Bugün hava nasıl? Bugün yağmur yağacak mı? Çarşamba günü hava nasıl olacak?
Konuşulan penaltı kararına usta yorumcular ne dedi?
Konuşulan penaltı kararına usta yorumcular ne dedi?
Bu kadarına da pes! Alacağını alamadığı ölen borçlusunun mezarını açtı cesedini ateşe verip yakmak istedi
Bu kadarına da pes! Alacağını alamadığı ölen borçlusunun mezarını açtı cesedini ateşe verip yakmak istedi
Çok Okunanlar
Meteoroloji son tahminlerini açıkladı! Bugün hava nasıl? Bugün yağmur yağacak mı? Çarşamba günü hava nasıl olacak?
Meteoroloji son tahminlerini açıkladı! Bugün hava nasıl? Bugün yağmur yağacak mı? Çarşamba günü hava nasıl olacak?
23 Nisan 2024 Salı günlük Burç yorumları | Aşırı bağlılıktan kaçının!
23 Nisan 2024 Salı günlük Burç yorumları | Aşırı bağlılıktan kaçının!
Başkan Erdoğan'dan çok sert DEM Parti açıklaması: ''Bedelini ödemeye hazır olmalılar''
Başkan Erdoğan'dan çok sert DEM Parti açıklaması: ''Bedelini ödemeye hazır olmalılar''
Kronik hastalığın varsa hemen başvur! Ayda 3.375 TL sosyal yardım
Kronik hastalığın varsa hemen başvur! Ayda 3.375 TL sosyal yardım
Yorumlananlar