Ticaret Bakanı Pekcan: ABD'ye aynı şekilde karşılık vereceğiz

ABD ile Türkiye arasındaki yaptırım krizi sürerken, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada "Aynı şekilde karşılık vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Pekcan: ABD'ye aynı şekilde karşılık vereceğiz

 ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı yaptırımlara yenilerini ekleyeceği sinyalini vermesinin ardından Ticaret Bakanlığından sert tepki geldi. Ticaret Bakanı Pekcan, yaptırımlarla ilgili "Aynı şekilde karşılık vereceğiz." dedi.

''AYNI ŞEKİLDE KARŞILIK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ''

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan şu ifadeleri kullandı:

ABD'nin siyasi konular ile ekonomik işbirliği konularını hassasiyet gözetmeden birbirine karıştırdığına şahit oluyoruz. Bu sadece ABD ekonomisini değil tüm dünya ekonomisini olumsuz yönde etkilemekte.Türkiye olarakABD'nin almış olduğu tedbirlere uluslararası ticaret hukukundan gelen haklarımız ile ve Dünya Ticaret Örgütü kurallarına uygun olarak aynı şekilde karşılık verdik ve vermeye devam edeceğiz. Üreticimizin ve ihracatçımızın bütün pazarlarda her koşulda haklı davalarında her zaman yanlarında olacağız. Umuyoruz ki ABD'li dostlarımız da bu gerçeği en kısa zamanda görecek ve küresel ekonomiyi ve yatırım ortamı açısından yapıcı adımlar atacaktır. Her zaman olduğu gibi kendileri ile diyalog ve işbirliğine açığız.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡